Ames Autobedrijf officieel Erkend Duurzaam


Wethouder Tycho Jansen (Economie) heeft gistermiddag met directeur Leen de Koning van Ames Autobedrijf bij de vestiging in Zwijndrecht het dak met 350 nieuwe zonnepanelen officieel geopend. Daarmee zet Ames weer een extra stap in het verduurzamen van de bedrijfsvoering en mag het bedrijf zich nu een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf noemen.

Erkend Duurzaam

Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) en is het bewijs dat Ames Autobedrijf in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. "Met de 350 zonnepanelen kunnen we met gemak 2.500 tot 3.000 elektrische bestelwagens met groene stroom afleveren", zegt Leen de Koning. "Anders gezegd: de hoeveelheid stroom die we hiermee in een jaar opwekken, staat gelijk aan het stroomverbruik van 30 huishoudens."

Voorbeeld voor anderen

De duurzaamheidsmaatregelen van Ames Autobedrijf wekt de indruk van Wethouder Jansen. ''Duurzaamheid, klimaatadaptatie en de energiestrategie zijn essentieel om ons voor te bereiden op de toekomst. Ames is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat zijn verantwoordelijkheid neemt, meebeweegt met de veranderingen in de maatschappij en serieus werk maakt van een duurzame voorbereiding op de toekomst. Ames is een parel voor Zwijndrecht en kan op het gebied van duurzaamheid een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven zijn."

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? De Koning: "Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie."

Duurzame werkgever

Ook als werkgever heeft Ames Autobedrijf zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Ames Autobedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van allerlei activiteiten.

 

 

Bron: Zwijndrecht.nl

Lees ook

Autosalon Genève do, 07 maart
Bekijk hier alle primeurs op de Autosalon in Genève. Overzichtelijk gepresenteerd voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT en SKODA. Het doel van een autotentoonstelling is om het publiek te tonen hoe de automarkt zich ontwikkelt. Autofabrikanten onthullen er nieuwe modellen die het komende jaar bij de dealer zullen staan. Conceptcars geven een idee van de verre toekomst.
Ames sluit contract met Rotterdamse Sporticonen ma, 04 maart
Rotterdamse Sporticonen is een stichting met ANBI-status (goed doel) dat de sporthelden van Rotterdam als motivatie gebruikt voor kinderen om meer te sporten en meer plezier aan sporten te beleven. Kinderen is alle kinderen, dus ook die met een geestelijke of lichamelijke beperking. Het eerst contact met Leen de Koning dateert van de zomerborrel van de Dirk Kuyt Foundation in Noordwijk. Een tweede gesprek tussen Leen de Koning en Pim Blokland, Bestuurslid van Rotterdamse Sporticonen, mondde uit in de samenwerking die tijdens De Dirk Kuyt Cup werd bekrachtigd.