1.0 TSI van Volkswagen up! GTI: ‘Engine of the Year 2018’

De 85 kW/115 pk sterke 1.0 TSI van de Volkswagen up! GTI is door een internationale jury van vakjournalisten uitgeroepen tot Engine of the Year 2018 in de felbevochten klasse tot 1,0 liter.

De 1.0 TSI benzinemotor van de Up! GTI is krachtig én uitermate compact en licht. Bovendien is het de eerste motor in de up!-reeks met een vierwegkatalysator met een geïntegreerd benzine-partikelfilter (OPF; Ottopartikelfilter). Dit systeem vermindert de partikeluitstoot met maar liefst 95%. Daarmee voldoet de up! GTI aan de nieuwe EU 6AG-emissienorm (Euro 6d Temp). Een tweede katalysator (drieweg) zorgt dat deze geavanceerde motor ook bij hoge belastingen onder de grenswaarden van de EU 6AG-norm blijft.

In de EU 6AG-norm komen verbruiksmetingen volgens de nieuwe, realistische WLTP-cyclus samen met Real Driving Emissions (RDE). De metingen vinden plaats op rollentestbanken en onder dagelijkse omstandigheden op straat.

Bekijk onze up! GTI hier

Prestaties en emissies in balans

Naast het innovatieve katalysatorsysteem zijn er meer technologieën die zorgen voor maximale prestaties en minimale emissies. Zo wordt de wastegate (de overdrukklep) van de turbo elektronisch aangestuurd en de intercooler is in het inlaatspruitstuk geïntegreerd. Het uitlaatspruitstuk op zijn beurt is ondergebracht in de cilinderkop. De inspuitdruk bedraagt 350 bar; nieuwe magneetinjectoren met vijf openingen spuiten het mengsel direct in de verbrandingsruimten van de motor met vier kleppen per cilinder. Het maximale vermogen (85 kW/115 pk) van de 1.0 TSI is beschikbaar tussen 5.000-5.500 tpm. Mede dankzij de twee verstelbare nokkenassen is het maximale koppel van 200 Nm vanaf 2.000 tpm tot 3.500 tpm te benutten.

Lees ook

Volkswagen presenteert de snelste Golf ooit vr, 11 mei
De Volkswagen Golf GTI TCR is geïnspireerd op de racewagen met dezelfde naam die al twee keer de internationale TCR-raceserie won. Hij is onlangs onthuld tijdens het GTI Treffen in het Oostenrijkse Reifnitz am Wörthersee, waar ieder jaar de grootste Volkswagen-meeting ter wereld wordt gehouden. De Golf GTI TCR komt eind dit jaar op de markt en zal ook bij Ames Autobedrijf verkrijgbaar zijn. Deze speciale straatversie van Golf GTI-racewagen loopt zonder begrenzer tot € 264 km/u en is dan ook de snelste Golf ooit.
Volkswagen e-Golf meest verkochte elektrische auto van Nederland di, 08 mei
De populariteit van volledig elektrische auto’s groeit gestaag. In het eerste kwartaal van 2018 stegen de verkopen in Nederland met 136 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De best verkochte elektrische auto? Dat was de Volkswagen Golf. Dit succes is te danken aan zijn hoogstaande comfort en de rijke uitrusting. Recent leverde Volkswagen de tweeduizendste e-Golf af in Nederland. Sinds 2014 – het jaar dat deze elektrische Volkswagen op de markt kwam – zijn de verkopen in Nederland jaar na jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vier maanden van 2018 vonden zelfs al meer exemplaren van deze elektrische Golf een eigenaar dan in heel 2017.