Volkswagen Polo GTI

Next level sportiviteit

Volkswagen versterkt de nieuwe Polo-range met een oude bekende: de sportieve Polo GTI. De compacte hot hatch biedt volop rijplezier dankzij de 152 kW/207 pk sterke 2.0 TSI turbomotor en het standaard gemonteerde adaptieve onderstel ‘Sport Select’. Het vernieuwde design, met herkenbare GTI-accenten en een opvallende LED-lichtstrip in de grille, weerspiegelt het scherpe karakter van deze iconische ‘pocket rocket’. Daarbij is de nieuwe Polo GTI volledig digitaal én maakt hij gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk.

Bestellen vanaf € 43.790

 

 

De Polo GTI samenstellen

Polo GTI edition 25

De echte liefhebbers zaten er al op te wachten, en nu is het zover: de exclusieve Polo GTI Edition 25 is te koop. Van de sportieve jubileumeditie die Volkswagen uitbrengt als ode aan het 25-jarig bestaan van de Polo GTI, komen slechts 25 exemplaren naar Nederland. Onder het motto ‘Op is ook echt op!’ is deze snelle Polo GTI er dus voor de snelle beslissers. Die kunnen hem nu bij ons reserveren vanaf € 50.590.

 

Bekijk de Polo GTI edition 25

Video carblogger van onze Polo GTI

Wij ontvangen regelmatig carspotters en bloggers in onze showrooms die beeldmateriaal maken van onze modellen. Onlangs maakte het YouTubekanaal Exclusive Car Reviews een toffe video van onze Volkswagen Polo GTI in Dordrecht.

Sportieve motoren

Het hart van de nieuwe Polo GTI is zijn 2,0-liter TSI. Deze turbo-benzinemotor met dubbele inspuiting (direct en indirect) en elektronische klephoogteverstelling aan de inlaatzijde levert een vermogen van 152 kW/207 pk en een maximumkoppel van liefst 320 Nm in het brede toerengebied tussen 1.500-4.500 tpm. In combinatie met de standaard zeventraps automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling vertaalt zich dat in een acceleratie van 0-100 in 6,5 seconden en een topsnelheid van liefst 240 km/u. Mede dankzij het lage gewicht (1.286 kg) blijft het verbruik beperkt.

Polo GTI 2021

Van ultiem sportief tot zeer efficiënt 

Standaard heeft de Polo GTI het adaptieve Sport Select-onderstel. Dit verlaagt de ophanging met nog eens 15 mm ten opzichte van het reguliere sportonderstel. Ook de twee schokdempersettings, een grotere stabilisator vóór en de stuggere afstemming dragen bij aan een nog sportiever rijgevoel. In elke Polo GTI heeft de bestuurder keuze uit de rijstanden Eco, Individual, Normal en Sport. In ‘Sport’ reageren motor, transmissie en onderstel op hun scherpst en is de uitlaatsound extra sportief. Voor maximale efficiency is er de Eco-stand, waarin de Polo GTI met uitgeschakelde motor kan ‘zeilen’.

Polo GTI 2021 achterkant

Nieuwe stijlelementen, herkenbaar GTI 

De nieuwe Polo GTI valt op door hightech designelementen. Standaard zijn bijvoorbeeld IQ.LIGHT LED-matrix koplampen en een opvallende, doorlopende LED-lichtstrip in de grille. Ook de nieuwe achterlichtunits, die nu tot in de achterklep doorvloeien, maken gebruik van LED-technologie. Dynamische afslagverlichting en een speciale remlichtanimatie zijn hierbij inbegrepen. Deze hightech features smelten perfect samen met bekende GTI-elementen als de honingraatgrille met rode strip, sportief gestylde bumpers, grote luchtinlaten, rode remklauwen en het iconische GTI-logo.

Interieur is een eyecatcher

Ook vanbinnen is de sportiefste Polo een echte GTI. Eyecatchers zijn de premium sportstoelen met de iconische ruitbekleding, rode stiksels, een multifunctioneel sportstuur en de GTI-tinten zwart, rood, grijs en chroom. Tegelijkertijd is dit sportieve topmodel binnen de nieuwe Polo-range digitaler dan ooit. De GTI is standaard voorzien van Digital Cockpit met een 8-inch scherm; Digital Cockpit Pro met 10,25 inch display is een optie. Smartphones zijn eenvoudig te koppelen (optioneel zelfs draadloos) voor het gebruik van Apple CarPlay en Android Auto. 

Nieuwste infotainmentsystemen

De Polo GTI is leverbaar met de nieuwste infotainmentsystemen. Het Ready2Discover-systeem beschikt al over een 8,0 inch kleurentouchscreen en Discover Pro over een nog groter, 9,2 inch scherm. Met Ready2Discover is het bijvoorbeeld mogelijk om het navigatiesysteem na aankoop van de auto te activeren (feature on demand). Dankzij We Connect is er toegang tot een breed scala aan online diensten.

Hiermee onderscheidt de GTI zich

Polo Def 3
Polo Klein 5
Polo Klein 1
Polo Def 2
Polo Def
Polo Klein 6

Een échte GTI

Er kan geen misverstand over bestaan: met sportieve bumpers, de honingraatgrille, zwarte dorpels, 17 inch lichtmetalen velgen ‘Milton Keynes’ (18 inch ‘Faro’ optioneel), donker getinte ramen achter en rode accenten is de Polo GTI een hele échte. Hij combineert deze traditionele designelementen met innovatieve hightech features. Zo heeft hij standaard IQ.Light LED matrixkoplampen inclusief een opvallende lichtstrip tussen de lichtunits. Bij de LED-achterlichtunits zijn dynamische richtingaanwijzers en een specifieke remlichtanimatie inbegrepen.

IQ.DRIVE voor gedeeltelijk autonoom rijden

De nieuwe Polo GTI is standaard voorzien van het IQ.DRIVE-pakket, met bijvoorbeeld Travel Assist, dat gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk maakt. De Polo GTI houdt dan automatisch een veilige afstand tot voorliggers aan én blijft daarbij tussen rijbaanmarkeringen, zonder dat de bestuurder hoeft gas te geven, te remmen of te sturen. Wel dient de bestuurder altijd de handen aan het stuur te houden. Het slimme stuurwiel detecteert zelf of dat het geval is.

Assistentie voor veiligheid en comfort

Naast Travel Assist zijn er meer geavanceerde assistentiesystemen leverbaar voor de Polo GTI. Adaptive Cruise Control, Lane Assist en Front Assist met City Emergency Braking maken eveneens deel uit van het standaard IQ.DRIVE-pakket. Aanvullend is er onder meer het optionele Assistance Pakket, inclusief Dodehoeksensor (Side Assist), Proactieve inzittendenbescherming (Pre-Crash) én Parkeerassistent (Park Assist).

Interesse in de nieuwe Volkswagen Polo GTI?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.