Volkswagen ID. VIZZION

Premium sedan en topmodel van de elektrische ID serie 

Hoe zie u de toekomst van autorijden voor u? Is een stuur in de toekomst nog wel nodig? En als u tegenwoordig met spraakopdrachten uw huis kunt aansturen, waarom dan niet ook uw auto? De technische ontwikkelingen die nu en in de toekomst plaatsvinden, zijn de basis voor de ID. VIZZION. Deze 'Premium Sedan' zal vanaf 2021 het autorijden naar een geheel ander niveau brengen.

 

Update december 2020:

Volkswagen mikt voor zijn elektrische sedan, die naar verwachting tussen 2022 en 2023 op de markt verschijnt, op een actieradius van 700 kilometer. Dat zeggen ingenieurs van het merk tegen Automotive News Europe. Dat cijfer ligt hoger dan de verwachte actieradius die Volkswagen in 2018 opgaf bij de onthulling van voorbode ID Vizzion. Op termijn is het naar verluidt de bedoeling dat de 'Aero-B' de Passat en de Arteon in Europa vervangt. Dat betekent dus dat de auto hoogstwaarschijnlijk in de middenklasse gepositioneerd gaat worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

De Volkswagen ID. VIZZION is volledig autonoom en heeft daarom geen bedieningselementen, zoals een stuur en pedalen. Het binnenste van deze nieuwe premium sedan is daardoor een open ruimte die flexibel is in te delen. Dankzij innovatieve technologie op het gebied van connectiviteit is de ID. VIZZION een ‘smart device’ op wielen geworden. Inzittenden kunnen met de auto communiceren via stemcommando’s, handgebaren en via de Microsoft HoloLens, een bril die een toegevoegde realiteit (augmented reality) over de omgeving projecteert. De ID. VIZZION is als het ware een virtuele gastheer voor zijn passagiers. Hij kent hun voorkeuren en kan dankzij de toepassing van kunstmatige intelligentie leren en empathisch reageren. Zowel de autonomie van de ID. VIZZION als zijn gebruik van augmented reality blikken vooruit op de toekomst. Volkswagen denkt dat de eerste volledig autonome auto (level 5) in 2025 mogelijk is. Augmented Reality wordt in 2030 verwacht.

Autonome toekomst.

De eerste semi autonome auto's verschijnen al op de weg, maar de ID. VIZZION brengt het nog een stap verder. De toekomst is namelijk volledig autonoom. Dat betekent dat u straks helemaal geen stuur en pedalen meer nodig hebt. Door alle slimme systemen is deze auto ontzettend veilig. Zo worden de koplampen, voorzien van 8.000 pixels, gebruikt om met de overige weggebruikers te communiceren. Krijgt bijvoorbeeld een voetganger voorrang? Dan projecteert de auto een zebrapad op de weg.

590 kilometer actieradius 

Net als de overige modellen uit de ID. Family biedt ook deze nieuwe concept car een grote range en uitstekende prestaties. Hij heeft een lithium-ion batterij van 82 kWh (77 KwH netto) die z’n stroom levert aan een 205 kW sterke motor op de achteras en een 75 kW sterke motor op de vooras. Met z’n systeemvermogen van 250 kW sprint hij in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De vierwielaangedreven ID.VIZZION heeft mede dankzij zijn aerodynamische design een range tot 590 kilometer (WLTP) op een volle accu. 

volkswagen vizzion id

Bediening met stem en gebaren.

Deze auto reageert op de commando's die u met uw stem en met gebaren geeft. Er zijn nog maar twee traditionele knoppen in de auto, die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld het volume van de geluidsinstallatie aan te passen.

Het grote Augmented Reality head-up display en het centrale 15.6 inch grote touchscreen vervangen de traditionele instrumenten en ook de traditionele versnellingspook is voltooid verleden tijd. De versnellingen kunnen worden ingezet via een knop aan de stuurkolom. De ID. VIZZION staat bol van de hightech features, waaronder de geanimeerde IQ. Light exterieur- en de ID. Light interactieve interieurverlichting.

volkswagen vizzion id
volkswagen vizzion id

Zelflerend en met empatische reacties.


Zie de nieuwe ID. VIZZION als een auto die altijd voor u klaar staat, en die u op nummer één zet. Dat doet hij bijvoorbeeld om uw wensen te onthouden om u een nog betere ervaring te geven. Ook leert de auto om empatisch te reageren, zodat hij een soort virtuele gastheer voor u wordt.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw MEB-platform

Net als de andere modellen uit de I.D. serie staat de I.D. VIZZION op het nieuwe elektrische platform van Volkswagen. De in ‘Baladi Orange’ uitgevoerde premium sedan is 5,163 meter lang, 1,947 meter breed, 1,506 meter hoog en heeft een wielbasis van 3,100 meter. Zijn bagageruimte is 565 liter groot. De I.D. VIZZION wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen 225 kW leveren (75 kW voor, 150 kW achter) en zijn gekoppeld aan een 111 kWh batterij. Daarmee moet hij in staat zijn tot een actieradius van tot wel 665 kilometer. De Volkswagen trekt van stilstand naar 100 km/h op in 6,3 seconden. Hij heeft een afgeregelde topsnelheid van 180 km/h.

Volkswagen heeft de belangrijkste noviteiten van de I.D. VIZZION onderverdeeld in vier categorieën: Veiligheid, Vrijheid, Eenvoud en Thuisvoelen.

Veiligheid

De I.D. VIZZION maakt gebruik van gezichtsherkenning om te voorkomen dat iemand anders er met de auto vandoor gaat. De HD Matrix-koplampen (bestaande uit 8.000 pixels) worden gebruikt om met andere weggebruikers te communiceren. Zo kunnen ze onder andere een zebrapad op de weg projecteren om voetgangers te laten weten dat ze over kunnen steken. De belangrijkste ontwikkeling op veiligheidsgebied is echter de Level 5-autonomie.

 

Vrijheid

In de I.D. VIZZION is de vrijheid een stuk groter dan in traditionele auto’s. Inzittenden kunnen hun tijd aan boord zelf indelen, want ze hoeven de Volkswagen per slot van rekening niet te besturen. Dankzij zijn kunstmatige intelligentie past de I.D. VIZZION zich aan de passagiers aan.

Thuisvoelen

Inzittenden zullen zich bovendien snel thuisvoelen in de I.D. VIZZION. Het interieur is een lounge die verregaand te personaliseren is. Zo is het mogelijk om de ramen elektrisch te verduisteren (een proces dat slechts 200 milliseconden duurt) en zorgt Active Noise Cancellation ervoor dat er geen hinderlijke geluiden in de cabine doordringen. Ook gebruikt de I.D. VIZZION sensoren en de HoloLens-bril om de lichamelijke gesteldheid van inzittenden te controleren. Op basis daarvan kan hij onder meer de airco instellen.

 

Eenvoud

De intuïtieve bediening van de I.D. VIZZION kenmerkt zich door eenvoud. Binnenin de auto zijn slechts twee traditionele knoppen aanwezig. Deze kunnen worden gebruikt om met de hand bijvoorbeeld het volume van de geluidsinstallatie aan te passen. De rest van de bediening gebeurt via stemcommando’s, handgebaren of augmented reality.

Interesse in de Volkswagen I.D. Vizzion?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.

id vizzion

Bekijk ook deze elektrische modellen:

Volkswagen ID.3

Compleet, compact, comfortabel. De ID.3 hatchback heeft een actieradius van zo'n 400 tot 600 kilometer.

 

Bekijk hier

id neo

Volkswagen ID. Buzz

De Volkswagen klassieker heruitgevonden. Het herkenbare design en de vele rijfuncties maken de ID. BUZZ een elektrisch icoon.

 

Bekijk hier

id buzz

Volkswagen ID.4

De eerste elektrische SUV van Volkswagen is in aantocht. De laatste versie van het prototype is gepresenteerd, de onthulling volgt later dit jaar.

 

Bekijk hier

id crozz