Volkswagen ID Buzz

De iconische T1 in een volledig elektrisch jasje


Pak de beroemdste microbus uit de geschiedenis en combineer dat met de technologieën van de toekomst, dan krijgt u de ID. BUZZ. Een waardige opvolger van de multifunctionele T1. De ID. BUZZ is volledig elektrisch en zal volgens planning vanaf 2022 in productie worden genomen

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

Volkswagen I.D. BUZZ, de elektrisch aangedreven reïncarnatie van de oorspronkelijke Microbus, gaat gebruikmaken van intelligente Co-Pilot-functies. Dit wordt mogelijk gemaakt door (sensor)technologie van NVIDIA. Mede aan de hand van het nieuwe model laten Volkswagen en NVIDIA op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zien hoe kunstmatige intelligentie en deep learning bijdragen aan de Volkswagens van morgen.

“Autonoom, emissievrij en ‘connected’ rijden zijn niet denkbaar zonder de vooruitgang op het gebied van AI.“
relax id buzz
ruimte volkswagen id buzz

Ruimtebesparend wonder

Om de ID. BUZZ zo flexibel mogelijk te houden, is extra aandacht besteed aan de ruimtebesparende indeling. De bagageruimte biedt genoeg ruimte voor u grootse plannen. En dat is nog niet alles, want in een paar simpele stappen creëert u nog meer opbergruimte. Dat doet u bijvoorbeeld door de zitplaatsen naar voren of achteren te schuiven of zelfs de volledige stoel om te draaien. Heel eenvoudig.

Aanmelden nieuwsbrief

LED-koplampen

Oog voor het belangrijke

In plaats van de klassieke ronde koplampen van de T1, is de ID. BUZZ uitgerust met intelligente LED 'ogen' die communiceren met medeweggebruikers. De koplampen draaien met de bocht mee en geven zo richting aan. En wanneer de ID. BUZZ voetgangers of fietsers opmerkt aan de rand van de weg, 'kijkt' hij in hun richting en trekt met subtiele lichtsignalen hun aandacht. Dat kun u best vooruitziend noemen, toch?

 

AR Head-up Display en Touchpad stuur

De ID. BUZZ is een baanbrekende auto. Het Augmented Reality (AR) Head-up Display projecteert uw navigatie-instructies direct voor u op de weg. Volg de pijlen en u bereikt de bestemming zonder uw ogen ook maar een moment van de weg te hoeven halen.

koplampen id buzz

De ID. BUZZ is opvallend makkelijk om te besturen, omdat alles intuïtief is afgestemd op de bestuurder. Er zijn geen fysieke bedieningselementen aanwezig in de cockpit. Een simpele aanraking op het touchpad is al genoeg om gebruik te maken van de functies van de ID. BUZZ en uw volgende avontuur aan te gaan.

Een klassieke basis.

Ondanks dat de ID. Buzz vol zit met futuristische eigenschappen, herkent u de oude T1 er nog steeds in. Zo heeft de ID. Buzz de neus van de klassieker overgenomen: het grote Volkswagen logo en de diepe lijn die de twee kleuren scheidt, zijn ook nu weer bepalend voor het exterieur.

 

Aanmelden nieuwsbrief

volkswagen id

Slimme Co-Pilot-functies

De AI-samenwerking tussen NVIDIA en Volkswagen zorgt in de I.D. BUZZ voor slimme Co-Pilot-functies waarbij vele toepassingen informatie krijgen van sensoren in en buiten de auto. Deze systemen worden bijgewerkt via software-updates. Zo komen telkens weer nieuwe functies binnen handbereik, bijvoorbeeld op het gebied van autonoom rijden. Door deep learning ‘leert’ de auto om situaties en het gedrag van andere weggebruikers te interpreteren en analyseren, om aansluitend de juiste beslissingen te nemen. Het NVIDIA DRIVETM IX Intelligent Experience platform vormt de basis voor toepassingen als gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van de auto, het waarschuwen voor fietsers, gebaren- en spreektaalbediening voor diverse functies en vermoeidheidsherkenning op basis van oogactiviteit.

id buzz


Dankzij de samenwerking met NVIDIA, loopt de ID. BUZZ voorop op het gebied van slimme Co-Pilot-functies. Dit betekent dat de Microbus zal beschikken over onder andere bewegings- en stembediening, gezichtsherkenning en Augmented Reality.

Veiliger voor uzelf en de omgeving.


De nieuwe technologieën zorgen ervoor dat autorijden nog veiliger wordt. De auto ontgrendelt zich bijvoorbeeld bij het herkennen van je gezicht, waarschuwt u voor fietsers en herkent vermoeidheid op basis van je oogactiviteit.

id buzz
volkswagen id buzz

Een stap naar autonoom rijden.


Dankzij de samenwerking met NVIDIA krijgt de ID. BUZZ gaandeweg meer autonome rijfuncties. Deze functies zorgen ervoor dat uw auto steeds vaker het stuur van u kan overnemen.

Aanmelden nieuwsbrief

Volkswagen op weg naar autonoom rijden

De I.D. BUZZ is lid van de I.D.-familie waarmee Volkswagen in 2020 zijn offensief op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s start. In deze reeks auto’s worden gaandeweg steeds meer autonome rijfuncties geïntroduceerd. Volkswagen verwacht in 2025 meer dan twintig volledig elektrisch aangedreven modellen te kunnen aanbieden. Deze staan stuk voor stuk op het nieuwe MEB-platform, dat speciaal is ontwikkeld voor emissievrij rijden en digitale mobiliteit. De I.D.-modellen hebben een in de wagenvloer geïntegreerd accupakket en een compacte aandrijflijn. Daardoor is het interieur zeer ruim en variabel.

Het MEB-platform maakt het bovendien mogelijk dat geavanceerde technologieën als een head-up display met augmented reality al beschikbaar komen in de compacte klasse. De MEB-modellen bieden de nieuwste assistentiesystemen en zijn klaar voor de bijbehorende levels van autonoom rijden. De elektronische systemen van de MEB-modellen komen ook beschikbaar voor Volkswagens met conventionele aandrijving op basis van het MQB-platform.

De techniek van de toekomst

id buzz

Gebouwd op het MEB platform.


Net als de overige I.D. modellen, is ook de I.D. BUZZ op het nieuwe MEB-platform gebouwd. Hierbij zijn de extra platte accu's in de wagenvloer weggewerkt, zodat het niet ten koste gaat van de binnenruimte. Toch hebben de accu's veel capaciteit, waardoor de actieradius maar liefst 600 kilometer is (volgens de WLTP meetmethode).

id buzz

Stuk sneller dan zijn voorganger.


De allereerste T1, die in 1950 op de markt kwam, had een 25 pk motor aan boord. Dat valt natuurlijk volledig in het niet als je het vergelijkt met de kracht van zijn toekomstige broer. De nieuwe I.D. BUZZ heeft dankzij de 2 elektromotoren maar liefst 374 pk. Daardoor trek je op van 0-100 km/u in slechts 5 seconden

Interesse in de Volkswagen I.D. Buzz?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.

volkswagen id buzz

Bekijk ook deze elektrische I.D. modellen:

Volkswagen ID.3

Compleet, compact, comfortabel. De ID.3 heeft een actieradius tot 550 kilometer.

 

Bekijk hier

id neo

Volkswagen ID. Vizzion

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de stem en gebaren.

 

Bekijk hier

id vizzion

Volkswagen ID. Crozz

Een sportieve SUV met vierwielaandrijving, steminteractie en een Augmented Reality head-up display. Dat is de ID. CROZZ.

 

Bekijk hier

id crozz