De ID.7 Space Vizzion is de Volkswagen ID.7 Tourer geworden. Deze elektrische stationwagen is nu onthuld. Met een rijbereik van 603 kilometer*, 607 liter bagageruimte en veel technologische innovaties.

 

Bekijk de ID.7 Tourer

Volkswagen ID. SPACE VIZZION

Met een strak, aerodynamisch design, flinke actieradius en de binnenruimte van een SUV maakt de ID. SPACE  z’n naam volledig waar

Volkswagen heeft tijdens de Internationale Autoshow van Los Angeles in november 2019 het doek getrokken van de ID. SPACE VIZZION. Het nieuwst lid van de snel groeiende ID. Family combineert de ruimte van een SUV met het karakter van een sportieve Gran Turismo. Bovendien kunt u met een actieradius van 590 kilometer next level ver rijden op een volle accu. De productieversie van deze concept car staat gepland voor 2023.

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

De ID. SPACE VIZZION staat op het MEB-platform van Volkswagen. Dit nieuwe, speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde platform is de basis van een nieuwe generatie auto’s die elektrisch rijden mogelijk gaat maken voor het grote publiek. Hij heeft het DNA van de ID. Family en tegelijkertijd een geheel eigen karakter binnen het rap groeiende gamma van elektrische concept cars van Volkswagen. De luchtweerstand van de carrosserie is extra laag vanwege de unieke constructie van de voorzijde die rijwind kan doorlaten.

Sneak preview tijdens strategische dealer meeting

Wij zijn onlangs aanwezig geweest bij een Strategische Dealer Meeting van Volkswagen Nederland om bijgepraat te worden over de laatste merkontwikkelingen.

Als hoofdsponsor van de KNVB vond de Volkswagen bijeenkomst plaats bij de KNVB Campus in Zeist. Hier hebben wij de VW ID. Space Vizzion in levende lijve mogen bekijken, dit is de concept car die de basis vormt van de toekomstige ID.6. Deze sneak previews wilden wij u niet onthouden!

 

Aanmelden nieuwsbrief

Volkswagen ID. space vizzion
Volkswagen ID. space vizzion
Volkswagen ID. space vizzion interieur
Volkswagen ID. space vizzion

Revolutionair interieur

In het interieur is een volledig digitale cockpit terug te vinden die nieuwe standaarden zet op het gebied van intuïtief bedieningsgemak. Het grote Augmented Reality head-up display en het centrale 15.6 inch grote touchscreen vervangen de traditionele instrumenten en ook de traditionele versnellingspook is voltooid verleden tijd. De versnellingen kunnen worden ingezet via een knop aan de stuurkolom. De ID. SPACE VIZZION staat bol van de hightech features, waaronder de geanimeerde IQ. Light exterieur- en de ID. Light interactieve interieurverlichting.

0-100 in 5,4 seconden

Net als de andere modellen in de ID. Family laat de ID. SPACE VIZZION zien dat ook elektrische auto’s een plezier zijn om in te rijden. De ID. SPACE VIZZION accelereert in 5,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Combineer dat met een actieradius van 590 kilometer* (WLTP), en je snapt waarom zelfs lange ritten in dit nieuwe ID. model een aangename ervaring zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Ongekend ruim

Het slimme MEB-platform waarop de ID. Family is gebaseerd, geeft het begrip interieurruimte letterlijk en figuurlijk een nieuwe lading. Door zijn innovatieve elektrische aandrijving kon de architectuur van het platform geheel opnieuw worden vormgegeven, met als resultaat een ongekende ruimte voor de inzittenden en hun bagage. Er zijn duurzame en hoogwaardige materialen toegepast zoals AppleSkin™, een kunstleder dat onder meer bestaat uit restmateriaal uit de appelsap-productie.

2023 op de markt

Net als de andere modellen uit de ID. Family, is ook de ID. SPACE VIZZION een voorbode van een nieuwe elektrische Volkswagen. Zowel het in- als exterieur tonen een realistische visie op wat vanaf 2023 kan worden verwacht in het hogere segment waarin Volkswagen ook opereert. Net als bij de Passat komt er een Limousine en een Variant. De conceptversie van de Limousine, de ID. VIZZION, beleefde in 2018 zijn debuut op de autoshow van Genève.

590 kilometer actieradius 

Net als de overige modellen uit de ID. Family biedt ook deze nieuwe concept car een grote range en uitstekende prestaties. Hij heeft een lithium-ion batterij van 82 kWh (77 KwH netto) die z’n stroom levert aan een 205 kW sterke motor op de achteras en een 75 kW sterke motor op de vooras. Met z’n systeemvermogen van 250 kW sprint hij in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De vierwielaangedreven ID.VIZZION heeft mede dankzij zijn aerodynamische design een range tot 590 kilometer (WLTP) op een volle accu. 

Schoolvoorbeeld in aerodynamica

Zeker, de ID. SPACE VIZZION is een ruime auto. Maar we hebben daarbij niets ingeleverd op het gebied van aerodynamica. Door het slimme, strakke design glijdt de rijwind over de auto zonder dat jij snelheid verliest. En dat is niet het enige voordeel: het design ziet er ook nog eens bijzonder stijlvol uit. De 22 inch wielen, slimme LED-koplampen en het dak in hoogglans zwart benadrukken dit ook.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Van appelsap tot concept car

Bent u onder de indruk van het exterieur? Het interieur is minstens zo bijzonder. Zo heeft de ID. SPACE VIZZION een volledig digitale cockpit met het geprojecteerde Head-up Display achter het stuur als primaire dashboard. Het 15,6 inch infotainmentsysteem met touchscreen ondersteunt het digitale display en biedt extra informatie en mogelijkheden. Maar het interieur is meer dan alleen comfortabel en intelligent. De bekleding van de ID. SPACE VIZZION is uitgevoerd in duurzame materialen, zoals kunstleder gemaakt uit resten van appelsapproductie.

Nieuwste familielid

De nieuwe ID. SPACE VIZZION is het nieuwste model van de ID. Family, de snel groeiende reeks elektrische conceptcars van Volkswagen. De ID.3, ID.4, ID. BuzzID. ROOMZZBUGGY en VIZZION gingen hem voor. Volkswagen heeft inmiddels de productieversie van de eerste ID. conceptcar gelanceerd. Volkswagen wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn en deze complete generatie elektrische auto’s maakt een belangrijk deel uit van de ambitieuze strategie.

Interesse in de Volkswagen ID. SPACE VIZZION?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.