Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

 

De Nederlandse prijzen en specificaties van de nieuwe Touareg zijn bekend. De grootste SUV van Volkswagen ziet er niet alleen geweldig uit, maar loopt ook over van nieuwe features. Grootste eyecatcher is het nieuwe Active Info Display 12” in combinatie met Discover Premium van 15”. De auto komt deze zomer naar Nederland waarna u de nieuwe Touareg spoedig kunt bewonderen bij onze Ames vestigingen in Dordrecht, Ridderkerk, Sliedrecht en Oud-Beijerland. De auto is nu leverbaar vanaf € 79.750. De Touareg wordt beschikbaar in drie motoriseringen en vier uitvoeringen.

 

Download de brochure

Innovision Cockpit

Een van de meest in het oog springende innovaties van de nieuwe Touareg is de hightech Innovision Cockpit. Dit volledig digitale bedieningsconcept combineert een 12 inch instrumentenpaneel (Active Info Display) met een 15 inch metend display van het nieuwe “Discover Premium”-infotainmentsysteem. Op die manier ontstaat één groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem, dat ervoor zorgt dat er op het dashboard nauwelijks nog knoppen of schakelaars nodig zijn. Via de intuïtief te bedienen Innovision Cockpit kunnen bestuurders hun Touareg verregaand instellen op hun eigen voorkeuren. 

De prijzen, specificaties en timings van deze nieuwe premium SUV worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Geïnteresseerden kunnen zich via het contactformulier aan de rechterkant van de pagina inschrijven om op de hoogte te blijven van het nieuws over deze nieuwe Volkswagen SUV.

Interesse in de nieuwe Volkswagen Touareg? 

Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model. 

Geavanceerde assistentiesystemen 

De nieuwe Touareg biedt een ongekend groot aantal assistentiesystemen. Zo is er Night Vision dat met behulp van een warmtecamera in het donker mensen en dieren projecteert in het instrumentarium. Night Vision waarschuwt de mensen en dieren voor een mogelijk ongeval door middel van een lichtsignaal. Nieuw is ook Road Work Lane Assist met Traffic Jam Assist (dat tot 60 km/h semi autonoom stuurt, versnelt en remt, óók bij wegwerkzaamheden met alternatieve wegbelijning) en Cross Traffic Assist (dat reageert op kruisend verkeer op bijvoorbeeld snelwegafritten, verkeerskruisingen en bij parkeersituaties). Deze nieuwe SUV is bovendien leverbaar met een head-up display, elektromechanisch (48-Volt) aangestuurde rolstabilisatoren (voorkomen overhellen in bochten) en intelligente “IQ” Matrix LED-koplampen (met 128 LED’s per koplamp) die de meest optimale lichtbundel samenstellen op basis van stuuruitslag, snelheid, digitale navigatiekaart, GPS data en de signalen van de camera aan de voorzijde.
 

Wendbare SUV

Met de (optioneel verkrijgbare) actieve vierwielsturing is de Touareg één van de meest wendbare SUV’s in zijn klasse. Bij snelheden onder de 37 km/u sturen de achterwielen in de tegenovergestelde richting van de voorwielen, wat de draaicirkel met een meter verkleint van 12,19 naar 11,19 meter. Daarboven sturen ze juist mee voor een optimale stabiliteit. 
 

Vier uitvoeringsniveaus

De nieuwe Touareg is leverbaar in vier verschillende uitvoeringen met elk een uniek karakter. Al in de basisuitvoering beschikt deze SUV standaard over LED-verlichting voor- en achter, 18 inch lichtmetalen velgen, adaptieve cruise control, Front Assist, Park Distance Control voor- en achter, een elektrisch bedienbare achterklep, Lane Assist, het ‘Discover Pro’ radio-, navigatie- en multimediasysteem en diverse mobiele online diensten (Car-Net).

De Touareg Elegance en Atmosphere bieden daarboven onder meer lederen bekleding ‘Vienna’, meervoudig elektrisch verstelbare comfortstoelen, chromen sierlijsten rond de ramen, met chroom afgewerkte bumpers en ambienteverlichting. Deze uitvoeringen onderscheiden zich van elkaar met een specifiek interieur. De Elegance heeft interieuraccenten van geborsteld aluminium en de Atmosphere van openporig eikenhout.

De Touareg R-Line is de sportiefste variant. Hij combineert de luxe van de Elegance en Atmosphere met sportieve R-Line styling voor zowel in- als exterieur. Voorbeelden zijn de 19 inch lichtmetalen velgen, sportieve R-Line bumpers voor en achter, wielkastverbreding in carrosseriekleur, een verwarmbaar R-Line stuurwiel en tal van andere fraaie R-Line accenten, waaronder een zwarte dakhemel en zwarte lederen bekleding in R-line design. 

Motorisering 

De nieuwe Volkswagen Touareg is beschikbaar in drie motoriseringen;

  • V6 diesel met 231pk of 286pk
  • V6 benzine met 340pk


In 2019 volgt nog een V8 diesel met 421pk en een Hybrid met 367pk. Of deze ook voor Nederland beschikbaar komen is nog even afwachten.

Groter, ruimer én lichter

De nieuwe generatie Touareg is breder en langer dan zijn voorganger. Daardoor is niet alleen de binnenruimte toegenomen, maar ook de grootte van de bagageruimte. Die laatste is gegroeid van 697 naar 810 liter (tot de leuning van de achterbank) en is uitgerust met een elektrisch in- en uitrolbare afdekking. Ondanks zijn toegenomen afmetingen is de Touareg niet zwaarder geworden. Zijn carrosserie is voor 48 procent opgetrokken uit aluminium en is mede daardoor tot 106 kilogram lichter dan voorheen.