De vernieuwde Golf

Nu te bestellen vanaf € 34.990

Volkswagen Golf: 50 jaar en beter dan ooit

Nu te bestellen vanaf € 34.990!

Met ongeveer 37 miljoen geproduceerde exemplaren is de Volkswagen Golf niet alleen de meest succesvolle auto in Europa, het is ook de meest verkochte Volkswagen en één van de drie bestverkochte modellen sinds de auto werd uitgevonden. Volkswagen heeft de iconische bestseller nu nog verder verbeterd. Tot de technische highlights behoren een nieuw infotainmentsysteem en een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn met een elektrische range tot ca. 100 kilometer. De vernieuwde Golf is onder meer te herkennen aan de scherper gelijnde voorbumper, de nieuw ontworpen LED-koplampen en -achterlichtunits, een reeks nieuwe kleuren en velgen plus een verlicht Volkswagen-logo in het front. 

 

De Volkswagen Golf is nu te bestellen in 2 uitvoeringen: de Golf en de Golf Life Edition. Vanaf juli 2024 staat de vernieuwde Golf in de showroom! 

 

De vernieuwde Golf eHybrid wordt binnenkort bestelbaar. Er zijn echter maar een beperkt aantal productieplekken beschikbaar in 2024. Wilt u als één van de eersten in de vernieuwde Golf rijden? Ames Autobedrijf biedt de unieke mogelijkheid om uw Golf eHybrid productieplek te reserveren. Meer over het reserveren van de productieplek via onderstaande button. 

 

 

In Nederland is de Golf sinds zijn introductie een regelrechte verkoophit. In totaal zijn er een kleine 900.000 exemplaren in ons land verkocht. Ook vandaag-de-dag is de Golf met 310.000 exemplaren nog steeds de meest voorkomende auto in het Nederlandse wagenpark, op de hielen gezeten door de Volkswagen Polo, die de tweede plaats bezet.

De vernieuwde Golf is nu te bestellen!

De vernieuwde Volkswagen Golf is nu te bestellen. Allereerst in twee uitvoeringen: de Golf en de Golf Life Edition. Vanaf € 34.990 rijdt u de Volkswagen Golf met o.a. parkeersensoren vóór en achter, 32,8 cm multimediasysteem, 26 cm Digital Cockpit en meer. De Life Edition, vanaf € 36.990 heeft als extra's o.a. 17 inch lichtmetalen velgen en Wireless Charging. 

Volkswagen Golf

Vanaf  34.990

Standaard op de Golf:

 • Velgen staal, 15 inch
 • Koplampverlichting LED
 • 'Golf' bekleding
 • Multimedia 'Ready to Discover' (32,8 cm), 6+1 luidsprekers
 • 'App-Connect' draadloze smartphone integratie
 • Digital Cockpit Pro (26 cm)
 • Automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control)
 • Parkeersensoren vóór en achter (Park Distance Control)
 • Airconditioning automatisch, 1-zone (Climatronic)
 • Buitenspiegels elektrisch instel- en verwarmbaar

Volkswagen Golf Life Edition

Vanaf  36.990

Extra's bovenop de Golf:

 • Velgen 'Nottingham', 17 inch lichtmetaal
 • Comfortstoelen vóór, met lendensteun
 • 'Life' bekleding
 • Telefoon draadloos oplaadbaar (Wireless Charging)
 • Sleutelloos vergrendel- en startsysteem (Keyless Access)
 • Zijruiten achter en achterruit getint, 65% lichtabsorberend
 • Achteruitrijcamera (Rear View)
 • Buitenspiegels elektrisch instel-, verwarm- en inklapbaar
 • Metallic lak
 • Diefstalalarm

Volkswagen Golf eHybrid

Vanaf  44.990

Binnenkort als Plug-in Hybride:
 • Tot 125 km volledig elektrisch rijden
 • Beschikbaar met 204 of 272 pk
 • Nu al te reserveren 

 

Reserveer Golf eHybrid

Nieuw infotainment en fysieke knoppen

Nu is het tijd voor een vernieuwde versie van de achtste generatie van de Golf. Voor de berijders wellicht het belangrijkste: Volkswagen heeft de hard- en software van het infotainmentsysteem van de Golf volledig herontwikkeld. De systemen zijn gebaseerd op de vierde generatie van de Modulaire Infotainment Matrix van Volkswagen (MIB4). Dankzij een nieuwe grafische- en menustructuur is het touchscreen aanzienlijk verbeterd en ook vereenvoudigd. Het infotainmentsysteem laat zich zonder teveel uitleg bedienen en is 12,9 inch (32,8 cm) groot. Het nieuwe MIB4-display in tabletstijl is ontworpen om visueel vrijstaand te zijn. Als onderdeel hiervan zijn de touch-sliders van het airconditioningsysteem en de volumeregeling ook nieuw ontwikkeld. Deze zijn nu ergonomischer in gebruik en bovendien verlicht. Hiermee volgen de Golf-modellen een bedieningsconcept dat recent ook werd doorgevoerd in de nieuwe Passat Variant, Tiguan en ID.7. Tevens krijgt de Golf opnieuw een optioneel head-up display dat relevante informatie op de voorruit projecteert. Op het stuurwiel keren op veler verzoek de fysieke toetsen terug.

Optioneel verkrijgbaar: verlicht Volkswagen-logo

De vernieuwde en verbeterde Golf is eenvoudig te onderscheiden door zijn nieuw ontworpen voorbumper, LED-koplampen en LED-achterlichtunits. Als alternatief voor de standaard geleverde LED-verlichting zijn optioneel high-performance LED-koplampen verkrijgbaar. In dat geval wordt het front ook voorzien van een horizontale ledstrip in de grille, met in het midden een verlicht Volkswagen-logo – een primeur voor Europa.

Een andere highlight is het tweede, optionele lichtpakket. Dit bevat de nieuwste versie van de IQ.LIGHT LED-matrix koplampen die vergezeld gaan van het verlichte Volkswagen-logo. De LED-matrix koplampen zijn uitgerust met een verbeterde en hoogwaardige grootlichtfunctie met een bereik dat bijna twee keer zo groot is als conventioneel grootlicht. Het optionele IQ.LIGHT LED-Matrix lichtpakket omvat ook nieuw ontwikkelde 3D LED-achterlichtunits, die in de voertuiginstellingen van het infotainmentsysteem kunnen worden gepersonaliseerd. Hier kan de bestuurder kiezen uit drie verschillende verlichtingsdesigns.

Golf eHybrid en GTE: meer efficiëntie, groter rijbereik

De vernieuwde Golf wordt leverbaar met verschillende aandrijflijnen: twee plug-in hybrideversies (eHybrid en GTE), twee mild-hybrideversies met 48V-technologie (eTSI) en vier turbo-benzinemotoren (TSI). De nieuwe plug-in hybride aandrijflijn van de Golf eHybrid levert een systeemvermogen van 150 kW (204 pk). In de Golf GTE bedraagt het systeemvermogen maar liefst 200 kW (272 pk). De nieuwe 1,5-liter turbo-benzinemotor (1.5 TSI evo2) is voorzien van variabele turbo-geometrie (VTG) en een nieuwe batterij van 19,7 kWh (netto / voorganger: 10,6 kWh). Door deze verbeteringen heeft Volkswagen de verwachting dat met een plug-in hybride aandrijflijn de elektrische actieradius tot 100 kilometer* bedraagt, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Ook kan de batterij nu bij een wallbox en andere AC-laadpunten worden opgeladen met 11 kW in plaats van 3,6 kW. Daarnaast kunnen de Golf eHybrid en Golf GTE nu tevens worden opgeladen bij DC-snellaadstations met een maximaal vermogen van 50 kW. De grotere elektrische actieradius en de mogelijkheid tot snelladen maken van de plug-in hybride Golf-modellen een goed alternatief voor volledig elektrische auto's voor dagelijks gebruik, terwijl ze tegelijkertijd uitblinken in efficiëntie dankzij een totale actieradius van ongeveer 1.000 kilometer*.

Krachtigere TSI, efficiëntere eTSI

De nieuwe eTSI (1.5 TSI evo2) met 48V-technologie en Actieve Cilinder Management (ACTplus), die altijd zijn gekoppeld aan een 7-traps DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, leveren een vermogen van 85 kW (115 pk) en 110 kW (150 pk). Dezelfde turbo-benzinemotor met een 48V-systeem ligt ook in de Golf 1.5 TSI-modellen met handgeschakelde versnellingsbak met hetzelfde vermogen. De 2.0 TSI-motor in de iconische Golf GTI levert nu 195 kW (265 pk). Net als voorheen wordt de Golf Variant niet aangeboden als eHybrid, GTE en GTI, maar is deze wel verkrijgbaar in alle overige uitvoeringen.

Alle aandrijflijnen in één oogopslag

Plug-in hybride

 • eHybrid, 150 kW / 204 pk
 • GTE, 200 kW / 272 pk 

Beide aandrijflijnen zijn voorzien van eDSG transmissie met zes versnellingen en voorwielaandrijving.

Mild-hybride

 • 1.5 eTSI, 85 kW / 115 pk
 • 1.5 eTSI, 110 kW / 150 pk 

Beide aandrijflijnen zijn voorzien van een zeventraps DSG transmissie en voorwielaandrijving.

Turbo-benzine

 • 1.5 TSI, 85 kW / 115 pk
 • 1.5 TSI, 110 kW / 150 pk 
 • 2.0 TSI (GTI), 195 kW / 265 pk

De 1.5 aandrijflijnen zijn voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving. De 2.0 is ook beschikbaar met zeven versnellingen.

50 jaar Golf: 37 miljoen exemplaren, and counting…

Dit jaar viert Volkswagen het 50-jarig bestaan van de Golf. De serieproductie van de bestseller begon in maart 1974 in Wolfsburg. Sindsdien verkocht Volkswagen ruim 37 miljoen exemplaren van de Golf, verspreid over acht generaties. In absolute cijfers komt het erop neer dat de afgelopen vijftig jaar elke dag 2.000 mensen wereldwijd een nieuwe Golf kochten. Dit maakt het icoon tot de succesvolste Europese auto en het bestverkochte Volkswagen-model aller tijden.

Volkswagen Service

Zoals op alle modellen met verbrandingsmotor van Volkswagen is 4 jaar garantie inbegrepen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van gratis pechhulp binnen Europa en kan de berijder terecht bij het zeer uitgebreide servicenetwerk van Volkswagen.

Interesse in de nieuwe Volkswagen Golf?

Meld u hier aan voor onze speciale Golf nieuwsbrief. Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de nieuwe Golf.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.