Volkswagen ID.6: elektrische topwagen met 700 km actieradius

Welke Volkswagen de naam Volkswagen ID.6 mee gaat krijgen is nog niet helemaal zeker. We weten dat er in ieder geval nog een MPV, een sedan en een stationwagen in het vat zitten. Deze zijn allemaal boven de ID.5 gepositioneerd en zouden dus allemaal aanspraak kunnen maken op de naam ID.6.

Aanmelden nieuwsbrief


Volkswagen is nu echt de EV-markt aan het bestormen. De ID.3’s ziet u al veel rijden in ons land en wij verkopen nu de eerste ID.4 modellen die wij december 2020 in de showroom mochten ontvangen. Volkswagen laat er dus geen gras over groeien. De ID.5 is een ID.4 met een aflopende daklijn. Een coupé-SUV dus, die voor 2021 jaar op de planning staat. 

Actieradius ID.6

De ID.3 doet het al niet verkeerd qua actieradius. De topversie krijgt namelijk een range van 542 km. Dat is best wel de moeite voor een EV in deze prijsklasse. Dit is echter nog maar het begin. De productieversie van de ID.Vizzion krijgt namelijk pas echt een serieuze actieradius. De variant met het grootste accupakket (89 kWh) zou namelijk een range krijgen van zo’n 700 km. Dat heeft Autocar vernomen van niemand minder dan Volkswagen’s R&D-baas Frank Welsch.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Gebaseerd op één van onderstaande concept cars?

Volkswagen heeft de afgelopen periode meerdere concepts cars op diverse autoconferenties gepresenteerd waarop toekomstige elektrische auto's van de ID. family gebaseerd zouden zijn. Hieronder vindt u twee productieconcepten waarvan er dus één goed zou kunnen lijken op de toekomstige Volkswagen ID.6. 

ID.ROOMZZ


De emissievrije ID. ROOMZZ concept car heeft niet alleen een spraakmakend in- en exterieur, maar zit ook bomvol state-of-the-art techniek. Zo kan de elektrische SUV dankzij de IQ.DRIVE-systemen volledig autonoom rijden op level 4. k conventioneel via een stekker.

Bekijk de ID.ROOMZZ

ID.SPACE VIZZION


Dit model combineert de ruimte van een SUV met het karakter van een sportieve Gran Turismo. De ID.SPACE VIZZION heeft het DNA van de ID. Family en tegelijkertijd een geheel eigen karakter binnen het rap groeiende gamma van elektrische concept cars van Volkswagen. 

Bekijk ID. SPACE VIZZION

ID.VIZZION


De Volkswagen ID. VIZZION is volledig autonoom en heeft daarom geen bedieningselementen, zoals een stuur en pedalen. Het binnenste van deze nieuwe premium sedan is daardoor een open ruimte die flexibel is in te delen. Dankzij innovatieve technologie op het gebied van connectiviteit is de ID. VIZZION een ‘smart device’ op wielen geworden. 

Bekijk ID.VIZZION

Interesse in de nieuwe Volkswagen ID.6?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.