Volkswagen ID.4

Vanaf € 40.690

 Actieradius tot 520 km

 Elektrische SUV

 Incl. 8 jaar onderhoud

Volkswagen ID.4

De ruimte en veelzijdigheid van een SUV verpakt in een volledig elektrische auto

Het elektro-offensief van Volkswagen krijgt extra vaart met de introductie van de ID.4. Net als de ID.3, die sinds kort bij ons verkrijgbaar is, staat de SUV op het MEB-platform dat Volkswagen speciaal voor elektrisch aangedreven modellen ontwikkelde. Mede daardoor is de ID.4 niet alleen modern en duurzaam, maar ook voor een groot publiek bereikbaar. De ID.4 is nu verkrijgbaar bij Ames. Interesse in de ID.4? Plan nu een proefrit of vraag een offerte aan.

Robuuste look
De Volkswagen ID.4 is 4,58 meter lang. Zijn krachtige lijnvoering zorgt voor een robuuste SUV-look. Tegelijkertijd is hij zeer gestroomlijnd (Cw: 0,28). Dat zit hem ook in de details. Zo werken de achterlichtunits samen met de achterspoiler aan een optimale airflow. De familieband met de ID.3 komt naar voren in de karakteristieke koplampen en het ontbreken van een grille. De ID.4 is er ook met IQ.Light LED matrixkoplampen die de bestuurder dankzij speciale lenstechnologie welkom kunnen heten. Ook 3D LED-achterlichtunits zijn leverbaar. Deze kunnen de bestuurder ook verwelkomen of ‘uitzwaaien’.

 

Open Space
Vooral dankzij de wielbasis van 2,77 meter biedt de ID.4 de binnenruimte van een SUV uit een hogere klasse. Deze ‘open space’, die overigens alle ID.-modellen kenmerkt, krijgt een extra dimensie dankzij het grote glazen panoramadak (standaard op ID.4 1ST Max). Ook de flexibel in te delen middenconsole, die los staat van het dashboard, draagt bij aan de opgeruimde uitstraling van het interieur.

 

Praktisch
De ID.4 heeft een flexibel in te delen bagageruimte. De inhoud ervan varieert van 543-1.575 liter. Met de Easy Open & Close-achterklep volstaat een voetbeweging om de achterklep te openen. Het maximale trekgewicht (geremd) van de ID.4 bedraagt 1.000 kg.

 

Baanbrekend bedieningsconcept
Op het dashboard van de ID.4 zijn nagenoeg geen knoppen of schakelaars te vinden. Alle belangrijke informatie wordt weergegeven op een compact display dat via het multifunctionele stuur is te bedienen. Met de grote tuimelschakelaar rechts van het display is de rijmodus te selecteren en via een centraal touchdisplay (10 of 12 inch) zijn navigatie-, telefoon- en multimediafuncties te bedienen. De spraakbedieningsfunctie is te activeren door een commando te beginnen met ‘Hallo ID.’. Het standaard ID.Light maakt gebruik van een smalle lichtstrip onder de voorruit. Dit systeem ondersteunt de bestuurder met lichteffecten bij situaties zoals afslaan of remmen. Het augmented reality head-up display (standaard in de ID.4 1ST Max) projecteert pijlen en andere graphics zodanig op de vooruit dat ze opgaan in de omgeving van de auto.

 

Connectiviteit
Het Discover Pro navigatiesysteem heeft natural voice control én Online Voice Control. Zo is informatie uit de Cloud op te roepen. Door ‘Hallo ID, waar is de dichtstbijzijnde ijssalon’ uit te spreken, start de navigatie. Met app connect is streaming via smartphones mogelijk. Elk type smartphone is dankzij Mirrorlink, Android Auto en Apple CarPlay te koppelen en in de ID.4 te gebruiken. We Connect Start koppelt smartphones zelfs aan de infrastructuur. Er is dan toegang tot real-time verkeersinformatie en de dichtstbijzijnde laadstations worden weergeven. Met de gratis We Connect ID. app zijn diverse autofuncties op afstand te monitoren en te bedienen.

 

Gebruiksgemak en veiligheid gebundeld
Het IQ.Drive bundelt slimme assistentiesystemen. Standaard in de 1ST Editions zijn bijvoorbeeld Lane Assist, Park Distance Control én een geïntegreerd automatisch parkeersysteem. In Emergency Braking Front Assist is naast de uitwijk-assistent een automatische remfunctie inbegrepen, die in actie komt als tegemoetkomend verkeer bij het afslaan voor gevaar kan zorgen. Ook de ‘stop & go’ adaptive cruise control met snelheidsbegrenzer behoort tot het standaardpakket van de 1ST. Dit systeem kan op basis van navigatiedata en verkeerstekens automatisch de snelheid aanpassen bij bijvoorbeeld rotondes, bochten, aanduidingen van de bebouwde kom, etcetera. De Eco Assistance-functie geeft de bestuurder een seintje als het vanuit efficiency-oogpunt handig is het ‘gaspedaal’ los te laten. In de ID.4 1ST Max is Travel Assist ook standaard. Dit systeem houdt de auto tussen de wegmarkeringen én zorgt voor voldoende afstand tot voorliggers. Bij rijbaanwisselingen waarschuwt het voor mogelijk gevaar. Als de bestuurder het stuur niet vast heeft, geeft Travel Assist waarschuwingen. Als de bestuurder niet reageert, volgt eventueel een automatische remactie (tot stilstand).

Alle intelligente functies worden aangestuurd door een nieuw elektronica-platform. Dankzij mobiele updates wordt het aantal slimme functies steeds verder uitgebreid.

 

Complete 1ST-modellen
De levering van de ID.4 start met de ID.4 1ST en ID 4 1ST Max limited editions. De ID.4 1ST heeft standaard 20 inch lichtmetalen velgen en het Exterieur Style-pakket. Stoelen, voorruit en stuurwiel (met 1ST-logo) zijn verwarmd en ambienteverlichting (30 kleuren) en RVS-pedalen met Play & Pause-design zijn standaard. Dat geldt ook voor een achteruitrijcamera, twee zone Climatronic airconditioning, het Discover Pro navigatiesysteem en 4 USB-poorten. Front Assist, ‘stop&go’ Adaptive cruise control en Lane Assist dragen bij aan veiligheid van hoog niveau.

De ID.4 1ST Max heeft alle genoemde features en daarbij LED matrixkoplampen, 3D LED-achterlichten, 21 inch lichtmetalen velgen, progressive steering en adaptive chassis control (DCC) en een elektrisch bediende achterklep. Blikvangers in het interieur zijn elektrisch verstelbare stoelen, akoestisch glas en het glazen panoramadak. De Climatronic airconditioning (3 zones) zorgt voor een optimaal interieurklimaat. Ten slotte zijn ook het augmented reality head-up display, 12 inch centraal touchscreen, de Comfort smartphone-interface, Travel Assist, Side Assist en Emergency Assist standaard op de ID.4 1ST Max.

 

Garantie & Service
Elke Volkswagen ID.4 heeft standaard 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu óf maximaal 160.000 kilometer. Daarnaast zullen alle in Nederland geleverde ID.4 modellen inclusief tot 8 jaar onderhoud worden geleverd.

De eerste exemplaren van de nieuwe ID.4 gaan naar verwachting dit jaar al in Nederland de weg op, de prijzen worden voorafgaand aan de marktintroductie bekendgemaakt. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven, kunnen zich inschrijven voor de ID.4-nieuwsbrief.

Lees meer

Volkswagen ID.4 is gearriveerd | Maak nu een proefrit!

De Volkswagen ID.4 is gearriveerd bij Ames! Ontdek de volledige elektrische SUV van Volkswagen nu zelf tijdens een proefrit. Wij organiseren ook graag een proefrit of bezichtiging op locatie.

Plan een proefrit

Dit zijn de uitvoeringen

Alle uitvoeringen zijn voorzien van van krachtige elektromotoren:

 77 kWh accu, 150 kw / 204 pk met een actieradius van meer dan 500 km.

 52 kWh accu, 109 kw / 148 pk met een actieradius van meer dan 300 km. Tegen een kleine meerprijs is er een upgrade mogelijk naar 170 pk.

Vraag een offerte

Download de prijslijst

ID.4 1ST

Vanaf  47.340

Actieradius tot 501 km

Vraag een offerte

Standaard op de 1ST:
 • 20 inch velgen
 • Navigatiesysteem Discover Pro 25,4 cm touchscreen
 • Lane Assist
 • Adaptive Cruise Control
 • Achteruitrijcamera
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Verwarmbare voorstoelen
 • Verwarmbaar stuur
 • Sfeerverlichting (30 kleuren)

ID.4 1ST Max

Vanaf  56.940

Actieradius tot 501 km

Vraag een offerte

Standaard op de 1ST Max
 • 21 inch velgen
 • Navigatiesysteem Discover Pro 30,5 cm touchscreen
 • IQ.Light LED Matrix
 • Travel Assist
 • Sleutelloos vergrendel- en startsysteem
 • 360 graden camera
 • Dodehoeksensor
 • Panoramadak
 • Elektrische achterklep
 • Elektrische verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie
 • Draadloos je telefoon opladen

ID.4 City

Vanaf  40.690

Actieradius tot 340 km

Volkswagen ID.4 City

Vraag een offerte

Standaard op de City:

ID.4 Style

Vanaf  44.990

Actieradius tot 340 km

Vraag een offerte

Standaard op de Style:

ID.4 Life

Vanaf  47.290

Actieradius tot 521 km

Volkswagen ID.4 Life

Vraag een offerte

Standaard op de Life:

ID.4 Business

Vanaf  51.240

Actieradius tot 518 km

id.4 business

Vraag een offerte

Standaard op de Life:

ID.4 Family

Vanaf  52.440

Actieradius tot 513 km

volkswagen id.4 family

Vraag een offerte

Standaard op de Family:

ID.4 Tech

Vanaf  55.640

Actieradius tot 509 km

Volkswagen ID.4 Tech

Vraag een offerte

Standaard op de Tech:

ID.4 Max

Vanaf  60.240

Actieradius tot 506 km

ID.4 Max

Vraag een offerte

Standaard op de Max:

ID.4 aanbod uitgebreid met City en Style uitvoeringen

Volkswagen breidt de ID.4-familie verder uit. De 100% elektrische SUV is er nu ook met een 52 kWh-accupakket dat goed is voor een actieradius van 344 km. Volkswagen levert dit accupakket in twee nieuwe uitvoeringen van de ID.4 - de City en Style - met een keuze uit twee vermogensversies. Net als elke ID.4 bieden ze volop ruimte én zijn ze geschikt om aanhangers tot 1.000 kg te trekken. De ID.4 City is er vanaf € 40.690, de nog luxere Style start bij € 44.990.

Meer over deze nieuwe uitvoeringen

ID.4 GTX

De sportiefste Volkswagen elektrische SUV

Het broertje van de zuinige ID.4 is hier, en hij brengt een bak aan sportieve performance met zich mee. Ontdek de nieuwe ID.4 GTX: sportief als een GTI, comfortabel als een SUV en duurzaam als een ID. De ID.4 GTX wordt in de zomer van 2021 in Europa gelanceerd.

 

Meer over de ID.4 GTX

VW ID.4
VW ID.4 in Dordrecht
Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4 interieur

Hier hebt u alle ruimte

Met stoelen die beter zitten dan uw eigen bankstel en meer dan genoeg beenruimte vragen uw passagiers niet snel hoe lang de rit nog duurt. Zet de sfeerverlichting aan in uw favoriete kleur en u voelt u meteen thuis. Ook achter het stuur hoeft u niets te missen. Met het Touch-Display van 30,5 centimeter en de digitale diensten van We Connect luistert u naar u favoriete podcasts en playlists, terwijl uw ogen op de weg blijven. Want het Head-up Display projecteert alle voor u belangrijke informatie op de voorruit. Handig toch?

 

Vraag een offerte aan

 Autojournalist Werner Budding op pad met onze ID.4

Autojournalist Werner Budding is met onze Volkswagen ID.4 op pad geweest en vertelt u alles wat u moet weten voordat u gaat rijden met de nieuwe baanbrekende elektrische Volkswagen. Naast bovenstaande algemene review behandelt Werner ook tal van specifieke onderwerpen rondom de ID.4. Hoe werkt het opladen van uw ID.4? Hoe is het onderhoud geregeld? Hoe maak ik gebruik van WeConnect en Keyless Entry? Welke hulpsystemen bezit de auto? En waar moet ik op letten bij het besturen van een elektrische auto? Werner Budding geeft op zijn bekende wijze antwoord op al deze vragen.  

Bekijk alle ID.4 video's

Alle informatie op een rijtje

Krachtige alleskunner

De ID.4 beschikt over een permanent excited synchroon elektromotor (PSM), die via een eentraps versnellingsbak de achterwielen aandrijft. In de ID.4 1ST-modellen is hij goed voor 150 kW/204 pk en een direct beschikbaar koppel van 310 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u duurt 8,5 seconden en de topsnelheid is begrensd op 160 km/u. Later volgt een versie met nog meer power en vierwielaandrijving. De centraal en laag geplaatste lithium-ion accu draagt bij aan een optimale gewichtsverdeling en een laag zwaartepunt. Zowel het comfort als de dynamiek profiteert hiervan. Dankzij de ruime bodemvrijheid (21 cm) is de ID.4 ook in licht terrein op zijn gemak. De draaicirkel is dankzij de achterwielaandrijving opmerkelijk klein: 10,4 meter.

Zo sterk kan elektrisch zijn: actieradius tot 520 km

Elektrisch, dus inleveren op prestaties? Dacht het niet. Of u nu op de A2 of in de Alpen rijdt, de ID.4 is er de baas. Optrekken gaat razendsnel. Met een actieradius tot 520 kilometer hoeft u zich over het bereik ook geen zorgen te maken. Allemaal dankzij het baanbrekende MEB-platform, waarbij het grote accupakket in de vloer van de auto is weggewerkt. Dat creëert extra ruimte voor bagage, passagiers én lange benen. De ID.4 mag zich met recht een Volkswagen noemen. 

Duurzame kracht

Het lithium-ion batterijpakket weegt 493 kg en heeft een capaciteit van 77 kWh. Hiermee is een actieradius van 520* kilometer haalbaar. Volkswagen garandeert dat na 8 jaar of 160.000 km nog altijd 70% van de oorspronkelijke capaciteit beschikbaar is. De bestuurder van een ID.4 heeft keuze uit diverse energieterugwinmodi. In ‘B’ van brake fungeert de elektromotor als generator die de batterij voedt. Veel dagelijkse remacties worden uitgevoerd door de elektromotor alleen. De accu is met 125 kW te laden. Bij een snellader volstaat een half uur om bij te laden voor een actieradius van 320 kilometer. 

ID.4 natuur

Connectiviteit

Het Discover Pro navigatiesysteem heeft natural voice control én Online Voice Control. Zo is informatie uit de Cloud op te roepen. Door ‘Hallo ID, waar is de dichtstbijzijnde ijssalon’ uit te spreken, start de navigatie. Met app connect is streaming via smartphones mogelijk. Elk type smartphone is dankzij Mirrorlink, Android Auto en Apple CarPlay te koppelen en in de ID.4 te gebruiken. We Connect Start koppelt smartphones zelfs aan de infrastructuur. Er is dan toegang tot real-time verkeersinformatie en de dichtstbijzijnde laadstations worden weergeven. Met de gratis We Connect ID. app zijn diverse autofuncties op afstand te monitoren en te bedienen.

Inclusief slimme bijrijders

De ID.4 is een auto die naar u luistert. Uw route plannen? Het volgende nummer spelen? Je moeder bellen? Zeg wat u wilt en… voilà. Ook rijden er voor uw veiligheid altijd een groot aantal slimme assistenten met u mee. Zo weet IQ.Light precies met welke verlichting u het beste zicht hebt en dimt u grootlicht automatisch als er een tegenligger aankomt. Weer een zorg minder. En loopt u richting je ID.4? Met Keyless Access gaan de deuren als vanzelf open en begint uw auto enthousiast met z’n lichten te knippen. Welkom.

Het beste van twee werelden

Vol trots stellen we u voor aan het nieuwste lid van de Volkswagen ID. Family. De ID.4 combineert het beste van twee werelden: de ruimte en veelzijdigheid van een SUV, met het duurzame karakter van een volledig elektrische auto. Dit maakt 'm een familieauto pur sang.

Met twee exclusieve 1ST Editions vieren we de komst van de ID.4. Wilt u er als eerste in rijden? Nog heel even geduld, binnenkort start de verkoop. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Interesse in de ID.4?

Totaal oplossing voor elektrisch rijden

Wij bieden verschillende type laadpalen aan, ontdek welke oplossingen het beste bij uw situatie passen. Wij kunnen u voorzien in elke laadpaal behoefte: thuisladen, op het werk of op een openbare parkeerplaats. Met onze configurator ziet u snel en eenvoudig welke laadpaal het beste past bij u en uw auto. Bovendien ziet u direct waar u op moet letten bij het kiezen van een laadpaal. Ames adviseert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden en de kosten. Zowel het kopen als het huren van een laadpaal is mogelijk, evenals de installatie ervan.

Functioneel mag best mooi zijn

Onderweg pikt u het robuuste design van de ID.4 er zo uit. Met z’n inliggende deurgrepen, herkenbare dakreling en als kers op de taart: de optionele lichtlijn die het Volkswagen logo verbindt met de koplampen. En wilt u skispullen meenemen? Op pad met fietsen? Geen probleem. Met een flinke bagageruimte en de optionele trekhaak en dakkoffer neemt u al uw spullen zo mee. Het is niet voor niets een SUV.

ID.4 koplamp
ID.4 grille
ID.4 velgen
ID.4 SUV
ID.4 voorkant
ID.4 blauw

Interesse in de nieuwe Volkswagen ID.4?

Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend een offerte aan voor de Volkswagen ID.4 Wij nemen zeer spoedig contact met u op.

Plan hier een proefrit met de Volkswagen ID.4

Via onderstaand formulier kunt u een proefrit plannen met de Volkswagen ID.4. Vanwege de hoge animo kunt u maximaal 1 uur lang proefrijden. Tussen 12:00 en 13:00 uur wordt de auto opgeladen waardoor er geen proefritten mogelijk zijn.