Volkswagen DSG-automaat actie

Geen soepelere rit dan eentje in een Volkswagen met DSG. De slimme DSG-automaat schakelt zó ongemerkt en moeiteloos, dat u niet eens doorhebt dat u van versnelling bent gewisseld. Omdat we u ook van dit rijcomfort willen laten genieten, hebben we geselecteerde modellen uitgerust met een extra betaalbare, of zelfs volledig gratis, DSG-automaat. 

Voor welk model gaat u? 

Passat

Op alle Business uitvoeringen gratis inbegrepen

Passat Variant

Op alle Business uitvoeringen gratis inbegrepen

Arteon

Op alle Business uitvoeringen gratis inbegrepen

Golf Variant

Tijdelijk slechts € 500

Tiguan

Tijdelijk slechts € 500

Tiguan Allspace

Tijdelijk slechts € 500

Pluspunten van de DSG-automaat

Extra snel optrekken

De soepele schakel tussen de versnelling zorgt ervoor dat er zo goed als geen tijdsverlies is bij het schakelen. Normale automaten gebruiken één as voor alle versnellingen, maar de DSG-automaat heeft er twee. Eén voor de oneven en één voor de even versnellingen. Daardoor trek je een stuk sneller op met een DSG-automaat dan met een normale automaat.

Sportieve rijervaring

Die korte schakelmomenten zorgen niet alleen voor een minder hoog verbruik en een snellere acceleratie, maar ook voor een extra sportieve rijbeleving. Hij schakelt vloeiend terug als u afremt voor een bocht en schakelt vervolgens weer vloeiend op bij het uitkomen van de bocht. Afhankelijk van het model kan u ook zelf schakelen met behulp van de flippers achter het stuur of met de knoppen op het stuur.