Helaas is deze actie verlopen, zie ons actieoverzicht voor alle actuele acties.

Ames Airco actie

Geldig op alle merken t/m 31 augustus

De airco houdt u niet alleen in de zomer lekker koel maar filtert ook alle vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen, pollen en stof. Kortom, het is om meerdere redenen belangrijk dat uw airco in optimale conditie is. Met de zomer in aantocht bieden wij u exclusief bij Ames een mega scherp actietarief op airco onderhoud. Zo laat u bij ons uw airco onderhouden vanaf € 99! Deze acties zijn geldig t/m 31 augustus.


vinkje Altijd een optimale koelprestatie
vinkje Voorkom dure reparatie aan uw airco-compressor
vinkje Geen muffe geurtjes meer

Tarieven

 Bouwjaar auto  Normale prijs  Actie prijs  Korting
 2017 of jonger*  € 189  € 149  € 40
 2016 of ouder  € 139  € 99  € 40

 

Plan uw airco onderhoud* Het prijsverschil wordt veroorzaakt door een ander type koudemiddel dat nodig is voor de verschillende bouwjaren.

Waarom is airco onderhoud nodig?

Met behulp van een koudemiddel kan uw airco goed functioneren. Het koudemiddel in uw airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking van uw airco neemt daardoor af. Het koudemiddel moet daarom met regelmaat worden bijgevuld. Als dat niet gebeurd kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Omdat de airco ook de lucht filtert is het noodzakelijk dat deze filters regelmatig gereinigd worden. Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën op in de filters en die veroorzaken een muffe lucht. De geurbehandeling die tijdens onderhoud ook wordt uitgevoerd zorgt weer voor een frisse lucht.

airco ames

Wanneer is airco onderhoud nodig?

Wij adviseren om eens per 2 jaar de airco te onderhouden. Dit is afhankelijk van het gebruik van de airco. U zal merken dat onderhoud nodig is op het moment dat uw airco er langer over doet om de auto lekker koel te krijgen.

Ook zodra er muffe geurtjes uit de airco komen, kan dat wijzen op schimmels en bacteriën in de filters van de airco. Tijdens onderhoud wordt hier ook naar gekeken.

Plan uw werkplaatsafspraak

De monteur voert de volgende zaken uit:
Tijdens de airco onderhoudsbeurt vult de monteur het koudemiddel van uw airco bij. Dat zorgt ervoor dat de koelcapaciteit van uw airco weer als nieuw is. Maar dat is niet het enige wat onze monteur doet.

Bijvullen of vervangen koudemiddel
 Temperatuurmeting
 Druk- en lektest
 Controle van pollenfilter
 Visuele controle
 Controle van de bediening
 Anti-geurbehandeling

NL

Airco tips

Als u tussen de airco-onderhoudsbeurten in zelf goed zorgt voor uw airco, voorkomt u onnodig hoge reparatiekosten. Deze drie tips helpen u op weg!

  1. Gebruik uw airco het hele jaar door. Door uw airco in de winter ook af en toe aan te zetten houdt u het systeem in goede conditie. Zo voorkomt u lekkages en reparatiekosten.

  2. Schakel uw airco 5 minuten voordat u uw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.

  3. Zet in de zomer na stilstand van uw auto eerst alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. De auto is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken.

Contact

Heeft u vragen over onze airco onderhoud actie?