Volkswagen Crafter nu ook als platform chassiscabine

De veelzijdige Volkswagen Crafter is er nu ook als platform chassiscabine. Deze Crafter is de perfecte basis voor onder meer een distributiewagen of marktwagen. De Crafter platform chassiscabine is verkrijgbaar in vele varianten, ook met automaat.

Verbeterde rijeigenschappen

De Crafter platform chassiscabine is verlaagd ten opzichte van de reguliere Crafter. Belangrijke voordelen daarvan zijn een lagere instaphoogte, een lager zwaartepunt en een hoger laadvermogen. Bovendien maakt deze uitvoering een grotere spoorbreedte van de achteras mogelijk. Hierdoor wordt de laadruimte breder en verbeteren de rijeigenschappen.

Crafter chassis
Crafter chassis schuin
Chassis achterkant

cityBOX

De Crafter platform chassiscabine - die bijvoorbeeld ook als paardenauto inzetbaar is - is zeker met cityBOX laadbak met een laadvermogen van maximaal 1.300 kg bij uitstek geschikt voor pakketvervoer. De Crafter platform chassiscabine met cityBOX opbouw maakt het werk van pakketbezorgers makkelijker met een laadhoogte van slechts 60 cm. Met een opstaptrede op een hoogte van 30 cm wordt de instap nog eenvoudiger. Dit is een belangrijk (ergonomisch) pluspunt in de praktijk bij ‘last mile-deliveries’ waarbij veel in- en uitgestapt wordt.

Chassis man
Chassis schuin achter
Chassis schuin open

Handig

De cityBOX laadbak is ook te leveren met handige extra voorzieningen, zoals de doorloopcabine. Deze maakt het mogelijk voor de bestuurder om rechtstreeks vanuit de cabine door te lopen naar de laadbak. Dankzij de combinatie van de speciale dakspoiler en het optionele open dak kan de bestuurder zelfs rechtop in de cabine staan. Ook een schuifdeur in de linker of rechter zijwand is leverbaar. Uiteraard zijn er ook vele mogelijkheden op het gebied van laadkleppen. Een veelgebruikte oplossing is een handbediende oprijklep, waarmee het mogelijk wordt om rolcontainers in- en uit te laden.

De 3,5-tons Crafter platform chassiscabine van Volkswagen Bedrijfswagens is er met voorwielaandrijving en met keuze uit twee wielbases: 3,64 en 4,49 meter. De vermogens van de 2.0 TDI-motoren variëren van 75 kW/102 pk tot 130 kW/177 pk en er is keuze uit een handgeschakelde of automatische transmissie. De Crafter platform chassiscabine is inmiddels te bestellen bij Ames. Prijzen beginnen bij € 25.600 exclusief BTW en BPM (prijs voor het basisvoertuig zonder opbouw).

Chassis schuin voor
VW Chassis schuin voor
Chassis zijkant

Lees ook

e-Crafter Solar koelwagen: rijdt én koelt elektrisch di, 08 januari
Volkswagen Bedrijfswagens introduceert de volledig elektrische e-Crafter Solar koelwagen. Deze ultieme, duurzame besteller voor leveringen aan onder meer horeca-ondernemers in de binnenstad, beleeft vandaag zijn debuut tijdens de Horecava, de belangrijkste beurs voor de horecabranche in Nederland.
De Crafter HyMotion vr, 21 september
De Crafter HyMotion is ontworpen om grote afstanden te kunnen overbruggen zonder daarbij schadelijke gassen uit te stoten. De recent gepresenteerde, elektrisch aangedreven e-Crafter is met name geschikt voor stadsdistributie. Hoe groter de af te leggen afstand, des te interessanter brandstofcelaandrijving wordt, zeker voor just-in-time leveringen. Dat zit hem in de ruime actieradius en in het feit dat tanken weinig tijd kost. Bovendien is het laadvermogen van de Crafter HyMotion gelijk aan dat van de dieselmodellen.