Volkswagen I.D. BUZZ CARGO

De eerste bedrijfswagen van de elektrische I.D.-familie

De vroege versies van de Volkswagen Transporter, worden liefkozend Bulli genoemd en spreken nog steeds tot de verbeelding. Met de I.D. BUZZ CARGO laat Volkswagen Bedrijfswagens zien hoe een nieuwe, elektrisch aangedreven Bulli de bestaande Transporter-range zou kunnen verrijken. Het studiemodel heeft een volledig autonome rijmodus (I.D. Pilot) en biedt ook daarmee een blik in de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief

 

De I.D. BUZZ CARGO is afgeleid van de I.D. BUZZ, een concept car die Volkswagen in 2017 in Detroit presenteerde en die direct een enthousiast onthaal kreeg. De I.D. BUZZ gaat in 2022 in productie. De I.D. BUZZ CARGO is de eerste bedrijfswagen binnen de nieuwe I.D.-familie die gebaseerd is op het gloednieuwe MEB-platform (modular electric drive kit) van de Volkswagen Groep. Met zijn vooruitstrevend design biedt deze compacte bedrijfswagen opmerkelijk veel ruimte.

Internet of Things

De I.D. BUZZ CARGO brengt het ‘Internet of Things’ aan boord met een volledig gedigitaliseerd vrachtsysteem in de laadruimte. Afhankelijk van de gekozen batterij en het specifieke model heeft de I.D. BUZZ CARGO een actieradius van 330 tot ruim 550 km volgens de nieuwe WLTP-norm. Opvallend zijn daarbij de zonnepanelen op het dak, die genoeg energie genereren voor een extra actieradius tot zelfs 15 kilometer per dag.

Volkswagen ID. Switch

Rijd nu een Caddy of Transporter, straks een ID. Buzz

Met ID. Switch maakt Volkswagen Bedrijfswagens de weg vrij voor elektrisch rijden met de ID. Buzz. Via ID. Switch is het mogelijk om nu een Caddy Cargo of Transporter 6.1 te rijden en hem op een zelf te kiezen moment (vanaf eind 2022) om te ruilen voor de volledig elektrische ID. Buzz Cargo.

Meer over ID. Switch

Elektrische ID. Buzz eerste auto van Volkswagen Groep die ook autonoom rijdt

Elektrische ID. Buzz eerste auto van Volkswagen Groep die ook autonoom rijdt
Volkswagen Bedrijfswagens maakt in hoog tempo vorderingen met de ontwikkeling en implementatie van autonoom rijden. “Dankzij het groene licht van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep voor ons R&D-programma ‘Autonomous Driving’ zetten we de koers uit voor de toekomst van mobiliteit. Autonoom, elektrisch rijden gaat een belangrijke bijdrage leveren aan stedelijke mobiliteit en verkeersveiligheid. Onze modellen zijn de logische eerste keuze om dergelijke systemen toe te passen,” aldus Carsten Intra, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens.

Lees meer

Level 4 autonoom rijden

Ook beschikt het studiemodel over I.D. Pilot, een volledig autonome rijmodus. Wanneer I.D. Pilot wordt ingeschakeld, trekt het stuur zich terug in het dashboard en kan de bestuurder zijn stoel draaien om tijdens het autonome rijden op de snelweg ergonomisch gebruik te maken van de onboard computer. Waarmee de I.D. BUZZ CARGO op level 4 voor autonoom rijden opereert*. Nog een opvallende eigenschap is dat de I.D. BUZZ CARGO geen dashboard heeft. Alle benodigde informatie en gegevens worden via augmented reality in het blikveld van de bestuurder geprojecteerd.

Interesse in de elektrische transitie van Volkswagen Bedrijfswagens?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe elektrische Volkswagen modellen (I.D. lijn) en andere trends op het gebied van elektrificering binnen Volkswagen.