Volkswagen ID. BUZZ CARGO

Markintroductie begin 2022

Volkswagen ID. BUZZ CARGO

De eerste bedrijfswagen van de elektrische ID.-familie

De vroege versies van de Volkswagen Transporter, worden liefkozend Bulli genoemd en spreken nog steeds tot de verbeelding. Met de ID. BUZZ CARGO laat Volkswagen Bedrijfswagens zien hoe een nieuwe, elektrisch aangedreven Bulli de bestaande Transporter-range zou kunnen verrijken. Het studiemodel heeft een volledig autonome rijmodus (ID. Pilot) en biedt ook daarmee een blik in de toekomst.


De ID. BUZZ CARGO is afgeleid van de ID. BUZZ, een concept car die Volkswagen in 2017 in Detroit presenteerde en die direct een enthousiast onthaal kreeg. De ID. BUZZ gaat in 2022 in productie. De ID. BUZZ CARGO is de eerste bedrijfswagen binnen de nieuwe ID.-familie die gebaseerd is op het gloednieuwe MEB-platform (modular electric drive kit) van de Volkswagen Groep. Met zijn vooruitstrevend design biedt deze compacte bedrijfswagen opmerkelijk veel ruimte.

Markintroductie 2022

Een stap dichterbij elektrisch rijden in hét beroemde Volkswagen busje. Dit is de eerste foto van het productiemodel van de ID. Buzz, zoals hij uit de fabriek zal rollen. Een glimp van wat u in 2022 kunt verwachten.

ID. BUZZ Cargo

Video ID. BUZZ Cargo

Internet of Things

De ID. BUZZ CARGO brengt het ‘Internet of Things’ aan boord met een volledig gedigitaliseerd vrachtsysteem in de laadruimte. Afhankelijk van de gekozen batterij en het specifieke model heeft de ID. BUZZ CARGO een actieradius van 330 tot ruim 550 km volgens de nieuwe WLTP-norm. Opvallend zijn daarbij de zonnepanelen op het dak, die genoeg energie genereren voor een extra actieradius tot zelfs 15 km per dag.

Volkswagen ID. BUZZ Cargo 6
Volkswagen ID. BUZZ Cargo 2
Volkswagen ID. BUZZ Cargo 13
Volkswagen ID. BUZZ Cargo 11
Volkswagen ID. BUZZ Cargo 11 Copy2
Ib0048 Id Buzz Cargo Solar Roof Hfs

Elektrisch rijden in een icoon

Omdat u houdt van het design van de legendarische Volkswagen busjes. Omdat u de verantwoordelijkheid neemt als het om het klimaat gaat. En… omdat u als ondernemer graag uw visitekaartje afgeeft. Met de volledig elektrische ID. Buzz Cargo brengen we de iconische T1 'back to the future'. De ID. Buzz gaat in de loop van 2022 in productie. Wanneer hij precies bij ons in de showroom staat en wat de prijs van de ID. Buzz wordt, blijft nog even een verrassing. Maar het dagdromen kan beginnen.

ID. BUZZ Cargo
ID. BUZZ Cargo interieur

Stedelijke wendbaarheid

Ontworpen voor de stad

Smalle straten in de stad? Geen probleem voor de ID. Buzz Cargo. Dankzij zijn kleinere elektrische motor en zijn bredere wielbasis beschikt hij over een kleine draaicirkel en neemt hij weinig plaats in het verkeer in, zonder dat u daarvoor laadruimte moet opofferen. Flexibel en slim – zo is de ID. Buzz Cargo.

autonoom rijden id buzz cargo

Autonoom rijden

De bestuurderswerkplaats van de toekomst

Zelfs al lijkt autonoom rijden nog toekomstmuziek, toch is de ID. Buzz Cargo daar nu al op voorbereid. En dat creëert volledig nieuwe mogelijkheden voor u als bestuurder. Dankzij de volledige online verbinding kunt u in de toekomst wellicht administratief werk doen, terwijl de ID. Buzz Cargo uzelf naar de volgende bestemming brengt

Zonnedak

Opladen zonder laadpaal

Het al ruime rijbereik van de ID. Buzz Cargo wordt dankzij het zonnedak nog vergroot. Rijden, rechtstreeks op de energie van de zon. Slimme duurzaamheid – op een totaal nieuw niveau.

 

 

Volkswagen ID. Switch

Rijd nu een Caddy of Transporter, straks een ID. Buzz

Met ID. Switch maakt Volkswagen Bedrijfswagens de weg vrij voor elektrisch rijden met de ID. Buzz. Via ID. Switch is het mogelijk om nu een Caddy Cargo of Transporter 6.1 te rijden en hem op een zelf te kiezen moment (vanaf eind 2022) om te ruilen voor de volledig elektrische ID. Buzz Cargo.

Meer over ID. Switch

Elektrische ID. Buzz eerste auto van Volkswagen Groep die ook autonoom rijdt

Elektrische ID. Buzz eerste auto van Volkswagen Groep die ook autonoom rijdt Volkswagen Bedrijfswagens maakt in hoog tempo vorderingen met de ontwikkeling en implementatie van autonoom rijden. “Dankzij het groene licht van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep voor ons R&D-programma ‘Autonomous Driving’ zetten we de koers uit voor de toekomst van mobiliteit. Autonoom, elektrisch rijden gaat een belangrijke bijdrage leveren aan stedelijke mobiliteit en verkeersveiligheid. Onze modellen zijn de logische eerste keuze om dergelijke systemen toe te passen,” aldus Carsten Intra, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens.

Lees meer

Level 4 autonoom rijden

Ook beschikt het studiemodel over ID. Pilot, een volledig autonome rijmodus. Wanneer ID. Pilot wordt ingeschakeld, trekt het stuur zich terug in het dashboard en kan de bestuurder zijn stoel draaien om tijdens het autonome rijden op de snelweg ergonomisch gebruik te maken van de onboard computer. Waarmee de ID. BUZZ CARGO op level 4 voor autonoom rijden opereert*. Nog een opvallende eigenschap is dat de ID. BUZZ CARGO geen dashboard heeft. Alle benodigde informatie en gegevens worden via augmented reality in het blikveld van de bestuurder geprojecteerd.

Ontdek ook de Volkswagen ID. BUZZ

De ID. Buzz is er ook als gezinsauto. Een echte droom voor iedere gezin, met nog meer ruimte om de wereld te ontdekken en samen op avontuur te gaan.

 

Bekijk hier

id buzz

Aanmelden Volkswagen ID. BUZZ CARGO nieuwsbrief

Interesse in de Volkswagen ID. BUZZ Cargo? Meld u hier aan voor onze speciale ID. BUZZ nieuwsbrief. Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van alle ontwikkelingen.