Volkswagen Bedrijfswagens van de toekomst


Volkswagen Bedrijfswagens zet op de IAA in Hannover een waar elektro-offensief in met maar liefst vijf nieuwe zero-emissiemodellen. Op de toonaangevende bedrijfswagenshow debuteren de ID. BUZZ CARGO, de Crafter HyMotion met brandstofcel en de Cargo e-bike. De meest in het oog springende bedrijfswagen van de toekomst is zonder meer de Volkswagen ID. Buzz, dit is de oude T1 en Transporter in een elektrisch jasje. 

Aanmelden nieuwsbrief

 

Toekomstige Volkswagen Bedrijfswagens

ID. Buzz

Elektrische versie van de iconische T1

Bekijk hier

ID. Buzz Cargo

De eerste bedrijfswagen van de ID. line

Bekijk hier

Crafter HyMotion

De Volkswagen Crafter op waterstof

Bekijk hier

Cargo e-bike

Driewielige elektrische pedelec met 250kW

Bekijk hier

Volkswagen Bedrijfswagens - Way to Zero

Volkswagen neemt verantwoordelijkheid voor hun aandeel in de wereldwijde CO2-uitstoot. Daarom sluit Volkswagen zich aan bij het klimaatakkoord van Parijs - met de doelstelling om tegen 2050 een CO2-neutraal bedrijf te worden. Om dit te bereiken zullen er veranderingen doorgevoerd worden. Lees via onderstaande button hoe Volkswagen d.m.v. emissievrije bedrijfswagens in de nabije toekomst duurzamer zal worden.  

ID. Buzz

Pak de beroemdste microbus uit de geschiedenis en combineer dat met de technologieën van de toekomst, dan krijgt u de ID. BUZZ. Een waardige opvolger van de multifunctionele T1. De ID. BUZZ is volledig elektrisch en zal volgens planning vanaf 2022 in productie worden genomen. Ondanks dat de ID. Buzz vol zit met futuristische eigenschappen, herkent u de oude T1 er nog steeds in. Zo heeft de ID. Buzz de neus van de klassieker overgenomen: het grote Volkswagen logo en de diepe lijn die de twee kleuren scheidt, zijn ook nu weer bepalend voor het exterieur.

Bekijk hier

 

id buzz

ID. Buzz Cargo

De I.D. BUZZ CARGO is een concept op basis van het nieuwe MEB-platform (modular electric drive kit) van de Volkswagen Groep waarop de I.D.-familie is ontwikkeld. Hij valt op door zijn vooruitstrevende design, uitstekende ruimteaanbod, een autonome rijmodus (I.D. Pilot) en een gedigitaliseerd vrachtsysteem. De actieradius bedraagt afhankelijk van het batterijformaat en het specifieke model zo’n 330 tot 550 km.

Bekijk hier

 

Volkswagen ID. Switch

Rijd nu een Caddy of Transporter, straks een ID. Buzz

Met ID. Switch maakt Volkswagen Bedrijfswagens de weg vrij voor elektrisch rijden met de ID. Buzz. Via ID. Switch is het mogelijk om nu een Caddy Cargo of Transporter 6.1 te rijden en hem op een zelf te kiezen moment (vanaf eind 2022) om te ruilen voor de volledig elektrische ID. Buzz Cargo.

Meer over ID. Switch

Crafter HyMotion

Met de Crafter HyMotion belicht Volkswagen Bedrijfswagens een andere vorm van alternatieve aandrijving. De grote bestelwagen is voorzien van een waterstof-brandstofcel in combinatie met een elektrische (emissievrije) motor en is daarmee bij uitstek geschikt voor langere afstanden. De tanks hebben een capaciteit van 7,5 kg waterstof. Daarmee kan de 4,25-tons Crafter meer dan 500 km afleggen. Het tanken duurt net zo lang als bij modellen met conventionele aandrijving. De Crafter HyMotion is een concept, maar als de infrastructuur toereikend is, kan hij in productie gaan.

Bekijk hier

Cargo e-bike

In Hannover presenteert Volkswagens Bedrijfswagens zijn eerste ‘last mile deliverer’: de Cargo e-bike. Deze driewielige pedelec (pedal electric cycle) heeft een centraal geplaatste elektromotor (250 W, 48V) die wordt gevoed door een lithium-ion batterij. Hij ondersteunt de trapbewegingen van de berijder en maakt zo een topsnelheid van 25 km/h mogelijk. De Cargo e-bike is robuust van opzet. Hij is ontworpen voor een maximaal laadvermogen van 210 kg (inclusief berijder). Het kleinste model ooit van Volkswagen Bedrijfswagens heeft twee voorwielen met daartussen een laadplatform. Hierop is een vrachtbox met een laadvolume van 0,5 m3 geplaatst. De innovatieve kinematica van de vooras zorgt ervoor dat goederen niet kantelen bij het nemen van bochten – de lading blijft horizontaal en dus stabiel. Volkswagen Bedrijfswagens gaat de cargo e-bike produceren in Hannover.

Bekijk hier

Elektrische ID. Buzz eerste auto van Volkswagen Groep die ook autonoom rijdt

Elektrische ID. Buzz eerste auto van Volkswagen Groep die ook autonoom rijdt
Volkswagen Bedrijfswagens maakt in hoog tempo vorderingen met de ontwikkeling en implementatie van autonoom rijden. “Dankzij het groene licht van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep voor ons R&D-programma ‘Autonomous Driving’ zetten we de koers uit voor de toekomst van mobiliteit. Autonoom, elektrisch rijden gaat een belangrijke bijdrage leveren aan stedelijke mobiliteit en verkeersveiligheid. Onze modellen zijn de logische eerste keuze om dergelijke systemen toe te passen,” aldus Carsten Intra, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens.

Lees meer

Interesse in de elektrische transitie van Volkswagen Bedrijfswagens?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe elektrische Volkswagen modellen (I.D. lijn) en andere trends op het gebied van elektrificering binnen Volkswagen.