SKODA ENYAQ iV is opnieuw de bestverkochte EV van Nederland

Voor het tweede jaar op rij is de ŠKODA ENYAQ iV de best verkochte elektrische auto van Nederland. In 2022 verkocht ŠKODA 5.469 exemplaren van de ENYAQ iV en ENYAQ COUPÉ iV. Particuliere en zakelijke klanten kiezen de SUV en SUV-coupé vooral vanwege alle praktische eigenschappen en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Mede door die pluspunten is de ENYAQ iV afgelopen jaar ook uitgeroepen tot ''Zakenauto van het Jaar 2023.''

Direct in zijn eerste volledige verkoopjaar schopte de ŠKODA ENYAQ iV het al tot best verkochte elektrisch aangedreven auto van Nederland. Begin 2022 jaar kreeg het model een extra boost met de introductie van de stijlvolle ENYAQ COUPÉ iV. Met in totaal 5.469 verkochte exemplaren in 2022 mag de ENYAQ iV-serie zich opnieuw de bestverkochte EV van Nederland noemen. In de overall-lijst van best verkochte modellen in 2022 neemt de elektrische ŠKODA de 9e plaats in. Het succes van de ruime, praktische en kwalitatief hoogwaardige SUV en SUV-coupé heeft er in belangrijke mate aan bijgedragen dat ŠKODA dit jaar afsluit met een totaal van 14.966 auto’s. Daarmee staat het op de 8plaats van best verkochte merken in ons land.

Pluspunten

Het succes van de ENYAQ iV en ENYAQ COUPÉ iV kent enkele solide pijlers. Beide modellen hebben een herkenbaar design en een hoogwaardig, ruim en praktisch interieur. Mede door de beschikbaarheid van diverse aandrijflijn- en accupakketvarianten is er voor elke toepassing een geschikte ENYAQ iV. Bij de elektrisch aangedreven SUV- en SUV-coupé-modellen is tot en met 7 jaar onderhoud inbegrepen. Bovendien gelden er ruime garantietermijnen (twee jaar op de auto, acht jaar op de accu) en is de restwaardeverwachting gunstig. Iedere koper van een ENYAQ iV of ENYAQ Coupé iV krijgt gratis een Elektrisch Rijden Training.

Sympathieke ''Zakenauto van het Jaar 2023''

In 2021 werd de ENYAQ iV bij de Zakenauto van het Jaar-verkiezing al uitgeroepen tot ‘Beste nieuwkomer van het Jaar 2022’. Afgelopen jaar zette het populaire model de volgende stap door bij diezelfde verkiezing de prestigieuze titel ‘Zakenauto van het Jaar 2023’ voor zich op te eisen. De jury beargumenteerde de toekenning van de award als volgt: “De ENYAQ iV springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Het is een sympathieke no-nonsense auto met een aantrekkelijke prijsstelling. Het interieur valt op door het hoge afwerkingsniveau. De auto is iets groter, completer en betaalbaarder dan zijn concurrenten.” 

Voorraad SKODA ENYAQ iV

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien

Lees ook

ŠKODA ENYAQ iV-serie krijgt vierwielaangedreven topmodellen do, 09 september
Met twee nieuwe topmodellen - de extra krachtige en luxe vierwielaangedreven ENYAQ iV 80x en ENYAQ iV 80x SPORTLINE - breidt ŠKODA het gamma nu verder uit.
ENYAQ iV wint Gouden Stuurwiel voor Beste Elektrische SUV do, 18 november
De ŠKODA ENYAQ iV heeft een felbegeerde ‘Gouden Stuurwiel’ award in de wacht gesleept. De elektrische ENYAQ iV viel in de categorie voor elektrische SUV's.