Proefrit
Offerte
Voorraad
078 - 6143322
SKODA SUPERB iV

Vanaf € 42.450

Skoda Superb iV

De eerste plug-in hybride van Skoda 

De Superb iV is de eerste plug-in hybride van Skoda. Hij beschikt over een 1.4 TSI benzinemotor (115 kW/156 pk) die is gekoppeld aan een zestraps DSG-transmissie. De elektrische Skoda Superb staat nu bij ons in de showroom en is verkrijgbaar vanaf € 42.450. 

Interesse in de Superb iV?

 

De Superb iV is Skoda's allereerste productiemodel dat een conventionele krachtbron combineert met het duurzame karakter van een elektromotor. In dit geval een 1.4 TSI benzinemotor (115 kW/156 pk) - gekoppeld aan een zestraps DSG-transmissie - en een 85 kW sterke elektromotor. Deze laatste wordt gevoed door een lithium-ion batterij met een capaciteit van 37 Ah en een energie-inhoud van 13 kWh. Dankzij die technologie levert de Superb iV een systeemvermogen van 160 kW/218 pk en een maximumkoppel van 400 Nm, goed voor krachtige prestaties. Daarbij bedraagt de elektrische actieradius maximaal 55 kilometer volgens de WLTP-norm* en het totale rijbereik in combinatie met de verbrandingsmotor zelfs 850 kilometer.

Dynamiek en efficiency op maat

De Škoda Superb iV is standaard uitgevoerd met Driving Mode Select. Dat betekent dat bestuurder kan kiezen uit drie rijmodi. In SPORT-modus is het volledige systeemvermogen beschikbaar voor maximale dynamiek. In hybride-modus zorgt slimme elektronica voor een zo efficiënt mogelijk samenspel tussen de elektro- en verbrandingsmotor en de E-Modus is er voor volledig elektrisch rijden. In deze modus zorgt de E-noise soundgenerator voor een speciale sound. Zo horen voetgangers en fietsers de Superb iV naderen. Met een wallbox met een capaciteit van 3,6 kW duurt het volledig laden van de accu 3,5 uur. Tijdens de rit zorgen de benzinemotor en recuperatie (energieterugwinning door afremmen) voor extra elektrische actieradius.

Verkrijgbaar als hatchback en combi

De Skoda Superb iV is er als Hatchback en extra ruime Combi in twee compleet uitgeruste uitvoeringen – Business Edition en Sportline Business. Prijzen beginnen bij € 42.450 voor de Superb iV Hatchback Business Edition. Als Combi is de Superb iV (Business Edition) te bestellen vanaf € 43.450*.

Meer informatie

Actieradius maximaal benutten 

Er bestaat nog wel eens discussie over het verschil in de maximale actieradius en het daadwerkelijke rijbereik van een elektrische auto. Daarom hebben wij autojournalist Werner Budding gevraagd om een video te maken waarin hij uitlegt waardoor dit verschil ontstaat en geeft hij een aantal tips hoe u als bestuurder uw rijbereik kan vergroten.

Laadoplossingen

Als betrokken Skoda dealer kennen wij de behoeften van berijders van elektrische en hybride auto’s als geen ander. Onze producten en diensten sluiten hier naadloos op aan. Daarom biedt Ames, in samenwerking met Mobilitics, de mogelijkheid aan om laadpalen voor uw Skoda en laadpassen voor uw Skoda af te nemen.

Configureer in 3 stappen uw laadoplossing

Meer informatie

Infotainment van de nieuwste generatie

Zowel het standaard navigatiesysteem Amundsen met 8 inch display als het optionele Columbus-systeem met 9,2 inch scherm is gebaseerd op de nieuwste infotainmentgeneratie. Bij Columbus is de Virtual Cockpit altijd inbegrepen. Bovendien biedt deze laatste met een naar eigen wens instelbaar touchscreen en de mogelijkheid van bediening door middel van gebaren. Beide navigatiesystemen beschikken over een geïntegreerde eSIM en zijn altijd online. Dat betekent onder meer dat routes nog sneller worden (her)berekend en dat navigeren met realtime verkeersinformatie mogelijk is. Bij files worden bijvoorbeeld snel alternatieve routes voorgesteld.

superb iv dashboard
superb iv dashboard

Nieuw zijn Infotainment Apps, die via het centrale display zijn te bestellen, zoals de weer- en nieuws-app. Ook extra data voor internetverkeer is op deze manier te bestellen. Met deze bundels kunnen inzittenden gebruikmaken van de WLAN-hotspot in de auto.

De updates van de systeemsoftware en de navigatiekaarten kunnen ‘over the air’ plaatsvinden (eerste jaar gratis). Ook toegang tot de online-diensten van Škoda Connect is het eerste jaar gratis. Dan gaat het onder meer over Proactieve Service, Remote Access en iV-specifieke diensten als het van afstand starten van het opladen van de batterij of het inschakelen van de airconditioning. Uiteraard is de Superb iV uitgevoerd met SmartLink-technologie. De apps van smartphones (Android en iOS) worden daarmee op het display van de auto zichtbaar gemaakt en hun functies zijn van daaruit te bedienen. De Superb iV beschikt ook over diverse USB-aansluitingen.

Op deze 4 manieren kunt u de Škoda Superb iV opladen

Er zijn vier manieren om het accupakket van de Škoda Superb iV op te laden. Met een volle accu rijdt de plug-in hybride tot 55 kilometer op stroom. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee. 

 

Lees de blog hier

 

Een nieuwe look

Net als de andere Superb-uitvoeringen in de reeks heeft ook de Superb iV een nieuwe look gekregen. Vooral het front springt in het oog. Zo is de vernieuwde Superb het eerste productiemodel van Škoda met full-LED Matrix-koplampen. Ook de nieuwe bumpers en luchtinlaten met honingraatstructuur zijn blikvangers. Aan de achterzijde verraadt het iV-logo het bijzondere karakter. De Superb iV is standaard uitgevoerd met het multifunctionele Maxi DOT-display. Optioneel is hij leverbaar met een Virtual Cockpit met een 10,25 inch display dat naar eigen inzicht is in te delen. Ongeacht de keuze informeert de Superb iV zijn bestuurder over onder meer de laadstatus van de batterij en de resterende elektrische actieradius.

De verschillende rijmodi zijn te selecteren via knoppen op de middenconsole. De handige E-Manager-app maakt het mogelijk om voorafgaand aan een rit de batterij te laden en/of de airconditioning in te schakelen. De bestuurder kan bij die laatste zelf bepalen of er dan gebruik wordt gemaakt van stroom van het elektriciteitsnet of van de auto-accu. Nog een praktisch punt: de Škoda Superb iV Hatchback heeft een bagageruimte met een inhoud van 485 liter (Combi: 510 liter).

Nog betere assistentie

Het arsenaal aan assistentiesystemen wordt voor de nieuwe Superb iV opnieuw verder uitgebreid. Zo is de nieuwe plug-in hybride er nu ook met Trailer Assist, dat moeiteloos manoeuvreren met aanhangers mogelijk maakt. Area-View brengt dankzij vier camera’s de ruimte rondom de auto in beeld op het centrale display. Hierdoor worden (in)parkeren en manoeuvreren vergemakkelijkt.

De Superb iV in de pers

Interesse in de Skoda Superb iV?

Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend een proefrit, een offerte of meer informatie aan.