SKODA Octavia Combi

Begin april in de showroom

 Plan alvast een proefrit 

 Innovatiever dan ooit te voren 

 Langer en breder

SKODA OCTAVIA COMBI
Uitgebreider, schoner en zuiniger

De vierde generatie van de SKODA OCTAVIA is klaar voor de start. De nieuwe SKODA Octavia Combi wordt begin april bestelbaar. Vanaf 7 april is het mogelijk om een proefrit te maken.

 

SKODA’s bestseller zet op alle fronten grote stappen vooruit. Hij is nog ruimer, 100% connected en leverbaar met de nieuwste assistentiesystemen. Met zijn nieuwe design en innovatieve interieurconcept spreekt hij nog meer tot de verbeelding. Dat alles combineert de OCTAVIA met kwaliteit en natuurlijk een scala aan Simply Clever-details. De nieuwe SKODA Octavia Combi wordt begin april bestelbaar. Vanaf 7 april is het mogelijk om een proefrit te maken.

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

De nieuwe Octavia langer en breder geworden dan zijn voorganger, heeft een nog ruimere kofferbak en ligt qua design helemaal in lijn met ŠKODA’s actuele designtaal. Het nieuwe interieurconcept combineert de voor ŠKODA bekende ruimte met een vernieuwde ergonomie, kwalitatieve materialen en vele Simply Clever-features. Innovatieve connectiviteit en nieuwe rij-assistentiesystemen tillen het comfort- en veiligheidsniveau van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA naar een nog hoger level.

Nog meer emotie

Dankzij het nieuwe ontwerp heeft de OCTAVIA nog meer emotie; het nieuwe interieurconcept combineert uitstekende functionaliteit met hoogwaardige materialen. De nieuwe generatie heeft Full-LED matrix koplampen en een nieuw stuurwiel met twee spaken. Ook is de nieuwe OCTAVIA leverbaar wordt met een head-up display, dat informatie projecteert op de voorruit. Verder is de Virtual Cockpit verbeterd en is de nieuwe OCTAVIA leverbaar met twee 10 inch schermen.

Nieuw design, grotere afmetingen

De OCTAVIA heeft een scherp gelijnd front met opvallende koplampen. Hij is tot 22 mm langer en 15 mm breder dan zijn voorganger. De nieuw ontworpen dakrails en maximaal 19 inch grote lichtmetalen velgen geven de OCTAVIA niet alleen moderne looks, maar dragen ook bij aan de aerodynamica. Het is één van de auto’s met de laagste luchtweerstand ter wereld en dat is gunstig voor het brandstofverbruik en de CO2-emissies.

 

Download de brochure

Meer informatie

Plan alvast een proefrit met de nieuwe Octavia Combi

Wilt u als één van de eersten in Nederland de de vernieuwde SKODA Octavia Combi zelf ervaren? Plan dan alvast een proefrit in via onderstaand formulier. Wij verwachten de nieuwe Octavia Combi begin april in de showroom te hebben staan waarbij het vanaf 7 april mogelijk is om een proefrit te plannen. 

Plan hier een proefrit

Nieuwe LED-Matrix koplampen

De scherp gesneden voor- en achterlichten zijn uitgerust met moderne LED-technologie. Met de optionele full-LED Matrix koplampen kan continu met ‘groot licht’ worden gereden, zonder tegenliggers te verblinden. Zodra de camera achter de voorruit auto’s, fietsers of voetgangers detecteert, past het intelligente systeem de lichtbundel razendsnel aan. Deze koplampen hebben ook een speciale begroetingsfunctie, die OCTAVIA-rijders verwelkomt bij het benaderen van de auto. De full-LED achterlichten zijn nu ook leverbaar met dynamische richtingaanwijzers.

Buitengewoon veel binnenruimte

Dankzij een volledig nieuw en ingenieus interieurontwerp is de vierde generatie van de OCTAVIA nog ruimer geworden. De achterpassagiers hebben nog meer knieruimte en de grootste bagageruimte in het segment is verder gegroeid naar 640 liter voor de COMBI en 600 liter voor de hatchback. Het nieuwe tweespaaks stuurwiel is afgewerkt met chroom en met de multifunctionele variant kunnen 14 verschillende functies worden bediend via druk- en scrollknoppen. Het ontwerp van het dashboard is geïnspireerd op de vormgeving van de nieuwe grille en bevat een vrijstaand centraal beeldscherm. Hij wordt leverbaar met ergonomische stoelen die kunnen verwarmen, ventileren én masseren. Ook nieuw voor de OCTAVIA: de Climatic airconditioning met drie variabel te klimatiseren zones.

Een nieuw design

De OCTAVIA is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van ŠKODA. Hij valt op door zijn front met de nieuwe grille en vlakke LED-koplampen. Ook de achterlichtunits maken gebruik van LED-technologie. De OCTAVIA HATCHBACK heeft een coupéachtige daklijn. Bij de COMBI accentueren dakrails het gestrekte silhouet.

Nieuw head-up display en twee 10 inch schermen

De nieuwe OCTAVIA is de eerste ŠKODA die leverbaar wordt met een head-up display, dat informatie projecteert op de voorruit. De nieuwste generatie infotainmentsystemen biedt het laatste op het gebied van connectiviteit. Apple Carplay gebruiken kan voortaan geheel draadloos dankzij de nieuwe SmartLink+ technologie. De OCTAVIA wordt leverbaar met tot wel 5 USB-C-poorten en een 230V-aansluiting.

ŠKODA heeft ook de Virtual Cockpit verder verfijnd. De nieuwste versie van het digitale, naar wens in te delen instrumentarium heeft nu een 10 inch groot scherm en biedt nog meer gebruiksgemak.

 

DSG-automaat met shift-by-wire technologie

Het succesmodel uit Mladá Boleslav is de eerste ŠKODA die leverbaar wordt met de nieuwe DSG-transmissie met shift-by-wire technologie. De schakelpook is niet langer mechanisch gekoppeld aan de transmissie, maar elektronisch. De traditionele keuzehendel van deze transmissie heeft in de nieuwe OCTAVIA daarom plaatsgemaakt voor een compacte schakelmodule op de middenconsole.

Aanmelden nieuwsbrief

4 soorten aandrijving, waaronder plug-in en mild-hybrids

De motorenreeks van de ŠKODA OCTAVIA is verder uitgebreid en schoner en zuiniger dan ooit. Naast de bekende benzinevarianten worden er ook CNG-versies, plug-in hybrids én mild-hybrids leverbaar. 

De plug-in hybrid koppelt een 1.4 TSI benzinemotor aan elektrische aandrijving en komt in twee vermogensvarianten: 150 kW/204 pk of 180 kW/245 pk. Beide varianten worden geleverd met een 6-traps DSG-automaat.

 

 

Er komen twee mild-hybrids: de 81 kW/110 pk sterke 1.0 TSI en 115 kW/150 pk sterke 1.5 TSI met 7-traps DSG. Beide zijn gekoppeld aan een 48 volt mild-hybrid systeem dat energie recupereert tijdens het afremmen op de motor en vervolgens de 48-V lithium-ion batterij voedt met de vrijgekomen energie. Met die elektrische energie kan de OCTAVIA onder bepaalde omstandigheden ‘zeilen’ met de motor uit voor een nog lager brandstofverbruik, of juist extra accelereren. 

Simply Clever: Slaap Pakket 

De OCTAVIA is al jaren het toonbeeld van het Simply Clever-DNA van ŠKODA. De nieuwste generatie bevat nog meer slimme en handige features. Zo is hij nu ook leverbaar met het Slaap Pakket dat bestaat uit extra comfortabele hoofdsteunen op de achterbank en zachte dekentjes. Een ware klassieker van ŠKODA is de in het voorportier geïntegreerde parapluhouder. In de nieuwe OCTAVIA is er naast de paraplu nu ook ruimte voor een borstel. Andere nieuwe features zijn de handige, automatisch inrollende afdekhoes van de COMBI en de liefst vijf verschillende USB-C-aansluitingen; twee voorin, twee achterin en één in de dakconsole.

De nieuwe SKODA OCTAVIA is vanaf aankomende zomer te zien bij ons in de showroom! 

 

Moderne veiligheid: nieuwe OCTAVIA Combi ziet meer dan u

ŠKODA heeft de nieuwe OCTAVIA Combi volgehangen met moderne rijhulpsystemen. Sommige maken hun debuut, andere zijn vernieuwd. Zo houdt de OCTAVIA de omgeving in de gaten en zijn inzittenden veilig.

 

Bekijk de blog hier

Interesse in de nieuwe SKODA OCTAVIA Combi?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.

Plan hier een proefrit met de nieuwe SKODA Octavia Combi

Plan via onderstaand formulier alvast een proefrit in voor de nieuwe SKODA Octavia Combi. Kies uw gewenste dag en tijdsperiode en doe vrijblijvend een proefrit aanvraag. Wij nemen spoedig contact met u op om de afspraak te bevestigen.