Skoda Enyaq iV Sportline

Sportieve Enyaq iV nu te bestellen

Skoda voegt met de introductie van de Enyaq iV Sportline een sportieve touch toe aan het nieuwe, volledig elektrische SUV-gamma. Skoda heeft prijskaartjes gehangen aan het Sportline-pakket voor de Enyaq iV. Het uitgebreide pakket maakt de volledig elektrische SUV niet alleen sportiever maar ook nog luxer. Het Sportline pakket is sinds 5 mei te bestellen.

Zwarte afwerkingsdetails, grote lichtmetalen velgen en een verlaagd sportchassis geven de Skoda Enyaq iV Sportline stoere looks die de dynamische rijeigenschappen onderstrepen. Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een driespaaks multifunctioneel lederen sportstuur en sierlijsten in carbonlook zetten de toon in het interieur. Voor de Enyaq iV Sportline is er keuze uit drie aandrijflijnvarianten: de Enyaq iV 60 met 132 kW, de Enyaq iV 80 met 150 kW en later dit jaar de vierwielaangedreven Enyaq iV 80x met een gecombineerd vermogen van 195 kW.

Interesse in de Enyaq iV Sportline?

Sportline pakket vanaf € 4.100

Het Sportline-pakket is leverbaar op de Enyaq iV 60 en 80 en heeft een vanaf prijs van € 4.100 voor de iV80 en € 4.700 voor de iV60. Beide uitvoeringen zijn naar smaak te personaliseren met een keur aan opties en pakketten. De, exclusief voor de Sportline ontworpen, zwarte 21” BETRIA-velgen kosten € 790.

Vraag een offerte aan

Sportieve looks en dynamisch rijgedrag

Voor Škoda staat de toevoeging Sportline synoniem voor sportieve looks en een dynamisch rijgedrag. Dat geldt uiteraard ook voor de nieuwe volledig elektrische Enyaq iV Sportline . De elektromotor van de Škoda Enyaq iV 60 Sportline drijft de achterwielen aan, levert 132 kW en heeft een maximumkoppel van 310 Nm. De batterij heeft een capaciteit van 62 kWh (58 kWh netto) wat een actieradius van meer dan 400 kilometer* in de WLTP-cyclus mogelijk maakt.

SKODA ENYAQ iV
interieur enyaq
Matrix koplampen
enyaq iv sportline

De Enyaq iV 80 Sportline is uitgerust met een grotere batterij van 82 kWh (77 kWh netto) en kan meer dan 520 kilometer* afleggen in de WLTP-cyclus. De motor levert 150 kW. Dezelfde accu zit ook in de Enyaq iV 80 Sportline . Samen met een tweede elektromotor beschikt deze SUV over vierwielaandrijving, heeft hij een vermogen van 195 kW en een maximumkoppel van 425 Nm. De maximale range van deze variant is 500 kilometer* in de WLTP-cyclus.

enyaq zwart
enyaq voorkant

Uitstekende rijdynamiek met achter- of vierwielaandrijving en een sportonderstel

Ongeacht of hij is uitgerust met achter- of vierwielaandrijving beschikt de Škoda Enyaq iV over een hoog maximumkoppel, dat onmiddellijk beschikbaar is als het gaspedaal wordt gevloerd. De elektrische SUV van Škoda biedt daardoor een uitstekende rijdynamiek. Dit komt extra tot uiting in de Enyaq iV Sportline dankzij het standaard sportchassis. Daarbij heeft Škoda het front met 15 millimeter en de achterkant met 10 millimeter verlaagd. De topsnelheid voor alle aandrijflijnvarianten is 160 km/u. Hoogwaardige designdetails benadrukken de sportieve looks van de Enyaq iV Sportline - zowel vanbinnen als vanbuiten.

enyaq voorkant
enyaq achterkant

Sportieve zwarte afwerkingsdetails en full LED Matrix-koplampen

De Škoda Enyaq iV Sportline valt van buiten extra op door zijn glanzend zwarte afwerkingsdetails. De opvallende Škoda-grille, raamomlijsting, dakrails en diffusor in de achterbumper dragen hier allemaal aan bij, net als het Škoda-logo en de badges op de achterklep. De robuuste sideskirts zijn in carrosseriekleur gespoten. 

enyaq sportline

De Škoda Enyaq iV Sportline heeft standaard LED Matrix-koplampen. Elke Matrix-grootlichtmodule is voorzien van 24 LED’s, wat ervoor zorgt dat de bestuurder het grootlicht altijd aan kan laten staan zonder dat hij andere weggebruikers daarmee verblindt. De intelligente lichttechnologie schakelt automatisch afzonderlijke segmenten van de lichtstraal uit wanneer de camera op de voorruit voertuigen, personen en objecten detecteert die het licht weerkaatsen.

Škoda levert de Enyaq iV Sportline met een afwijkende neus en Sportline-badges op de voorschermen. Gepolijste 20 inch Vega of 21 inch Betria lichtmetalen velgen versterken het stoere voorkomen van de SUV.

Laadoplossingen

Als betrokken SKODA dealer kennen wij de behoeften van berijders van elektrische en hybride auto’s als geen ander. Onze producten en diensten sluiten hier naadloos op aan. Daarom biedt Ames, in samenwerking met Mobilitics, de mogelijkheid aan om laadpalen voor uw SKODA en laadpassen voor uw SKODA af te nemen.

Configureer in 3 stappen uw laadoplossing

Meer informatie

Actieradius maximaal benutten 

Er bestaat nog wel eens discussie over het verschil in de maximale actieradius en het daadwerkelijke rijbereik van een elektrische auto. Daarom hebben wij autojournalist Werner Budding gevraagd om een video te maken waarin hij uitlegt waardoor dit verschil ontstaat en geeft hij een aantal tips hoe u als bestuurder uw rijbereik kan vergroten.

Design Selection Sportline 

Met de lancering van de Enyaq iV introduceerde Škoda een nieuw interieurconcept: de Design Selections. De Design Selections zijn gericht op moderne leefomgevingen en vormen een aanvulling op de bestaande uitrustingslijnen. De kleuren en materialen zijn perfect op elkaar afgestemd. Voor de Enyaq iV Sportline hebben de interieurontwerpers van Škoda een eigen Design Selection samengesteld. De interieurbekleding en de hemel zijn overwegend zwart. Het dashboard is bekleed met zwart kunstleer met grijze contraststiksels en is afgewerkt met carbon-look afwerkingsdetails die ook terug te vinden zijn op de deurpanelen. De vloermatten met grijze bies matchen perfect bij de rest van het interieur.

enyaq interieur
enyaq interieur
enyaq sportline stoelen

De Sportline Design Selection omvat ook exclusieve sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Deze zijn bekleed met Suedia microvezel en hebben grijze biezen. Het driespaaks multifunctionele lederen sportstuur met gebruiksvriendelijke knoppen en kartelwieltjes is standaard. Het leer van het sportstuur is voorzien van grijze contraststiksels; de onderste spaak heeft een badge met het Sportline-logo. De pedaalcovers hebben een aluminium look en versterken de Sportline Design Selection nog meer.

Interesse in de Skoda Enyaq iV Sportline?

Vraag via onderstaand formulier een offerte of meer informatie aan. Wij nemen spoedig contact met u op.