Helaas is deze actie verlopen, zie ons actieoverzicht voor alle actuele acties.

SKODA Voorjaarsactie

Bent u klaar voor het voorjaar?

 

Maak uw ŠKODA klaar voor het voorjaar. We geven advies om uw auto van binnen en van buiten volledig klaarmaken voor de lente en de zomer. Bovendien profiteert u tijdelijk van veel voordeel op zomerbanden en een airco onderhoudsbeurt. Zo rijdt u helemaal fris en goed voorbereid de zonnige periode tegemoet.

Bandenwissel

Banden zijn de basis van het rijgedrag van uw auto. Daarom is de kwaliteit van uw zomerbanden van groot belang voor het rijcomfort, rijprestaties en dus ook voor uw veiligheid onderweg. Is het buiten warmer dan 7 graden? Dan is het tijd om uw winterbanden te verruilen voor de zomerbanden. Elke ŠKODA (-rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto en de tijd van het jaar. ŠKODA Bandenservice helpt u goed en veilig op weg.

Plan uw bandenwissel


Airco onderhoud vanaf € 139


Met een onderhoudsbeurt van uw airco gaat u fris het voorjaar en de zomer in. Airconditioning doet meer dan u denkt. Zo blijft uw auto niet alleen koel, ook voorkomt een airco beslagen ruiten en houdt stof, uitlaatgassen en pollen buiten. En verhoogt daarmee het rijcomfort. Wist u dat onderhoud aan uw airco niet wordt meegenomen in yw standaard onderhoud? Daarom adviseren wij om eens per drie jaar airco onderhoud uit te voeren. Zo is uw airconditioning in topconditie voor het voorjaar.

 

Plan een werkplaatsafspraak

10 Voorjaarstips

Tip 1 Meer grip


Banden zijn de basis van het rijgedrag van uw auto. Zij spelen een grote rol in uw rijcomfort, rijprestaties en ook uw veiligheid onderweg. Wanneer het buiten warmer is dan 7 graden, is het tijd om uw winterbanden te vervangen voor zomerbanden voor meer grip, lager geluidsniveau en lager brandstofverbruik.

Tip 2 Frisse lucht


Een airco die goed onderhouden is, zorgt ervoor dat u ook frisse lucht in de auto heeft. De airco moet regelmatig worden onderhouden, zodat u altijd frisse en koele lucht hebt wanneer het warmer wordt. Wij adviseren om de airconditioning eens in de drie jaar op lekken en functionaliteit te controleren, het te reinigen, en indien nodig het koelmiddel bij te vullen.

Tip 3 Goed zicht


In het voorjaar en in de zomer zult u meer last krijgen van het licht. Om veilig in het voorjaar de weg op te gaan, is goed zicht essentieel. Zorg ervoor dat uw ruitensproeiervloeistof is bijgevuld, zodat u de ruiten altijd schoon kunt houden van vuil.

Tip 4 Voldoende vloeistof


Als bestuurder dient u te controleren of u genoeg motorolie, koelvloeistof en remvloeistof in de auto heeft. In moderne auto's worden onvoldoende hoeveelheden van sommige van deze vloeistoffen gerapporteerd door indicatoren, dus is het voorjaar een perfect moment om dit te controleren. 

Tip 5 Spanning


Een batterij is van buiten niet te lezen, hiervoor is een batterijtester nodig. Niet veel mensen hebben deze standaard thuis liggen, daarom is het aan te raden om uw ŠKODA dealer te vragen om de batterij te controleren. Zo weet u gelijk of u de batterij moet opladen of vervangen nu de winter voorbij is. De gemiddelde levensduur van moderne batterijen is vijf tot zes jaar, maar veel hangt af van de omstandigheden waaronder de batterij wordt gebruikt.

Tip 6 Lichten


Zien en gezien worden is de belangrijkste regel voor verkeersveiligheid. Elke bestuurder kan zelf herkennen of een licht werkt, maar de controle gaat verder dan alleen een check of hij wel of niet werkt. De diagnostische software die door professionals wordt gebruikt, controleert of de koplamp de straal in de juiste richting en over de juiste afstand werpt. Hierdoor voorkomt u dat u het tegemoetkomende verkeer verblindt.

Tip 7 Wissers en reinigers


Nog een ogenschijnlijk alledaags iets waar veel mensen pas mee beginnen als er een probleem opduikt. Fluctuerende wintertemperaturen kunnen kleine scheurtjes in de rubberen wisserbladen veroorzaken en het afvegen van een bevroren voorruit kan de nauwkeurigheid van de hechting nadelig beïnvloeden. De lente is daarom een ideaal moment om deze onderdelen te controleren en, indien nodig, te vervangen.

Tip 8 Diagnose


Moderne auto's rapporteren alle belangrijke fouten met rode en oranje indicatoren. Wanneer u uw auto meeneemt voor een service, kan het geen kwaad om het personeel te vragen een storingslogboek af te drukken om u belangrijke gegevens te verstrekken over de toestand van uw auto, dat wil zeggen informatie die u thuis niet kunt controleren. Meten is weten.

Tip 9 APK-status


Een goed servicecentrum moet uw APK-status controleren als onderdeel van regelmatige onderhoudsinspecties en u waarschuwen wanneer de APK-vervaldatum nadert. Hoe dan ook, de lente is een goed moment om uw kenteken te controleren op de APK-keuringsdatum.


Tip 10 Remmen en chassis


De remmen en het chassis worden gecontroleerd als onderdeel van elke reguliere service beurt. Na de winter kunnen de remmen echter verstopt raken door onzuiverheden die worden opgevangen uit de vieze wegen, en ook het chassis heeft mogelijk veel troep en strooizout doorstaan. Kleine beschadigingen die meestal in de winter verschijnen, kunnen uiteindelijk leiden tot roest in de carrosserie. Dus het is het beste om dit op tijd te identificeren.