Voordelig DSG-automaat voor de SKODA Octavia Combi en KODIAQ 

Bij Ames profiteert u nu van een gereduceerd tarief wanneer u kiest voor een DSG-automaat bij aankoop van een SKODA Octavia Combi en KODIAQ.

Bekijk onze voorraad

Octavia Combi

DSG-automaat € 2.000

octavia combi

Bekijk Octavia Combi

KODIAQ

DSG-automaat € 2.300

KODIAQ

Bekijk KODIAQ

Eigenschappen DSG-automaat

DSG staat voor ‘Direct Shift Gear’ of ‘Direkt Schalt Getriebe’. Een treffende naam, want zo’n automaat schakelt lekker direct.

Wat maakt een DSG automaat zo snel? Het geheim zit ’m in de twee koppelingen. Eentje voor de eerste, derde, vijfde en zevende versnelling en eentje voor de tweede, vierde en zesde versnelling. Zodra de DSG automaat van versnelling moet wisselen, schakelt hij in een fractie van een seconde tussen beide koppelingen. Een ŠKODA met DSG is daardoor niet alleen sneller, maar soms zelfs nog zuiniger dan een auto waarbij je zelf moet schakelen.

1 op 3 Nederlanders kiest voor een automaat

In Nederland duurde het lang voordat auto’s met automaat populair werden, maar in landen als Japan en de Verenigde Staten is het allang de gewoonste zaak van de wereld. Om het verschil aan te geven: in het jaar 2000 reed 88 procent van de Amerikanen in een auto met automaat, in Europa was dat nog maar 14 procent. Vandaag de dag kiest één op de drie Nederlanders voor een nieuwe auto met automaat.

Waarom duurde het in Nederland zo lang totdat de automaat doorbrak? Een van de oorzaken is het verbruik. Vroeger was een auto met automaat minder zuinig dan een auto met een handbak. Bovendien schakelde een automaat vaak een beetje schokkerig tussen de versnellingen. Laatste nadeel was dat een auto met automaat trager was. Met de DSG automaat van SKODA heb je geen last meer van deze ongemakken: hij is sneller en vaak zelfs zuiniger dan een auto met een handbak en schakelt eigenlijk zonder dat je het merkt.

Bekijk onze SKODA voorraad

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien