Helaas is deze actie verlopen, zie ons actieoverzicht voor alle actuele acties.

Voordelig DSG-automaat voor op diverse Skoda modellen

Bij Ames profiteert u nu van een gereduceerd tarief wanneer u kiest voor een DSG-automaat bij aankoop van een Skoda Fabia, Scala, Kamiq, Octavia, Karoq of Kodiaq.

Bekijk onze voorraad

Fabia

DSG-automaat € 2.500

fabia

Bekijk Fabia

Scala

DSG-automaat € 2.300

scala

Bekijk Scala

Kamiq

DSG-automaat € 2.000

kamiq

Bekijk Kamiq

Octavia

DSG-automaat € 2.500

Bekijk Octavia

Karoq

DSG-automaat € 2.000

Bekijk Karoq

Kodiaq

DSG-automaat € 2.500

Bekijk Kodiaq

Eigenschappen DSG-automaat

DSG staat voor ‘Direct Shift Gear’ of ‘Direkt Schalt Getriebe’. Een treffende naam, want zo’n automaat schakelt lekker direct.

Wat maakt een DSG automaat zo snel? Het geheim zit ’m in de twee koppelingen. Eentje voor de eerste, derde, vijfde en zevende versnelling en eentje voor de tweede, vierde en zesde versnelling. Zodra de DSG automaat van versnelling moet wisselen, schakelt hij in een fractie van een seconde tussen beide koppelingen. Een Skoda met DSG is daardoor niet alleen sneller, maar soms zelfs nog zuiniger dan een auto waarbij je zelf moet schakelen.

1 op 3 Nederlanders kiest voor een automaat

In Nederland duurde het lang voordat auto’s met automaat populair werden, maar in landen als Japan en de Verenigde Staten is het allang de gewoonste zaak van de wereld. Om het verschil aan te geven: in het jaar 2000 reed 88 procent van de Amerikanen in een auto met automaat, in Europa was dat nog maar 14 procent. Vandaag de dag kiest één op de drie Nederlanders voor een nieuwe auto met automaat.

Waarom duurde het in Nederland zo lang totdat de automaat doorbrak? Een van de oorzaken is het verbruik. Vroeger was een auto met automaat minder zuinig dan een auto met een handbak. Bovendien schakelde een automaat vaak een beetje schokkerig tussen de versnellingen. Laatste nadeel was dat een auto met automaat trager was. Met de DSG automaat van Skoda heb je geen last meer van deze ongemakken: hij is sneller en vaak zelfs zuiniger dan een auto met een handbak en schakelt eigenlijk zonder dat je het merkt.

Bekijk onze voorraad Skoda DSG-actiemodellen

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien