Amega omarmt de fiets

 

Meer werknemers uit de auto en op de fiets. Dat is waar wij ons als officiële fietsambassadeur samen met 10 andere werkgevers en staatssecretaris Stientje van Veldhoven actief voor inzetten.

Leen de Koning, directeur van Amega Groep en Anna Schouten van Samen Bereikbaar. Samen zijn initiatiefnemers van onder andere het fietsplan binnen Amega Groep.

 

Leen de Koning, directeur van Amega Groep en Anna Schouten van Samen Bereikbaar. Samen Bereikbaar zijn initiatiefnemers van onder andere het fietsplan binnen Amega Groep.

De 11 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de Amega Groep om: UMCG, a.s.r., Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

Wij stimuleren actief het fietsen onder de medewerkers. En daar hopen we niet alleen de eigen medewerkers mee te inspireren, maar ook de sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de fietsambassadeurs ondernemen zijn: kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadpalen voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

De benoeming tot fietsambassadeur past goed in het project dat wij met Samen Bereikbaar zijn aangegaan om zoveel mogelijk medewerkers uit de spits te halen.

Lees ook

Nu ook Gazelle fietsen als vervangend vervoer di, 24 oktober
Voor diverse vestigingen biedt Ames sinds kort nu ook C02-neutraal vervangend vervoer aan in de vorm van stoere zwarte Gazelle fietsen. Geheel gratis en milieuvriendelijk! In totaal zijn er twintig fietsen beschikbaar gekomen die klanten als vervangend vervoer kunnen aannemen. Daarnaast worden enkele fietsen gebruikt voor intern gebruik, zoals het vervoer van medewerkers van- en naar de werkplaatsen. Op deze manier houdt Amega rekening met het milieu in de regio en probeert zij op een duurzame wijze haar klanten te bedienen.
Amega in het RTL Nieuws wo, 13 juni
Herkende u ons 12 juni op het half 8 RTL Nieuws? De redactie kwam bij ons langs om een item te maken over het Samen Bereikbaar Project waarmee wij onze medewerkers stimuleren om met de fiets naar werk te komen. Bereikbaarheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema's voor ons als mobiliteitspartner in de regio. Voor onze klanten, maar ook voor onze eigen medewerkers.