De CUPRA Formentor

Sportieve plug-in hybride studiemodel 

CUPRA viert zijn eenjarige bestaan met de onthulling van de Formentor, een in het oog springende concept car die het midden houdt tussen een sportwagen en een SUV. Begin maart debuteerde de Formentor op de Autosalon van Genève.


Wie naar de Formentor kijkt, vangt een glimp op van de toekomst van CUPRA. Het studiemodel valt op door zijn spannende design en onderscheidt zich met een interieur dat bestuurder en passagiers als een cocon omsluit. De krachtige plug-in hybride verenigt de voordelen van een sportwagen met die van een SUV. Een formule voor succes, in een tijd waarin het cross-over segment enorm groeit.

Aanmelden nieuwsbrief

Vernoemd naar een bijzondere Kaap

‘Het meeting point van de winden’. Zo noemen de bewoners van Mallorca Kaap Formentor, het meest noordelijke puntje van het Spaanse eiland. Een spectaculaire kustweg, geflankeerd door kliffen die oplopen tot 300 meter, leidt naar de vuurtoren die fier op de top van de kaap staat. De eerste rit van de CUPRA Formentor voert door het landschap dat zijn ontwerpers inspireerde.

Meer informatie

Op weg naar elektrificatie

De vuurtoren van Formentor staat aan het einde van de weg, op 188 meter boven zeeniveau. De ruige en afgelegen locatie maakte de bouw van de vuurtoren op de Balearen een uitdagende klus. De 56 meter hoge toren is in 1863 in gebruik genomen en werkt tegenwoordig met fotovoltaïsche zonne-energie. De CUPRA Formentor is uitgerust met een krachtige plug-in hybride motor. Net als de vuurtoren wijst de Formentor de weg. Maar dan naar de elektrificatie van CUPRA.

Verfijning in het interieur

Bij een expressief uiterlijk hoort natuurlijk een bijzonder innerlijk. En op dat gebied stelt de CUPRA zeker niet teleur. Het dashboard van de Formentor lijkt te zweven en loopt als een horizontale lijn van portier naar portier. Het premiumkarakter wordt benadrukt door met leer en koolstofvezel beklede kuipstoelen en interieuraccenten in hoogglans zwart en donkerchroom. Een digitale cockpit geeft de bestuurder toegang tot alle benodigde informatie. Het 10-inch scherm van het navigatiesysteem biedt gebruikers een bijna oneindige functionaliteit en connectiviteit.

Ontworpen om op te vallen

De CUPRA Formentor ligt laag bij de grond om zijn sportiviteit te benadrukken. Die sportiviteit komt ook tot uiting in de lange motorkap en de brede schouderpartij. De twee kleuren van de carrosserie maken het silhouet van de Formentor visueel lichter, maar doen eveneens denken aan de kleurcombinaties van robuuste terreinwagens. In tegenstelling tot een traditionele SUV oogt de CUPRA niet grof, maar juist hoogkwalitatief. Dat gevoel wordt versterkt door het bijzondere ontwerp van de achterlichten en de matblauwe kleur van de Formentor.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Toekomsttechniek

Voor de aandrijving van de CUPRA Formentor zorgt een benzine plug-in hybride aandrijflijn met 180 kW/245 pk. Dat hoge vermogen en het directe koppel van de elektromotor stellen de auto in staat tot prestaties die het verwachtingsniveau van iedere bestuurder te boven gaan. De Formentor kan in alle situaties uit de voeten, dankzij zijn DSG-automaat met dubbele koppeling, het intelligente DCC-onderstel, een sperdifferentieel en het Progressive Steering-systeem.

En hoewel de CUPRA Formentor is ontworpen voor maximale prestaties, beperkt zijn stekkerhybridetechniek het brandstofverbruik en de CO2-emissies. De Formentor is uitgerust met een relatief grote batterij, waardoor hij tot maximaal 50 kilometer ver kan komen op elektrische kracht alleen (WLTP).

Interesse in toekomstige CUPRA modellen?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe (elektrische) CUPRA modellen en andere trends met betrekking tot het automerk CUPRA.