CUPRA el-Born

CUPRA's eerste volledige elektrische power-EV

CUPRA onthult een model dat de perceptie van elektrisch aangedreven auto’s gaat veranderen. Sinds zijn introductie op de Autosalon van Genève in 2019 heeft de el-Born Concept lof geoogst met zijn moderne looks en persoonlijkheid. Sindsdien is het model verder geëvolueerd, en kreeg het een nadrukkelijk sportief karakter en een nog grotere visuele impact. Het resultaat is de geboorte van de eerste volledig elektrische auto van CUPRA: de CUPRA el-Born.

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

De CUPRA el-Born wordt voorzien van geavanceerde technologieën, waaronder een Head-up Display met Augmented Reality. Op een enkele batterijlading kan hij maximaal 500 kilometer afleggen dankzij een zeer efficiënt 77kWh batterijpakket (bruto: 82kWh). Dankzij de snellaadmogelijkheid volstaan slechts 30 minuten om de CUPRA el-Born minimaal 260 kilometer aan extra rijbereik te geven.

Instant acceleratie

Die combinatie uit zich in een razendsnelle acceleratie van 0-50 km/u in slechts 2,9 seconden. Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) is op basis van het MEB-platform exclusief voor de CUPRA el-Born ontwikkeld. Deze technologie combineert de sportieve rijhoogte van de auto met een systeem dat zich automatisch aanpast aan alle omstandigheden, met een superieur niveau aan rijdynamiek tot gevolg.

Duurzame sportiviteit

Het interieur van de el-Born weerspiegelt overduidelijk CUPRA’s filosofie: een mix van kwaliteit, performance en geavanceerde technologie. Die mix komt bijvoorbeeld tot uiting in de sportieve kuipstoelen, het nieuwe stuurwiel met Drive Profile Selection, en de keuze voor hoogkwalitatieve materialen. Bovendien heeft CUPRA gerecycelde materialen in het interieur van de el-Born verwerkt.

De introductie van de CUPRA el-Born in 2021 staat symbool voor de combinatie van duurzame mobiliteit en sportiviteit. CUPRA verpakt die elementen in een uniek en exclusief product voor consumenten die op zoek zijn naar de meest geavanceerde technologie bij een zo klein mogelijke impact op het milieu.

De CUPRA el-Born gaat geproduceerd worden in het Duitse Zwickau en past perfect binnen de merkfilosofie en het klantprofiel van CUPRA. “De CUPRA el-Born heeft alle genen van het merk CUPRA in zich. Op basis van het oorspronkelijke studiemodel hebben we een auto met een dynamisch design, een sportieve inborst en geavanceerde technologie ontwikkeld. De CUPRA el-Born is het levende bewijs dat performance en elektrificatie uitstekend samengaan,” aldus Wayne Griffiths, CEO van CUPRA.

De keuze voor CUPRA toegelicht
Sinds de oprichting van CUPRA in februari 2018 ontwikkelt het merk zich stormachtig. Na de opening van de CUPRA Garage – het nieuwe hoofdkantoor in Barcelona – en de presentatie van de CUPRA Leon en CUPRA Formentor, heeft de onderneming besloten dat het el-Born studiemodel als CUPRA-productiemodel wordt gelanceerd. ''De CUPRA draagt alle genen van het merk CUPRA in zich en is het levende bewijs dat performance en elektrificatie uitstekend samengaan.'

CUPRA el-Born interieur
cupra interieur

Interesse in CUPRA el-Born?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de baanbrekende CUPRA el-Born.