Subsidie tweedehands elektrische auto

Profiteer nu van € 2.000 subsidie bij aankoop van een tweedehands elektrische auto!

Op 4 juni 2020 heeft de Nederlandse overheid in de Staatscourant officieel gepubliceerd dat de EV aankoop of Private Lease subsidie voor particulieren van kracht gaat. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over deze nieuwe subsidieregeling. 

De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto's is helaas al leeg voor dit jaar. Voor een gebruikte elektrische auto is nog wel geld beschikbaar.

Voor een gebruikte zero-emissie auto is dit € 2.000. De subsidie moet door de particulier zelf worden aangevraagd. Meer info over de subsidieaanvraag? Klik hier!

Wie kunnen aanspraak maken op deze subsidieregeling?

Deze regeling is uitsluitend bestemd voor particulieren. U komt eenmalig in aanmerking voor de subsidie als u op of na 4 juni 2020 een tweedehands elektrische auto koopt die voldoet aan de voorwaarden, waaronder de voorwaarde dat de personenauto op naam van de subsidie-ontvanger staat. Let op: De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar op uw naam blijven staan, anders moet u de subsidie naar rato terugbetalen.

Subsidieregeling bij aankoop

Welke auto’s komen in aanmerking?

De catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs) van de elektrische personenauto is niet lager dan € 12.000 en niet hoger € 45.000. De elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 km. Op de website van RVO staat ter indicatie een lijst met elektrische auto’s die mogelijk in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Deze lijst is een hulpmiddel en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Hyundai IONIQ Electric koop

Van € 34.840

Ames korting € 9.845 

Voor € 24.995

EV-subsidie € 2.000

Nu € 22.995 

Bekijk actie

Waarom bestaat deze subsidieregeling?

Het kabinet wil het rijden van volledig elektrische kleinere en compacte middenklasse personenauto’s – zowel nieuw als gebruikt - voor alle automobilisten aantrekkelijker maken. Elektrische auto’s stoten namelijk tijdens het rijden geen broeikasgassen uit, zijn energiezuinig, goed voor het klimaat en dragen bij aan schone lucht. Daarom kunnen particulieren in Nederland die een nieuwe of gebruikte elektrische auto kopen vanaf 4 juni 2020 in aanmerking komen voor een subsidie.

Met de subsidie wordt het prijsverschil tussen een elektrische auto en een auto op fossiele brandstof (benzine en diesel) verder verkleind. In combinatie met de lagere gebruikskosten en de vrijstelling van wegenbelasting tot 2025 wordt een elektrische auto ook in de kleinere en compacte middenklasse segmenten voor veel mensen financieel aantrekkelijk.

Wat is het subsidiebedrag?

In 2020 en 2021 is het subsidiebedrag:

 Gebruikte elektrische personenauto € 2.000.

De beschikbare subsidie is per jaar gemaximeerd. Om een indicatie te krijgen of er nog subsidie beschikbaar is kunt u kijken op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidieregeling-elektrische-personenautos-particulieren-sepp

Heeft u vragen over deze subsidieregeling?

Vul onderstaand contactformulier in, wij komen graag met u in contact.