Week van de Techniek bij Ames Autobedrijf

 

Vanwege het 70-jarig bestaan van Ames Autobedrijf organiseren wij de “week van de techniek”. Wij hebben hiervoor veel scholen (VMBO, HAVO en MBO) in de regio uitgenodigd voor een kijkje bij ons in de keuken.

Zo willen we de leerlingen meer laten zien over autotechniek, schadeherstel, maar ook houtbewerking en bedrijfswageninrichting. We geven de belangstellenden een interessante rondleiding door onze bedrijven in Zwijndrecht (Ames Autobedrijf, Schadenet Ames, Service Only, PSB Bedrijfswageninrichting) en hebben hier ook leuke workshops en presentaties in verwerkt.Inmiddels hebben zich 104 jongeren aangemeld en hebben we deze verdeeld over 13 groepen zodat we iedereen goed aandacht kunnen geven.


De week van de techniek organiseren wij op ons terrein in Zwijndrecht aan de Langeweg 350. Tijdens de rondleiding komen wij langs onze verschillende bedrijven. Onderstaand is per bedrijf uitgewerkt wat we doen.

- Bedrijfswagencentrum: uitleg over de verkoop van bedrijfswagens.

- Ames Autobedrijf / Service Only: uitleg over een opengewerkte Touareg en over de werkplaatsreceptie.

- Ames Occasioncentrum: rondleiding en de leerlingen mogen een auto taxeren.

- Schadenet Ames: de leerlingen krijgen het gehele schadeproces te zien in de werkplaats en mogen zelf schuren en uitduiken.

- PSB Bedrijfswageninrichting: de leerlingen krijgen het gehele proces te zien binnen PSB, vanaf het ontwerpen op de computer tot aan het inrichten van de bedrijfswagens. Aan het einde van deze rondleiding mogen de leerlingen in een ingerichte bus kijken en meedoen aan een prijsvraag. De vraag die zij moeten proberen te beantwoorden is: “hoeveel uur is een monteur bezig met deze inrichting?”. Ze kunnen hier een leuke prijs mee winnen, namelijk de Lego Volkswagen T1.

Iedere rondleiding sluiten wij gezellig af met een hapje en een drankje.

Amegazine oktober 2017 di, 24 oktober
Hieronder vindt u digitaal de nieuwste editie van het Amegazine, uitgekomen in oktober 2017 met een oplage van 180.000 in de regio Dordrecht. Ames bestaat dit jaar 70 jaar en daarom blikken we in deze editie terug op de rijke geschiedenis van ons bedrijf. Bekijk het laatste nieuws, aanbiedingen en acties van Amega Groep in het Amegazine.