Geen diesel, geen benzine, maar een waterstofstation voor de regio

 

Als het aan werkgeversorganisatie Werkgevers Drechtsteden (WD) ligt, opent binnen een jaar ergens in de regio één waterstofstation. Op dat station zouden behalve personenauto’s en vrachtwagens ook schepen kunnen tanken. 

''Deze ontwikkeling gaat veel sneller dan wij allemaal denken''

Auto’s die op waterstof rijden kunnen dat, omdat die waterstof in het voertuig omgezet wordt in stroom. Er zijn op dit moment drie van zulke stations in Nederland: Arnhem, Rhoon en Helmond. Op drie plekken wordt nu gebouwd en nog op drie andere locaties worden plannen gemaakt. In Duitsland wordt iedere twee weken een nieuw station geopend.

Directeur Leen de Koning is één van de aanjagers van het project. ''Ik ben heel erg geïnteresseerd. Als het lukt om in de zomer van 2019 een station te openen en daarbij te kunnen zeggen dat er in het jaar erna nog vier komen, dan laat je echt wat zien. Want deze ontwikkeling gaat veel sneller dan we allemaal denken.’’

Lees het volledige artikel

Lees ook

Ames Autobedrijf op het NOS journaal do, 05 april
Herkende u ons gisteravond op het NOS journaal van 20:00 uur? De redactie van de NOS kwam bij ons langs om een item te maken over de toenemende files in Nederland en hoe hier op in te spelen. Bereikbaarheid is een belangrijk thema voor ons als mobiliteitspartner in de regio. Voor onze klanten, maar ook voor onze eigen medewerkers. Vanuit onze visie op duurzaam ondernemen zijn we als eerste ambassadeur aangesloten bij het platform Samen Bereikbaar Drechtsteden en BAR gemeenten. Het doel 10% uit de spits hebben we in een convenant ondertekend en daar zetten we actief op in. Dit doen we met mobiliteitsambassadeurs op onze vestigingen en tal van maatregelen om onze mensen te verleiden buiten de spits te reizen. Een voorbeeld is onze fietsvergoeding per kilometer en onze mobiliteitsvouchers voor medewerkers die in één keer 80% uit de spits gaan.
Amega in het RTL Nieuws wo, 13 juni
Herkende u ons 12 juni op het half 8 RTL Nieuws? De redactie kwam bij ons langs om een item te maken over het Samen Bereikbaar Project waarmee wij onze medewerkers stimuleren om met de fiets naar werk te komen. Bereikbaarheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema's voor ons als mobiliteitspartner in de regio. Voor onze klanten, maar ook voor onze eigen medewerkers.