Voorzichtig herstel voor occasionverkoop in november

Voor het eerst sinds vijf maanden werden er op maandbasis meer occasions verkocht dan in 2020. 

In november 2021 werden ruim 104 duizend occasions door autobedrijven aan particulieren verkocht. Dat is 1 procent meer dan in november 2020. Dat blijkt uit de cijfers van VWE.

Het is voor het eerst sinds vijf maanden dat er weer een kleine groei te zien is in het aantal door autobedrijven verkochte occasions. Van juli tot en met oktober waren maandelijks dalingen te zien tot -3,6 procent. Over heel 2021 ligt de verkoop op dit moment nog steeds 2,9 procent hoger dan vorig jaar. Er werden in totaal 1,28 miljoen tweedehands auto's verkocht. 


Bekijk voorraad

 

Bron: automotive-online.nl

Lees ook

Bovag: Nieuw record voor occasionverkoop dankzij chiptekort en corona di, 12 oktober
Volgens Bovag speelt het aanhoudend chiptekort de occasionverkoop in de kaart. Ook de lange levertijden van nieuwe auto's wakkert de belangstelling voor occasions aan.
Import stijgt 66 procent door recordvraag naar occasions vr, 20 augustus
De grote vraag naar gebruikte personenauto’s leidt tot een flinke groei van de import. Uit cijfers van Bovag en RDC blijkt dat er tot en met juli dit jaar 171.866 gebruikte wagens werden geïmporteerd. Dat is 66 procent meer dan in dezelfde periode in 2020. Toen ging het om ruim 103 duizend auto's, het laagste niveau in vier jaar.