Occasionverkoop in 2020 door grens 2 miljoen stuks

Er werden in 2020 voor het eerst ooit meer dan 2 miljoen tweedehands personenauto’s aan consumenten verkocht, zo blijkt uit de cijfers van Bovag en dataleverancier RDC. Het totaal kwam uit op 2.025.309 stuks, een stijging van 2,8 procent ten opzichte van 2019. Bijna 1,3 miljoen daarvan werd door autobedrijven verkocht, de overige door particulieren onderling.

Bekijk onze voorraad

 

Volgens de branchevereniging komt de stijging door de grote behoefte aan individueel vervoer door de coronapandemie. De verkoop van nieuwe auto's daalde vorig jaar juist.

Bij de occasionbedrijven zijn benzineauto's nog altijd het populairst, met een verkoop van 1,05 miljoen exemplaren en 81,5 procent marktaandeel. Het aandeel van diesels daalde van 14 naar 12 procent, terwijl zowel het marktaandeel als het totaal aantal verkochte tweedehands elektrische auto’s ten opzichte van 2019 verdubbelde: naar respectievelijk 1,1 procent en ruim 14 duizend stuks.

Na een verkoopdip in maart, april en mei, als gevolg van de lockdown, steeg de verkoop in de maanden erna rap. De tweede coronagolf zorgde in november en december weer voor kleine dalingen, maar over het hele kalenderjaar eindigde de verkoopteller licht in de plus.
 
Bron: automotive-online.nl 

Lees ook

Occasionverkoop na negen maanden al door grens van één miljoen vr, 02 oktober
Er werden dit jaar tot nu toe 2,3 procent meer occasions door autobedrijven aan consumenten verkocht. Autobedrijven verkochten in september 113.845 occasions aan particulieren, een plus van 10,9 procent. In augustus steeg het aantal verkopen van occasions nog met 2,4 procent.
Occasionverkoop in juli naar recordhoogte do, 06 augustus
Autobedrijven verkochten in juli 131.642 occasions aan particulieren, een plus van 17,1 procent. De groei van de occasionverkoop aan consumenten ligt daarmee op het hoogste niveau ooit, meldt dataleverancier VWE.