Import stijgt 66 procent door recordvraag naar occasions

De export groeide ook, maar een stuk minder.

De grote vraag naar gebruikte personenauto’s leidt tot een flinke groei van de import. Uit cijfers van Bovag en RDC blijkt dat er tot en met juli dit jaar 171.866 gebruikte wagens werden geïmporteerd. Dat is 66 procent meer dan in dezelfde periode in 2020. Toen ging het om ruim 103 duizend auto's, het laagste niveau in vier jaar.

Bovag tekent daarbij aan dat de import in de eerste zeven maanden van vorig jaar bijzonder stroef verliep, omdat de RDW-keuringsstations als gevolg van coronamaatregelen tijdelijk gesloten waren. Pas in juni 2020 kwam de import weer op gang. Vergelijking met de cijfers van 2019 is daarom meer op zijn plaats. Toen werden in de eerste zeven maanden 133.568 personenauto's geïmporteerd. In 2021 werden nog altijd ruim 28 procent meer auto's geïmporteerd.

Bron: automotive-online.nl

Bent u op zoek naar een betrouwbare, goedkope en snelle partner voor het importeren van uw nieuwe auto? 
Ames Auto Import verzorgd de import van uw auto uit Duitsland. Van A tot Z, zonder dat u er enige last van ondervindt. Wel zo handig! Bij Ames Auto Import bent u gegarandeerd van een zorgeloze import en de laagste prijs voor uw auto.

Klik hier 

Lees ook

Occasionverkoop stijgt met 6 procent in mei vr, 04 juni
Er zijn in mei dit jaar 127 duizend occasions door autobedrijven aan consumenten verkocht, 5,6 procent meer dan in 2020. Dat blijkt uit cijfers van VWE. In april pluste de occasionverkoop van autobedrijven aan consumenten nog met 50 procent. Over de eerste vijf maanden werden er ruim 595 duizend occasions aan consumenten verkocht, 10,8 procent meer dan vorig jaar.
Dikke 'coronaplus' bij occasionverkoop vr, 09 april
Er zijn in maart 122 duizend occasions verkocht door autobedrijven. Dat zijn er 23 procent meer dan vorig jaar maart, toen halverwege de maand de eerste lockdown van kracht werd. Dat meldt dataleverancier VWE.