Resultaten maatschappelijk verantwoord ondernemen

Amega heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen al jaren hoog in het vaandel staan. Zo hebben we in de afgelopen periode ook veel bereikt waar wij trots op zijn. Hieronder een overzicht van de behaalde resultaten op het gebied van MVO.

Onze medewerkers

Laag ziekteverzuim

Wij zijn betrokken bij onze medewerkers willen onder het landelijke gemiddelde ziekteverzuim van Nederland zitten. In 2017 lag het landelijk gemiddelde voor onze industrie op 3,1%. Ons ziekteverzuim lag hier ruim onder met 2,6%.

Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen

Binnen Amega is er veel aandacht voor de individuele medewerker. De veiligheid en gezondheid van medewerkers staat voorop. Monteurs die dagelijks werken met gevaarlijke stoffen als dieselrook en accuzuur worden goed voorgelicht en krijgen de juiste bescherming aangereikt. “Met een aantal relatief eenvoudige maatregelen, kun je veel narigheid voor zijn,” aldus Paul Ligthart.


Eenmaal in de werkplaats nam Paul Visser (Aftersales Manager bij Van Mill) het woord over het beleid omtrent het werken met gevaarlijke stoffen. “Alle nieuwe mensen worden ingewerkt aan de hand van een checklist met o.a. gevaarlijke stoffen en hoe je hier mee om moet gaan. Ook komt veilig en gezond werken maandelijks terug in het werkplaatsoverleg.”

Lees meer

Bekijk hierboven de video van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het werkbezoek van staatssecretaris Van Ark. 

  Amega fietsplan   

Amega heeft een actief fietsbeleid ontwikkeld omdat we ervan overtuigd zijn dat fietsen naar je werk gezond is en veel medewerkers wonen in een straal van 15 km om de locatie heen. Bij Amega krijgen medewerkers onder de tien kilometer woon-werk afstand (enkele reis) geen reiskostenvergoeding, maar wel als je op de fiets komt. Dan ontvang je (max 20km per dag), 10ct per km.

Meer over het Amega Fietsplan

De NOS kwam bij ons langs om een item te maken over de toenemende files in Nederland en hoe wij hier als autobedrijf op inspelen.

Betrokkenheid in de maatschappij

Wij ondersteunen verschillende goede doelen, zoals het MS Fonds en de Dirk Kuijt Foundation. Maar ook regionale sponsoring verzorgen wij in de regio. Tot slot vinden wij het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek binnen ons bedrijf te bieden. Amega heeft een nauwe samenwerking met de Hans Petri School in Dordrecht. Wij bieden studenten zowel stage- als werkplekken. Het doel hierbij is het brengen van een medewerker naar een zelfstandige c.q. gedeeltelijk zelfstandige rol in de maatschappij. De medewerkers hebben een leerachterstand van 50 procent of meer of een IQ tussen de 55 en 80. Door middel van zeer intensieve begeleiding worden de medewerkers begeleid tijdens de uitvoering van werkzaamheden voor Amega. Een van de facetten waar zeer veel aandacht aan wordt besteed zijn sociale vaardigheden. Hiermee bedoelen we die vaardigheden, die het mogelijk maken om op een goede wijze met andere mensen om te gaan, zowel met collega’s op het werk als met klanten. Het kunnen omgaan met elkaar, het kunnen incasseren, voor jezelf opkomen, "nee" leren zeggen, het aan kunnen geven van wat je prettig en minder prettig vindt, zijn belangrijke facetten. Daarnaast worden de medewerkers geholpen met bijvoorbeeld werkhouding, werktempo, samenwerken, zelfstandigheid, op tijd komen, initiatief nemen, inzicht verwerven, motivatie, nauwkeurig werken, etc. In 2018 waren er twee medewerkers werkzaam vanuit de Hans Petri School.

ms fonds


Hier ziet u Reinier de Koning (manager Ames Volkswagen), die de nieuwe auto  overhandigt aan Linda de Regt namens het MS Fonds. Wij wensen het MS Fonds veel veilige kilometers toe.


Als partner van de het Nationaal MS Fonds gaan wij iedere jaar op de Nationale MS Dag de straat op om gezamenlijk te collecteren.

Sponsoring Dirk Kuyt Foundation

Al jaren is Amega sponsor van de Dirk Kuyt Foundation. De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels ca 100 sportevenementen door heel Nederland. Dit doen zij in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij de Foundation een financiële en/of organisatorische bijdrage biedt om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Hiermee worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt.

 

Amega sponsort de Dirk Kuyt Foundation met twee Opel Karl auto's en één Volkswagen Crafter Rolstoelbus

Amega steunt Stichting Drechtsom

Stichting Drechtsom heeft tien computers gekregen van de Amega Groep zodat zij mee kunnen met de digitalisering in het onderwijs. Tegenwoordig worden boeken immers steeds vaker vervangen in het onderwijs door portals en online boeken. De computers zullen ingezet worden in het buurthuis om huiswerkbegeleiding te bieden voor kinderen. Wij wensen Stichting Drechtsom het allerbeste toe in hun werk.

Lees meer

Beursvloer Dordrecht

Ames Audi Centrum is al twee keer het decor geweest van de Beursvloer in Dordrecht. De laatste keer deden meer dan 200 deelnemers van maatschappelijk betrokken organisaties en Dordtse bedrijven deden hieraan mee. De avond werd geopend door burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff. ''De maatschappelijke Beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld. Het gaat om vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin.''

 

Lees meer


Afgelopen editie heeft het Ames team ruim € 3.500,- opgehaald voor Swim to Fight Cancer 078.

Sponsoring lokale maatschappelijke (sport)evenementen

Als groot regionaal bedrijf willen wij graag iets terug geven aan aan de lokale gemeenschap. Zo sponsoren wij diverse sportclubs in de regio en doen wij met een bedrijventeam ook mee aan sportevenementen voor het goede doel, zoals de CitySwim Dordrecht en de DrechtStadLoop. Daarnaast sponsort SvensCar (onze Volvo dealer) ook al jaren DordrechtPride.


Support Casper

In 2018 vond de jaarlijkse wijnproeverij van de Ronde Tafel plaats bij Ames Zwijndrecht. Ieder jaar steunt deze ondernemersgroep een goed doel, dit jaar was dit Support Casper. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor de vreselijke ziekte van alvleesklierkanker. De opbrengst van deze avond is bestemd voor dit goede doel. Wij als Amega steunen dit soort initiatieven en hebben zodoende de showroom van Ames Zwijndrecht ter beschikking gesteld en ook een bedrag gedoneerd.

Sponsoring Van Bronckhorst Foundation

Amega sponsort met Ames de Giovanni Van Bronckhorst Foundation met een Volkswagen up! Dit goede doel zet zich in voor basisschoolkinderen uit Rotterdam-Zuid met een leerachterstand. 

Op de foto links overhandigt manager Ames Volkswagen, Reinier de Koning, de Volkswagen up! aan Feyenoorder en oprichter van de stichting Giovanni van Bronckhorst. 

Ames steunt Make a Memory met een Volkswagen up!

Ames steunt stichting Make a Memory door een Volkswagen up! ter beschikking te stellen. Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) t/m 17 jaar. De stichting heeft een landelijk netwerk van 140 fotografen. De foto’s worden thuis of in het ziekenhuis gemaakt. Er zijn voor ouders geen kosten aan verbonden, alle onkosten worden gedragen door sponsoren. Het ontvangen van deze tastbare herinnering helpt daadwerkelijk bij de verwerking van het grote verlies.

Lees meer