Duurzaamheid binnen de Amega Groep


Ames is onderdeel van de Amega Groep en conformeert zich ook aan haar duurzaamheidsbeleid. 

Wij geloven dat de grootste reductie in CO2 komen uit de kilometers die u niet rijdt. Kilometers die u niet rijdt kosten ook geen geld en auto's die niet op de weg zijn veroorzaken ook geen file. Als u wel moet verplaatsen dan hebben wij de schoonste techniek of het beste advies bij uw mobiliteitsbehoefte. 

 

Lees hier onze visie

Missie

“Het bieden van slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen voor onze klanten, gericht op het minimaliseren van de impact op het milieu en het verbeteren van de bereikbaarheid van onze regio.”

 

Doelstelling

Amega biedt u mobiliteit wanneer u daar behoefte aan heeft. Dat betekent dat we maatwerk leveren en de behoefte van u als klant uitgebreid in kaart brengen om, na een gedegen analyse, tot een goed advies te komen. Succesvol zijn in het realiseren van de milieudoelstellingen gaat hand in hand met het oog hebben voor de TCO (total Cost of Ownership) van een voertuig en het gebruiksprofiel van u als klant.

 

Bekijk duurzaamheidsverklaring

 

Wij stellen ons tot doel dat in 2030 de gemiddelde CO2 uitstoot van de nieuw ingezette auto’s (basisjaar 1990) met 49% gereduceerd is.

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaam ondernemen betekent ook dat je als organisatie zorgt voor een duurzame bedrijfsvoering. Binnen Amega waarborgen we dit bijvoorbeeld door middel van het Fietsplan waarmee wij als werkgever onze medewerkers stimuleren om met de fiets naar werk te komen. Daarnaast hechten wij veel waarde aan de veiligheid van onze medewerkers. Zo bracht Staatssecretaris Tamara van Ark op maandag 14 mei in het kader van de kick-off van het programma 'Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen' een werkbezoek aan Amega. In de werkplaats van Ames Audi Centrum vertelde Paul Ligthart (werkplaatschef Ames Audi Centrum) dat medewerkers van Amega zo veilig mogelijk proberen te werken met gevaarlijke stoffen.

Vooruitstrevende mobiliteitspartner

Als betrokken autobedrijf volgen wij de ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche niet alleen op de voet, we spelen hier ook snel en adequaat op in door initiatief te nemen op het gebied van duurzaamheid in onze bedrijfsvoering en in de lokale gemeenschap. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame activiteiten die we verricht hebben en plannen waar we ons hard voor maken. 

  1. Fietsen als vervangend vervoer aanbieden;
  2. H-Point is één van de vijf officiële waterstofdealers van Nederland met de Hyundai NEXO;
  3. Lobbyen voor een waterstofstation in de regio Drechtsteden;
  4. Extra training verkoopmedewerkers voor elektrische auto's;
  5. Klanten actief informeren d.m.v. een nieuwsblog en een nieuwsbrief over toekomstige elektrische modellen.

Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen

Binnen Amega is er veel aandacht voor de individuele medewerker. De veiligheid en gezondheid van medewerkers staat voorop. Monteurs die dagelijks werken met gevaarlijke stoffen als dieselrook en accuzuur worden goed voorgelicht en krijgen de juiste bescherming aangereikt. “Met een aantal relatief eenvoudige maatregelen, kun je veel narigheid voor zijn,” aldus Paul Ligthart.


Eenmaal in de werkplaats nam Paul Visser (Aftersales Manager bij Van Mill) het woord over het beleid omtrent het werken met gevaarlijke stoffen. “Alle nieuwe mensen worden ingewerkt aan de hand van een checklist met o.a. gevaarlijke stoffen en hoe je hier mee om moet gaan. Ook komt veilig en gezond werken maandelijks terug in het werkplaatsoverleg.”

Lees meer


Bekijk hierboven de video van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het werkbezoek van staatssecretaris Van Ark. 


De NOS kwam bij ons langs om een item te maken over de toenemende files in Nederland en hoe wij hier als autobedrijf op inspelen.

Amega Fietsplan

Bereikbaarheid is een belangrijk thema voor ons als mobiliteitspartner in de regio. Voor onze klanten, maar ook voor onze eigen medewerkers. Vanuit onze visie op duurzaam ondernemen zijn we als eerste ambassadeur aangesloten bij het platform Samen Bereikbaar Drechtsteden en BAR gemeenten. Het doel 10% uit de spits hebben we in een convenant ondertekend en daar zetten we actief op in. Dit doen we met mobiliteitsambassadeurs op onze vestigingen en tal van maatregelen om onze mensen te verleiden buiten de spits te reizen. Een voorbeeld is onze fietsvergoeding per kilometer en onze mobiliteitsvouchers voor medewerkers die in één keer 80% uit de spits gaan.

Lees meer

Fietsambassadeur

Meer werknemers uit de auto en op de fiets. Dat is waar wij ons als officiële fietsambassadeur samen met 10 andere werkgevers en staatssecretaris Stientje van Veldhoven actief voor inzetten. De 11 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de Amega Groep om: UMCG, a.s.r., Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.


Wij stimuleren actief het fietsen onder de medewerkers. En daar hopen we niet alleen de eigen medewerkers mee te inspireren, maar ook de sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de fietsambassadeurs ondernemen zijn: kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadpalen voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

De benoeming tot fietsambassadeur past goed in het project dat wij met Samen Bereikbaar zijn aangegaan om zoveel mogelijk medewerkers uit de spits te halen.

Lees meer

 

Vervangend vervoer fietsen

Voor diverse vestigingen biedt Ames sinds kort nu ook C02-neutraal vervangend vervoer aan in de vorm van stoere zwarte Gazelle fietsen. Geheel gratis en milieuvriendelijk! In totaal zijn er twintig fietsen beschikbaar gekomen die klanten als vervangend vervoer kunnen aannemen. Daarnaast worden enkele fietsen gebruikt voor intern gebruik, zoals het vervoer van medewerkers van- en naar de werkplaatsen. Op deze manier houdt Amega rekening met het milieu in de regio en probeert zij op een duurzame wijze haar klanten te bedienen.

H-Point uitgekozen als waterstof autodealer

De eerste Hyundai NEXO modellen worden binnenkort geleverd aan een select aantal Hyundai dealers. H-Point is als één van de vijf dealers in Nederland uitverkozen om deze SUV op waterstof in de showroom te mogen presenteren, leveren en repareren.

Het aantal waterstof tankstations in Nederland zal de komende periode zeker groeien, maar op is op dit moment letterlijk nog op één hand te tellen. Het repareren van een waterstofauto vergt specifieke vergunningen (en veelal aanpassingen) aan de werkplaats van de reparateur. Ook het houden van een demo- en voorraadauto betekent een behoorlijke investering.

Bekijk de Hyundai NEXO

leen de koning
Directeur Leen de Koning: ''Deze ontwikkeling gaat veel sneller dan wij allemaal denken''

Waterstofstation voor de regio Drechtsteden

Als het aan werkgeversorganisatie Werkgevers Drechtsteden (WD) ligt, opent binnen een jaar ergens in de regio één waterstofstation. Op dat station zouden behalve personenauto’s en vrachtwagens ook schepen kunnen tanken.

Directeur Leen de Koning is één van de aanjagers van het project. ''Ik ben heel erg geïnteresseerd. Als het lukt om in de zomer van 2019 een station te openen en daarbij te kunnen zeggen dat er in het jaar erna nog vier komen, dan laat je echt wat zien. Want deze ontwikkeling gaat veel sneller dan we allemaal denken.’’

Lees meer

Training verkoopmedewerkers voor elektrische auto's

De komst van steeds meer elektrische en hybride auto's vragen om een andere klantbenadering in de showroom. De voordelen van het rijden van elektrische auto's zijn anders dan bij niet-elektrische auto's en wij omdat wij het belangrijk vinden dat de klant het hele verhaal te horen krijgt, verzorgen wij binnenkort op eigen initiatief extra trainingen voor verkoopmedewerkers over elektrische auto's. Zo worden klanten optimaal geïnformeerd over elektrische modellen en kunnen wij u haarscherp uitleggen wat de positieve bijdrage hiervan op het milieu is.

Volkswagen I.D. modellen

Als betrokken autodealer vinden wij het belangrijk om de ontwikkelingen op het gebied van elektrische modellen niet alleen op de voet te volgen, maar ook om hier in een vroeg stadium over te berichten. Via een blog op onze website en een e-mailnieuwsbrief houden wij geïnteresseerden onze klanten continu op de hoogte over de ontwikkelingen rondom toekomstige elektrische modellen van de toekomst, zoals de spectaculaire en baanbrekende Volkswagen I.D. lijn. 

Lees meer

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de regio

Betrokken ondernemen is belangrijk binnen Amega om zo kennis te delen en de toekomstige generatie verder te ontwikkelen, maar ook om onze inzet te tonen voor goede doelen en andere maatschappelijke instanties. Hieronder enkele voorbeelden.

Beursvloer Dordrecht

Ames Audi Centrum het decor van de eerste Beursvloer in Dordrecht. Meer dan 150 deelnemers van maatschappelijk betrokken organisaties en Dordtse bedrijven deden hieraan mee. De avond werd geopend door burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff. ''De maatschappelijke Beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld. Het gaat om vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin.''

 

Lees meer

Sponsoring lokale maatschappelijke (sport)evenementen

Als groot regionaal bedrijf willen wij graag iets terug geven aan aan de lokale gemeenschap. Zo sponsoren wij diverse sportclubs in de regio en doen wij met een bedrijventeam ook mee aan sportevenementen voor het goede doel, zoals de CitySwim Dordrecht en de DrechtStadLoop. Daarnaast sponsort SvensCar (onze Volvo dealer) ook al jaren DordrechtPride.


Afgelopen editie heeft het Ames team ruim € 3.500,- opgehaald voor Swim to Fight Cancer 078.

Steunen Nationaal MS Fonds

Het nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS en heeft o.a. als doel om MS in de toekomst te genezen. Sinds een aantal jaren steunt Ames dit goede doel door een auto beschikbaar te stellen. Onlangs werd de gesponsorde auto vervangen door een nieuwe Volkswagen up! van Ames.

ms fonds


Hier ziet u Reinier de Koning (manager Ames Volkswagen), die de nieuwe auto  overhandigt aan Linda de Regt namens het MS Fonds. Wij wensen het MS Fonds veel veilige kilometers toe.


Als partner van de het Nationaal MS Fonds gaan wij iedere jaar op de Nationale MS Dag de straat op om gezamenlijk te collecteren.

Sponsoring Dirk Kuyt Foundation

Al jaren is Amega sponsor van de Dirk Kuyt Foundation. De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels ca 100 sportevenementen door heel Nederland. Dit doen zij in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij de Foundation een financiële en/of organisatorische bijdrage biedt om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Hiermee worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt.

 

Amega sponsort de Dirk Kuyt Foundation met twee Opel Karl auto's en één Volkswagen Crafter Rolstoelbus

Sponsoring Van Bronckhorst Foundation

Amega sponsort met Ames de Giovanni Van Bronckhorst Foundation met een Volkswagen up! Dit goede doel zet zich in voor basisschoolkinderen uit Rotterdam-Zuid met een leerachterstand. 

Op de foto links overhandigt manager Ames Volkswagen, Reinier de Koning, de Volkswagen up! aan Feyenoorder en oprichter van de stichting Giovanni van Bronckhorst. 

Support Casper

In 2018 vond de jaarlijkse wijnproeverij van de Ronde Tafel plaats bij Ames Zwijndrecht. Ieder jaar steunt deze ondernemersgroep een goed doel, dit jaar was dit Support Casper. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor de vreselijke ziekte van alvleesklierkanker. De opbrengst van deze avond is bestemd voor dit goede doel. Wij als Amega steunen dit soort initiatieven en hebben zodoende de showroom van Ames Zwijndrecht ter beschikking gesteld en ook een bedrag gedoneerd.