Audi e-tron wint van Mercedes EQC in AutoWeek Dubbeltest

AutoWeek heeft onlangs een Dubbeltest gedaan met de Audi e-tron 55 Quattro en de Mercedes-Benz EQC 400 waarbij de e-tron met ruime voorsprong als beste uit de test kwam.

Zo beargumenteert de autojournalist van AutoWeek dat de optie van 3 fasen opladen een groot voordeel is van de e-tron en concludeert hij dat u als berijder aan alles voelt dat de Audi e-tron echt is gemaakt voor elektrisch rijden in een speciaal geopende fabriek voor de productie van deze elektrische SUV. Dit in tegenstelling tot veel andere elektrische auto's die gebaseerd zijn op een bestaand model met verbrandingsmotor. Bekijk hieronder de video van de desbetreffende AutoWeek Dubbeltest.

Bekijk voorraad Audi e-tron

De Audi e-tron in cijfers:

 Actieradius tot 417 km

 0-100 km/u in 5,7 seconden

 Topsnelheid 200 km/u

 Vanaf € 71.900 of € 280 bijtelling p.m.

 In 50 quattro en 55 quattro uitvoering

 3 fasen laden

Meer over de Audi e-tron

Lees ook

Audi e-tron 50 quattro ma, 05 augustus
Audi introduceert binnenkort een nieuwe versie van zijn elektrische SUV. De Audi e-tron 50 quattro heeft twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 230 kW en een koppel van 540 Nm. Daarmee accelereert de Audi e-tron in 7 seconden van 0-100 km/u en is de topsnelheid 190 km/u (begrensd). Met een 71 kWh sterke accu biedt hij een bereik van meer dan 300 kilometer. Bij een high-power laadpunt kan de Audi e-tron 50 quattro in 30 minuten 80% opladen. Deze nieuwe versie komt eind 2019 naar Nederland en is binnenkort bij ons te reserveren.
Audi E-tron als leerobject bij Ames Audi Centrum di, 28 mei
Het was dinsdag een zeer leerzame dag voor de studenten en docenten van het Da Vinci College van de opleidingen Autotechniek en Mechatronica. (Foto’s: Thymen Stolk)