Amega Banendag wederom groot succes


Bij Amega Groep zijn er altijd interessante vacatures. In de werkplaats, in de showroom, maar bijvoorbeeld ook op debiteurenbeheer. “Wij groeien als bedrijf, dus zijn we steeds op zoek naar nieuwe medewerkers”, zegt Manager Personeelszaken Suzanne Kuiper. “Vorig jaar hebben we er voor het eerst voor gekozen om die vacatures op een unieke manier onder de aandacht te brengen tijdens een Banendag. Dat was zo’n succes dat we het dit jaar hebben herhaald.” Tijdens de tweede Banendag van de automotive holding maakten zaterdag opnieuw rond de tachtig belangstellenden op een aantrekkelijke manier kennis met de vele bedrijfsonderdelen.

Om juist al die verschillende aspecten van  Amega te kunnen laten zien, werd de Banendag opnieuw aan de Langeweg in Zwijndrecht gehouden, waar veel ‘disciplines’ zijn vertegenwoordigd. Kuiper: “Bezoekers konden een leuke rondleiding volgen over het hele terrein en daarbij van alles te weten komen over onze bedrijven en functies. Ze konden in gesprek gaan met onze medewerkers van de showroom, bij Ames Autobedrijf konden ze onder meer een technische workshop Hybride Systemen volgen en echt ervaren hoe City Emergency Braking werkt. Bij Schadenet Ames konden ze het hele schadeproces volgen en een slipcursuswinnen door de kosten van een schade te schatten. Bij PSB Bedrijfswageninrichting konden ze hun eigen naamplaatje laten frezen met onze computergestuurde freesmachine en  een Lego Volkswagen T1  winnen door zo goed mogelijk in te schatten hoeveel uren werk er gaan zitten in de inbouw van een bedrijfswagen. Bij het Ames Occasioncentrum waren diverse Classic Cars te bewonderen en er kon ook nog een ritje gemaakt worden in een Porsche 911 GTS. Het Da Vinci College was vertegenwoordigd om te vertellen over hun branchegerichte BBL-trajecten en wie dat wilde kon meteen in gesprek met medewerkers van P&O.”

Mooie carrière

Die ‘verliefdheid’ houdt vaak lang stand bij wie eenmaal kiest voor werken bij de Amega . “Bij ons zijn er veel mensen met lange dienstverbanden”, vertelt Kuiper. “Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld weer dertien jubilea gevierd van 25 en 40 jaar. Je kunt binnen Amega veel stappen maken en een mooie carrière maken. Sommige medewerkers hebben al vier verschillende functies gehad. Je kunt steeds stapjes omhoog maken, maar ook opzij, bijvoorbeeld naar een ander automerk. Bij vacatures kijken we altijd eerst of we die intern kunnen invullen.” Zo kunnen de mensen die werken bij het bedrijf zich steeds blijven ontwikkelen en geboeid en gemotiveerd blijven.

Blijvend boeiend

Nieuwe medewerkers van Amega doorlopen eerst een introductie van drie dagdelen. Die wordt afgesloten met een lunch met de directie. Zo leren ze het bedrijf en de cultuur beter kennen. “We zijn een groot bedrijf, maar daarin zijn we bewust ‘klein’ gebleven”, zegt Kuiper. Wie eenmaal ‘binnen’ is, krijgt daarna volop de gelegenheid om zich via opleidingen verder te ontwikkelen. Deze branche is voortdurend in beweging en daardoor blijvend boeiend. Dikke kans dus dat die Amega-verliefdheid niet zo snel meer wegzakt.Wie er zaterdag niet bij was, kan op de
website www.werkenbijamega.nl de huidige vacatures vinden en meer informatie over het werken bij de Amega Groep.


Lees ook

Kom 7 april naar de Amega Banendag do, 08 maart
Wegens het succes van vorig jaar, organiseren wij dit jaar wederom onze Amega Banendag! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de automotive branche en wil jij weten welke mogelijkheden wij jou allemaal te bieden hebben? Dan zien wij jou graag op 7 april a.s.. Aanmelden kan via: www.werkenbijamega.nl/banendag. Nu al nieuwsgierig naar onze openstaande vacatures of wil je gelijk solliciteren? Kijk dan op: www.werkenbijamega.nl. Tot 7 april!
Amegazine maart 2018 wo, 28 maart
Hieronder vindt u digitaal de nieuwste editie van het Amegazine, uitgekomen in maart 2018 met een oplage van 180.000 in de regio Dordrecht.