Audi A7 TFSI e

Vanaf € 89.420

Audi A7 TFSI e 

De Gran Turismo onder de plug-in hybrides

Audi heeft de A7 Sportback 55 TFSI e quattro Competition geprijsd. De Grand Turismo onder de plug-in hybrids levert een systeemvermogen van 270 kW/367 pk en biedt indrukwekkende prestaties bij een laag verbruik. De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro Competition is verkrijgbaar vanaf € 102.514.
  MMI touch play

  Audi virtual cockpit

  Comfortairconditioning 4-zones

  Matrix LED-koplampen

  Voorverwarmen/koelen via MyAudi-app

Interesse in dit model?

 

Update motoren
Dankzij een groter batterijpakket is de elektrische actieradius van de A7 Sportback toegenomen tot maximaal 73 kilometer (A6: maximaal 72 km). De A7 Sportback 40 TFSI heeft een 150 kW/204 pk sterke turbo-benzinemotor. Het maximale koppel bedraagt 320 Nm. De 2.0 TFSI, die standaard is gekoppeld aan de automatische zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling, verleent de nieuwe modellen een topsnelheid van ruim 240 km/u. Mede dankzij de 12V mild-hybridetechnologie zijn de verbruikscijfers gunstig. De mild-hybridetechnologie draagt met snelle en soepele herstarts van het start/stop-systeem ook bij aan het hoge comfortniveau. 

  • Audi A7 Sportback 50 TFSI e quattro (Pro Line): € 89.421
  • Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro (Competition): € 102.514

De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro Competition combineert een 2.0 TFSI benzinemotor met een elektromotor die is geïntegreerd in de 7-traps S tronic-transmissie. Het systeemvermogen van 270 kW/367 pk en koppel van 500 Nm vertalen zich in een acceleratie van 0-100 km/u in 5,7 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 1,9-2,1** l/100 km (CO2-emissies: 44 – 48** g/km) De gekoelde lithium-ion accu met een capaciteit van 14,1 kWh, die in de vloer van de bagageruimte is geïntegreerd, maakt een elektrische actieradius van ruim 40 kilometer*** mogelijk, bij een maximale snelheid van 135 km/u.

 

Drie rijmodi en een vooruitziende blik
De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is ontworpen om zoveel mogelijk dagelijkse ritten volledig elektrisch en dus emissievrij te kunnen afleggen. Afhankelijk van de omstandigheden zijn er drie verschillende modi beschikbaar om het verbruik zo laag mogelijk te houden. Op basis van gegevens zoals kaart- en verkeersinformatie kiest de A7 Sportback 55 TFSI e quattro Competition altijd de meest efficiënte rijmodus en laadstrategie van de batterij. Als de adaptieve cruise control actief is, ondersteunt het systeem de bestuurder tevens bij het afremmen en optrekken. Dit komt niet alleen de efficiency, maar ook het comfort ten goede. Ook een voelbare puls in het gaspedaal en optische meldingen ondersteunen de bestuurder bij het realiseren van een zo laag mogelijk verbruik.

De A7 Sportback 55 TFSI e quattro Competition is op verschillende manieren te laden. Bij een industrieel driefase CEE-laadpunt duurt het volledig laden slechts 2,5 uur. 

Sportieve prestaties én looks
De Audi A7 55 TFSI e quattro wordt standaard geleverd als rijk uitgeruste en sportieve Competition. Deze plug-in A7 is onder meer voorzien van elektrisch verstel- en verwarmbare voorstoelen, Audi Sound System, MMI Navigatie Plus, de Audi virtual cockpit, HD matrix LED-koplampen, comfortsleutel en een klimaatbeheersingssysteem met vier zones. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige materialen, waaronder ‘Valcona’ leder, een zwarte hemelbekleding en decoratielijsten in mat geborsteld aluminium.

Uiterlijk is deze Competition te herkennen aan het sportieve S line exterieur, zwart gespoten buitenspiegels, het optiekpakket zwart en rode remklauwen. Hij staat standaard op 19 inch multispaak lichtmetalen velgen.

Meer informatie

Elegant en efficiënt

De Audi A7 Sportback TFSI e quattro is een fraai gelijnd coupémodel uit het hogere segment met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de efficiënte elektromotor en een lithium-ionaccu kan deze auto lokaal emissievrij rijden. Met zijn elegante design krijgt hij veel aandacht van omstanders. In het interieur geniet u van veel comfort en uitgebreide infotainmentvoorzieningen.

Doe een aanvraag

Een innovatieve aandrijving

Benut het beste van twee aandrijfconcepten. Dankzij de in de transmissie geïntegreerde elektromotor komt u met de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro een heel eind op stroom: minimaal 46 kilometer. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 1,9–2,1 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik 17,5–18,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie 44–48 g/km. In combinatie met de krachtige tweeliter TFSI-motor heeft deze auto een systeemvermogen van 270 kW/367 pk, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5,7 seconden.

A7
A7 plug in hybride

Een elegant design

Van opzij bezien valt het sportieve karakter van de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro het beste op. De lage schouderlijn verschuift het optische zwaartepunt naar beneden. De oplopende raampartij is belangrijk voor de dynamische uitstraling. Het S line-exterieurpakket is standaard aanwezig. Daartoe behoren onder meer speciale bumpers met S line-honingraatafwerking. Ook het sportonderstel is standaard, waardoor de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro ten opzichte van de andere versies uit deze modelreeks tien millimeter lager op de weg ligt.

Laadoplossingen

Als betrokken Audi dealer kennen wij de behoeften van berijders van elektrische en hybride auto’s als geen ander. Onze producten en diensten sluiten hier naadloos op aan. Daarom biedt Ames, in samenwerking met Mobilitics, de mogelijkheid aan om laadpalen voor uw Audi en laadpassen voor uw Audi af te nemen.

Configureer in 3 stappen uw laadoplossing

Meer informatie

Actieradius maximaal benutten 

Er bestaat nog wel eens discussie over het verschil in de maximale actieradius en het daadwerkelijke rijbereik van een elektrische auto. Daarom hebben wij autojournalist Werner Budding gevraagd om een video te maken waarin hij uitlegt waardoor dit verschil ontstaat en geeft hij een aantal tips hoe u als bestuurder uw rijbereik kan vergroten.

Acceleratie van 0 naar 100 km/h

5,7 seconden

Elektrische actieradius max.

46 - 55 kilometer

Vermogen max.

367 pk

De GT onder de plug-in hybrides

De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is de Gran Turismo onder de plug-in hybrides. Op basis van een systeemvermogen van 270 kW/367 pk combineert deze A7 PHEV een stijlvol design en gebruiksgemak met een ruime elektrische range, lage verbruikscijfers en goede prestaties. Onder normale omstandigheden wordt de auto via de voorwielen aangedreven. Het slimme quattro-systeem schakelt de achterwielen razendsnel bij zodra de omstandigheden daarom vragen.

Een sportief, comfortabel en ruim interieur

Binnenin de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro zijn enkele items uit het S line-pakket standaard aanwezig. Dat geldt bijvoorbeeld voor de sportstoelen voorin met S-logo’s. Die hebben grotere zijwangen en ondersteunen het lichaam op een prettige manier. De elektrisch in vier richtingen instelbare lendensteun volgt de contouren van uw rug. Met opties zoals de instelbare interieurverlichting (contourverlichting en ambient light) en de ionisator en parfumeur uit het Audi Premium Air Quality-pakket versterkt u de ambiance en het reisgenot. Wat u niet ziet, maar wel merkt, is de standaard aanwezige warmtepomp die restwarmte van beide motoren benut om het interieur op temperatuur te houden.

A7 tfsi E

Infoscreens met veel functies

We zijn gewend aan digitalisering en daarom kunnen onze auto’s niet achterblijven. MMI navigatie plus met MMI touch response is standaard. Deze topversie onder de infotainmentsystemen is vanaf twee grote touchscreens te bedienen. De schermen zijn licht naar de bestuurder gedraaid en ze geven voel- en hoorbaar feedback als u ergens op klikt. De eveneens standaard Audi virtual cockpit is een digitaal instrumentenpaneel. Dit scherm toont in hoge resolutie onder meer specifieke hybride-informatie over het accupercentage en de resterende elektrische actieradius.

Interesse in de Audi A7 TFSI e quattro?

Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend een proefrit, offerte of meer informatie aan. Wij nemen spoedig contact met u op.