Helaas is deze actie verlopen, zie ons actieoverzicht voor alle actuele acties.

Audi Winteracties, wees de winter voor.

Aanbiedingen zijn geldig vanaf 1 november 2020 tot en met 28 februari 2021.

Met de winteracties van Audi bent u de winter een stapje voor. Stap in, want met winterbanden en andere winterse accessoires houdt geen enkele najaarsstorm u meer tegen.

 

Maak een afspraak

 

Audi Wintercheck

Wees ook de winter verzekerd van veilige kilometers en plan. direct uw Audi Wintercheck bij Ames Autobedrijf.
Voor € 20 wordt uw auto gecontroleerd op de meest essentiële punten. 

Plan uw wintercheck

Tips voor rijden in de winter

Denk aan de kleine dingen, zodat je veilig op weg gaat

#1

Laten je huidige ruitenwissers strepen achter of maken ze lawaai bij gebruik? Dan is het tijd om je ruitenwissers te vervangen.

#2

Naast de juiste band is ook de juiste bandenspanning van belang. Hou het op peil door eens per maand de bandenspanning te meten.

#3

Bescherm je stoffen interieur door je veloursmatten tijdelijk te wisselen voor rubberen matten.

#4

Beslagen ramen? Zet je airco aan op de maximale stand, gericht op de voorruit. En zorg ervoor dat je ramen schoon zijn, dat voorkomt condens.

Winteraccessoires

Veel gestelde vragen

Winterbanden zorgen voor veel meer grip als het koud en glad is. Dat merk je bijvoorbeeld bij het remmen. Rijd je met een snelheid van 50 kilometer per uur op een door sneeuw bedekte weg, dan is de remweg met winterbanden half zo kort als met zomerbanden. Maar ook bij temperaturen onder de 7 graden Celsius presteren winterbanden beter. Zeker als je meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, zijn winterbanden een aanrader. Rijd je minder kilometers per jaar, dan zijn All Season-banden ook een optie.

In Nederland zijn winterbanden nog niet verplicht. In Duitsland en wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk wel. In de praktijk kan dit er voor zorgen dat je bij een aanrijding aansprakelijk wordt gesteld als je niet op de juiste banden rijdt. Bekijk de website van de ANWB voor meer informatie over in welke landen winterbanden verplicht zijn.

Als de temperaturen onder de 7 graden komen, is het verstandig je zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Daarom adviseren we om van april tot september op zomerbanden te rijden. Meer weten over het verwisselen van je banden? Bekijk alle prijzen en informatie.

De wettelijk vereiste profieldiepte is 1.6 millimeter, maar wij adviseren je om je winterbanden al bij 4 millimeter te laten vervangen. Op dit punt vermindert je grip en rijcomfort namelijk al aanzienlijk.

Sneeuwkettingen zijn verplicht op bepaalde bergwegen in het buitenland. Dit wordt aangeduid door een verkeersbord. Neem daarom altijd sneeuwkettingen mee als je op wintersport gaat.