Lease

Tijdens de aflevering worden er door de verkoper en berijder een aantal papieren ingevuld. Nadat onderstaande papieren compleet zijn, krijgen wij toestemming van de leasemaatschappij om de auto af te leveren.

 

Houderschapsbelasting / Motorrijtuigenbelasting

Op de dag dat het kentekenbewijs tenaamgesteld wordt, zal automatisch de houderschapsbelasting (motorrijtuigenbelasting) door de Belastingdienst worden doorbelast aan degene waarop het kentekenbewijs tenaam is gesteld. U krijgt de automatische acceptgiro thuis gestuurd. De motorrijtuigenbelasting op de door u ingeleverde auto wordt beëindigd op het moment dat wij de auto vrijwaren. Hiervoor hebben wij het volledige kentekenbewijs nodig (1A, 1B en overschrijvingsbewijs). Bij lease-auto’s wordt de houderschapsbelasting in de meeste gevallen doorbelast aan de leasemaatschappij.

 

Inleveren lease-auto, huurauto of voorloopauto

Indien u over een lease-auto of voorloopauto beschikt, kunt u in sommige gevallen met uw leasemaatschappij overeenkomen dat u uw huidige lease-auto of voorloopauto bij Ames inlevert. Om de afwikkeling met uw leasemaatschappij te versoepelen adviseren wij om de auto compleet in te leveren. Denk hierbij aan de reservesleutels, radio’s, carkits, navigatiesystemen inclusief CD-roms of DVD’s, autopapieren, etc. De benodigde documenten bij inlevering huur-/lease-/voorloopauto: 

 

  1. Kentekenbewijs deel 1 en 2 of kentekenpas
  2. Geldig APK rapport (indien van toepassing)
  3. Reservesleutels
  4. Onderhoudsboekjes
  5. Sleutel voor slotbouten
  6. Startcode en radiocode (indien van toepassing)
  7. Radiofront en cassette CD wisselaar (indien van toepassing).

 

Onze bankrelatie is:
- ABN AMRO IBAN:  NL17ABNA0212626000 (graag ordernummer en uw naam vermelden)
Vriendelijk verzoeken wij u bij uw leasemaatschappij te informeren waar de auto ingeleverd dient te worden en ervoor te zorgen dat de leaseauto afgemeld is.