The Financial Times: ‘SEAT een van de Europese leiders in digitale transformatie’

 

Het prestigieuze Britse dagblad the Financial Times ziet SEAT als een van de Europese leiders in digitale transformatie. Samen met Google, Nesta en The Innovation Foundation selecteerde het dagblad honderd organisaties, mensen en bedrijven uit 4.000 inzendingen. Die werden vervolgens beoordeeld op hun rol in de digitale transformatie binnen Europa, de sleutelrol die zij vervullen in economische groei en de manier waarop zij banen creëren en nieuwe markten betreden. 

Volgens SEAT-president Luca de Meo is digitalisering een strategische prioriteit bij SEAT. “Wij behoren tot de bedrijven die in Spanje het meest investeren in research & development. We hebben onze inspanningen geconcentreerd op het ontwikkelen van nieuwe technologieën om de productiviteit te verhogen en onze activiteiten te diversifiëren. SEAT werkt eraan om een benchmark te worden voor mobiliteit van de toekomst. De selectie van the Financial Times als een van de honderd meest toonaangevende Europese bedrijven in digitale transformatie, is een belangrijke erkenning van de inspanningen van ons merk. "

Industry 4.0

SEAT is bezig met het ontwikkelen en toepassen van digitale hulpmiddelen en oplossingen gericht op voertuigproductie waarmee het bedrijf kan profiteren van efficiëntie en flexibiliteit. Het gebruik van kunstmatige intelligentie, de inzet van meedenkende robots maar ook door virtual reality en big data in te voeren in de hoofdvestiging van SEAT in Barcelona, zorgt voor revolutionaire verbeteringen in het ontwerp- en productieproces van voertuigen.

Daarnaast heeft SEAT een biomechanisch laboratorium dat meer ergonomische werkplekken ontwikkelt. Dit unieke lab in Spanje beschikt over meer dan twintig camera's die de bewegingen van werknemers in 3D verwerken zodat blessures tijdens het productieproces zijn te voorkomen. Verder heeft SEAT voor de medewerkers trainingsprogramma's doorgevoerd die de industriële transformatie – ook wel Industry 4.0 genoemd - uitlegt op een manier die eenvoudig, interactief en digitaal is. Sinds het begin van het programma hebben meer dan 2.500 werknemers deze cursussen gevolgd.

 

 

SEAT blog

Ontwerpen van toekomstige mobiliteit

In het kader van de strategie Easy Mobility wil SEAT een portfolio van producten en diensten ontwikkelen om haar klanten nieuwe oplossingen voor stedelijke mobiliteit te bieden. Hiervoor heeft SEAT in 2017 Metropolis:Lab Barcelona opgericht, een kenniscentrum dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor stedelijke mobiliteit.

Waar dat tot leidt, was deze maand tijdens het Smart City Expo World Congress te zien. SEAT toonde daar haar nieuwste ontwikkelingen die bijdragen aan het stimuleren van de wereldwijde transitie naar slimmere, meer duurzame mobiliteit. De initiatieven ontwikkeld door SEAT Metropolis:Lab omvatten ride-sharing en Bus on Demand, projecten die volgend jaar een pilottest zullen doorlopen. Andere noviteiten waren de evolutie van de SEAT Cristobal-conceptcar, nu met 5G-technologie; een nieuw, maatschappelijk verantwoord navigatieproject dat samen met de Israëlische start-up organisatie Waze en de gemeenteraad van Barcelona is ontwikkeld; en de SEAT eXS, een elektrische step die het Spaanse merk gebruikt voor stedelijke micromobiliteit.

 

 

Lees ook

Productie SEAT Tarraco van start in Wolfsburg ma, 22 oktober
Voor de eerste keer in circa twintig jaar produceert de fabriek van Volkswagen in Wolfsburg een model van een ander merk uit het concern: de SEAT Tarraco. De Spaanse SUV, die is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, benut de synergie-effecten van het MQB productieplatform maximaal. De Tarraco gaat in Wolfsburg samen met de Volkswagen-modellen Tiguan en Touran van de band rollen.
SEAT Taracco onthuld do, 20 september
Zijn in het oog springende, robuuste design staat niet op zichzelf: de 4,74 meter lange en 1,66 meter hoge Tarraco zet de toon voor het SEAT-design van de nabije toekomst. Een strakke lijnvoering met een focus op driehoekige vormen staat daarbij centraal. Ook aan het interieur is te zien dat de Tarraco geen kleintje is. Met 5 of 7 zitplaatsen, waarbij bij 5 zitplaatsen de bagageruimte maar liefst 760 liter toelaat, is er ruimte in overvloed. Met de achterbank plat is er zelfs ruimte voor bijna 2000 liter aan bagage. De SEAT Tarraco komt in februari 2019 op de markt.