SEAT Tarraco 1.5 TSI: nu ook met DSG

De SEAT Tarraco 1.5 TSI is vanaf nu ook te combineren met de soepele 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling. Daarmee biedt SEAT’s grote SUV nu een efficiënte combinatie van een zuinige viercilinder, het comfort van een DSG-automaat en voorwielaandrijving. De Tarraco 1.5 TSI DSG is vanaf 12 december te bestellen.

SEAT Tarraco 

Tot dusver was de Tarraco – de grootste binnen SEAT’s SUV-serie – uitsluitend leverbaar als handgeschakelde voorwielaandrijver, of met de combinatie van DSG en vierwielaandrijving. Nu breidt SEAT het gamma verder uit met de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI gekoppeld aan de comfortabele 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling, én voorwielaandrijving. Waarmee SEAT een aantrekkelijke en prijstechnisch interessante optie biedt voor Tarraco-kopers voor wie voorwielaandrijving meer dan volstaat. 

Bekijk de Tarraco

Comfortabele en efficiënte keuze

De 1.5 TSI viercilinder turbomotor in de voorwielaangedreven Tarraco levert zijn maximumvermogen van 110 kW/150 pk tussen 5.000 en 6.000 tpm, bij een maximumkoppel van 250 Newtonmeter tussen 1.500 en 3.500 toeren. In combinatie met de 7-traps DSG-transmissie accelereert deze Tarraco in 9,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 198 km/u. De Tarraco 1.5 TSI DSG is vanaf donderdag te bestellen in zowel de Style- als extra complete Xcellence-uitvoering, met vijf of zeven zitplaatsen. Begin volgend jaar breidt SEAT de Tarraco-lijn verder uit met de introductie van de sportieve FR-uitvoering. In de tweede helft van 2020 volgt tevens een geavanceerde plug-in hybrideversie.

 Technische gegevens 

Motor

1.5 TSI

Cilinders/kleppen

4 cilinders, 16v

Cilinderinhoud

1.498 cc

Boring en slag

74,5 x 85,9

Compressieverhouding

11

Max. vermogen

110 kW/150 pk

Max. koppel

250 Nm

Transmissie

7-traps DSG (DQ381-7F)

Lees ook

SEAT Mii electric: de goedkoopste zakelijke EV van Nederland di, 05 november
SEAT brengt met de lancering van de Mii electric de laagst geprijsde EV op de zakelijke markt. Standaard met 6 jaar onderhoud en APK. Hiermee wordt elektrisch rijden (met lage bijtelling) bereikbaar voor (bijna) elke zakelijke rijder in Nederland.
De SEAT Tarraco is binnenkort ook in FR PHEV do, 29 augustus
SEAT breidt het gamma van de Tarraco uit met de Tarraco FR PHEV: een efficiënte plug-in hybride in een sportieve FR-trim. De Tarraco plug-in hybride is de volgende stap van SEAT op weg naar verdere elektrificatie van het merk. Het gamma van SEAT en CUPRA wordt tot begin 2021 uitgebreid met zes elektrische en plug-in hybridemodellen.