Week van de Techniek bij Ames Autobedrijf

 

Vanwege het 70-jarig bestaan van Ames Autobedrijf organiseren wij de “week van de techniek”. Wij hebben hiervoor veel scholen (VMBO, HAVO en MBO) in de regio uitgenodigd voor een kijkje bij ons in de keuken.

Zo willen we de leerlingen meer laten zien over autotechniek, schadeherstel, maar ook houtbewerking en bedrijfswageninrichting. We geven de belangstellenden een interessante rondleiding door onze bedrijven in Zwijndrecht (Ames Autobedrijf, Schadenet Ames, Service Only, PSB Bedrijfswageninrichting) en hebben hier ook leuke workshops en presentaties in verwerkt.Inmiddels hebben zich 104 jongeren aangemeld en hebben we deze verdeeld over 13 groepen zodat we iedereen goed aandacht kunnen geven.


De week van de techniek organiseren wij op ons terrein in Zwijndrecht aan de Langeweg 350. Tijdens de rondleiding komen wij langs onze verschillende bedrijven. Onderstaand is per bedrijf uitgewerkt wat we doen.

- Bedrijfswagencentrum: uitleg over de verkoop van bedrijfswagens.

- Ames Autobedrijf / Service Only: uitleg over een opengewerkte Touareg en over de werkplaatsreceptie.

- Ames Occasioncentrum: rondleiding en de leerlingen mogen een auto taxeren.

- Schadenet Ames: de leerlingen krijgen het gehele schadeproces te zien in de werkplaats en mogen zelf schuren en uitduiken.

- PSB Bedrijfswageninrichting: de leerlingen krijgen het gehele proces te zien binnen PSB, vanaf het ontwerpen op de computer tot aan het inrichten van de bedrijfswagens. Aan het einde van deze rondleiding mogen de leerlingen in een ingerichte bus kijken en meedoen aan een prijsvraag. De vraag die zij moeten proberen te beantwoorden is: “hoeveel uur is een monteur bezig met deze inrichting?”. Ze kunnen hier een leuke prijs mee winnen, namelijk de Lego Volkswagen T1.

Iedere rondleiding sluiten wij gezellig af met een hapje en een drankje.

Lees ook

Kom 7 april naar de Amega Banendag do, 08 maart
Wegens het succes van vorig jaar, organiseren wij dit jaar wederom onze Amega Banendag! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de automotive branche en wil jij weten welke mogelijkheden wij jou allemaal te bieden hebben? Dan zien wij jou graag op 7 april a.s.. Aanmelden kan via: www.werkenbijamega.nl/banendag. Nu al nieuwsgierig naar onze openstaande vacatures of wil je gelijk solliciteren? Kijk dan op: www.werkenbijamega.nl. Tot 7 april!
Beste bedrijfsresultaat ooit voor SEAT vr, 16 maart
SEAT heeft in 2017 het beste bedrijfsresultaat in de geschiedenis van het bedrijf gerealiseerd dankzij haar grootste modellenoffensief ooit. De winst voor belastingen steeg met 24,8 procent tot € 191 miljoen. Volgens cijfers van de Volkswagen Groep heeft SEAT 2017 afgesloten met een omzet van € 9,892 miljard, een plus van 11,2 procent ten opzichte van 2016. De verkoopgroei van SEAT heeft zowel het bedrijfsresultaat als de totale inkomsten verbeterd. In totaal leverde SEAT afgelopen jaar 486.400 auto’s af, 14,6 procent meer dan in 2016 en het beste resultaat sinds 2001. Hiermee behoort SEAT tot de snelst groeiende merken in Europa.