Uit Amegazine: Interview Rob en Ben van der Valk en Leen en Reinier de Koning

 

“Voor elke smaak hebben wij wat in huis”

We worden hartelijk ontvangen in het sfeervolle restaurant van Van der Valk in Dordrecht met een heerlijk kop koffie en wat lekkers. Want van gastvrijheid en lekker eten daar weten ze bij Van der Valk alles van. Tijdens een levendig gesprek met vader en zoon Rob en Ben van der Valk en vader en zoon Leen en Reinier de Koning van Amega gaat het over de (onderlinge) samenwerking en de raakvlakken tussen de twee bedrijven.

7 Jaar

De samenwerking tussen Amega en Van der Valk gaat 7 jaar terug, net nadat het gloednieuwe Van der Valk Hotel Dordrecht haar deuren opent. Directeur Leen de Koning van Amega zegt hierover: “We zijn met elkaar in contact gekomen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Al snel bleek dat de locatie zeer geschikt is voor feesten voor bijvoorbeeld onze jubilarissen, importeursbijeenkomsten, et cetera. Daarnaast kwam naar voren dat de mensen bij Van der Valk graag rijden in de merken Audi, Volkswagen en ŠKODA. De merken die wij bij Ames - het dealerbedrijf dat onder Amega valt - voeren.”

Ben van der Valk: “We vinden bij Amega voor ieder wat wils. Dat is ook wat wij onze klanten willen bieden, voor elke smaak hebben wij wat in huis.” Zijn vader Rob van der Valk vult aan: “Ouderen, Jongeren, gezinnen, stellen. Particulier of zakelijk. Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in ons hotel en restaurant.

Van der Valk hotel in Dordrecht

Van der Valk hotel in Dordrecht

 

“De mensen maken de organisatie. We willen en kunnen het niet alleen doen.”

 

Bekijk Amegazine

Ontwikkeling

Het bieden van een goede prijs-kwaliteit verhouding ligt hieraan ten grondslag.” Dat is ook de reden waarom Van der Valk kiest voor de auto’s van Ames. ŠKODA is daarvan een goed voorbeeld, geeft Ben van der Valk aan. Hij zegt: “ŠKODA biedt veel kwaliteit voor je geld en is meegegroeid met de wensen van klanten. Dat is wat wij binnen onze organisatie ook altijd voor ogen blijven houden; hoe kunnen we de beste kwaliteit bieden en het beste aan de wens van de klant blijven voldoen.” Daarmee komt het gesprek op het plan voor de uitbreiding van Van der Valk. “Om nog beter aan de vraag van onze gasten te kunnen voldoen zijn wij van plan om het hotel uit te bouwen, waardoor er 63 kamers bij komen,” aldus Rob van der Valk. De heren zijn het met elkaar eens dat het van belang is om de organisatie en jezelf te blijven ontwikkelen. “Stilstand is achteruitgang,” stelt Leen de Koning. Manager van Ames Volkswagen, SEAT en ŠKODA Reinier de Koning vertelt dat het daarom belangrijk is om te weten waar je staat, zodat jezelf kunt blijven verbeteren. Leen de Koning knikt instemmend en zegt: “Amega is van oorsprong net als van der Valk een familiebedrijf en dat merk je terug in de cultuur die er heerst. Dat uit zich bijvoorbeeld in de betrokkenheid bij de klanten, maar ook betrokkenheid naar elkaar op de werkvloer.” Rob van der Valk is het roerend met hem eens. 

Uitbreiding

Daarmee komt het gesprek op het plan voor de uitbreiding van Van der Valk. “Om nog beter aan de vraag van onze gasten te kunnen voldoen zijn wij van plan om het hotel uit te bouwen, waardoor er 63 kamers bij komen,” aldus Rob van der Valk. De heren zijn het met elkaar eens dat het van belang is om de organisatie en jezelf te blijven ontwikkelen. “Stilstand is achteruitgang,” stelt Leen de Koning. Manager van Ames Volkswagen, SEAT en ŠKODA Reinier de Koning vertelt dat het daarom belangrijk is om te weten waar je staat, zodat jezelf kunt blijven verbeteren. Leen de Koning knikt instemmend en zegt: “Amega is van oorsprong net als van der Valk een familiebedrijf en dat merk je terug in de cultuur die er heerst. Dat uit zich bijvoorbeeld in de betrokkenheid bij de klanten, maar ook betrokkenheid naar elkaar op de werkvloer.” Rob van der Valk is het roerend met hem eens. “De mensen maken de organisatie. We willen en kunnen het niet alleen doen.”

 

Bekijk van der Valk

Van links naar rechts: Reinier de Koning, Rob van der Valk, Ben van der Valk en Leen de Koning

Van links naar rechts: Reinier de Koning, Rob van der Valk, Ben van der Valk en Leen de Koning

Samenwerken

Tot slot vragen we hoe de samenwerking tussen de vaders en de zonen is. Ben van der Valk: “Van jongs af aan voel ik me al betrokken bij de zaak. Er is een generatieverschil maar we leren vooral van elkaar.” Rob van der Valk: “Je moet zorgen dat je elkaar de ruimte geeft, je leert tenslotte het meest door zelf fouten te maken.” Twaalf jaar geleden kwam Reinier ook bij Amega werken. “Het is leuk om samen te werken. Om goed te kunnen samenwerken is het belangrijk is om respect voor elkaar te hebben,” zegt Leen de Koning. Reinier de Koning vertelt van jongs af aan al gek op auto’s te zijn, maar toch getwijfeld te hebben om ook het vak in te gaan. Hij besluit: “Gelukkig heb ik de juiste keuze gemaakt, de samenwerking bevalt ontzettend goed.”

Lees ook

Amegazine ma, 15 april
Bekijk hier digitaal de nieuwste editie van het Amegazine, uitgekomen in april 2019 met een oplage van 180.000 in de regio Dordrecht. Het thema van deze editie staat in het teken van alle smaken van Amega. Bekijk het laatste nieuws, aanbiedingen en acties van Amega Groep in het Amegazine.
Ames steunt Make a Memory wo, 20 maart
Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) t/m 17 jaar. De stichting heeft een landelijk netwerk van 140 fotografen. De foto’s worden thuis of in het ziekenhuis gemaakt. Er zijn voor ouders geen kosten aan verbonden, alle onkosten worden gedragen door sponsoren. Het ontvangen van deze tastbare herinnering helpt daadwerkelijk bij de verwerking van het grote verlies. Het officieel erkennen BRP is ook een belangrijke stap. Ames Autobedrijf is een maatschappelijk betrokken onderneming en ondersteunt dit initiatief door een VW Up ter beschikking te stellen zodat Make a Memory door het gehele land mobiel is. Reinier de Koning overhandigde onlangs de sleutels aan de oprichter van de stichting, Rian van Schaik.