Audi RS4 Avant in onze showroom

In 4,1 seconde naar 100 km/u, 19 geluidsprekers en een 12,3 inch LCD-scherm. Het vormt slechts een kleine greep uit de vele features van de Audi RS4 Avant. Deze stationwagen met 450pk is een bijzondere verschijning in de autowereld en valt nu te bewonderen in de showroom van Ames Audi Centrum. In 1999 kwam de eerste generatie van de RS4 op de markt als opvolger van de RS4. 18 jaar later is de vierde generatie RS4 gepresenteerd op de IAA in Frankfurt die dus vanaf nu te aanschouwen is in de showroom van Ames Audi Centrum in Dordrecht.
Achtergrond Audi RS4

Een klein geschiedenislesje over de RS4. Het begon allemaal in april 1994, toen werd de Audi 80 RS2 (Renn Sport 2) geïntroduceerd. Deze samen met Porsche ontwikkelde stationwagen heeft het vermogen van een sportscar. 

De motor van de RS2 levert 316Pk met 410 Nm koppel. Daarbij heeft hij een topsnelheid van 262 km/u. Oorspronkelijk stond op de planning om 2200 RS2’en te produceren, maar door de enorme vraag werden er uiteindelijk 2891 geproduceerd. De productie van de RS2 stopte in juni 1995.In 1999 kwam de opvolger van de RS2 op de markt, de eerste generatie van de RS4. De eerste generatie van de RS4 heeft een 2,7 liter biturbo motor die een vermogen levert van 380 pk. Tot het einde van de productie in 2001 werden er 6030 RS4’en gebouwd van de eerste generatie.

Bijzondere plaats in de autowereld

Nu 18 jaar later, in 2017, is de vierde generatie RS4 gepresenteerd op de IAA in Frankfurt. Een stationwagen met 450Pk en 600 Nm koppel neemt een bijzondere plaats in autowereld in. Als men de RS4 vanaf de zijkant bekijkt wordt er gezegd dat het een sportieve auto is om te zien. Maar de opvallende honinggraat-grille en de grote luchthappers verraad dan toch dat de RS4 een asvaltvretende auto is die in 4,1 seconde op de 100km/u zit. In vergelijking met de A4 avant heeft de RS4 een 30 millimeter bredere carrosserie, dit maakt hem net wat forser dan zijn bescheiden A model.

Sportief én comfortabel

Het interieur laat ook maar weer zien dat het naast een sportieve auto ook een erg comfortabele auto is. Super sport stoelen met rode stiksels en geheugenfunctie, MMI touch, en een 12,3-inch LCD-scherm waar de tellers op te zien zijn is erg fraai! Maar ook het geluidssysteem is zoals u van deze auto verwacht. Via 19 geluidsprekers van Bang en Olufsen wordt de RS4 omgetoverd in een 3D concertzaal. De nieuwe generatie van de RS4 is nu in de showroom te zien bij Ames Audi Centrum Dordrecht.

De nieuwe generatie van de RS4 is nu in de showroom te zien bij Ames Audi Centrum Dordrecht.

Lees ook

Nieuwe Audi A7 preview op 17 februari do, 08 februari
Op zaterdag 17 februari wordt er vroeg in de ochtend een Audi A7 Sportback vanuit Leusden gebracht voor een statische preview op deze dag. Geïnteresseerden kunnen voor de officiële introductie op deze dag de Audi A7 Sportback aanschouwen. Alvast enkele indrukwekkende cijfers: de Audi A7 geniet 39 rijassistentiesystemen, is voorzien van 400 personaliseerbare instellingen en bezit maar liefst 535 liter laadvolume. Wees van harte welkom om deze innovatieve auto met een nieuw designtaal te bewonderen bij ons in de showroom van Ames Audi Centrum.
Audi A7 in Ames showroom vr, 09 maart
Voor een sneak preview hadden wij de nieuwe Audi A7 Sportback onlangs al een dag in de showroom staan. Het is nog even wachten tot we dit indrukwekkende model op 22 maart weer mogen verwelkomen bij Ames Audi Centrum, maar de voorpret is bij ons al begonnen met deze beelden uit de showroom!