Ames Ridderkerk herenigt de Volkswagen 412 met drie zonen van de voormalige eigenaar

Deze week kreeg Ames Ridderkerk bezoek van drie broers (Abco, Lennart en Marco) wiens vader (Leen Jobse uit Middelburg) jarenlang de Volkswagen 412 in bezit had die nu als Ames Classic Car in de showroom van Ames Ridderkerk te bewonderen is. Voor dit afgesproken moment hebben wij de 412 op de meest prominente plek in de showroom gezet zodat de auto extra goed te bekijken is. Het werd een gezellige hereniging waarbij er veel mooie herinneringen met de VW Classic Car zijn opgehaald.

Bekijk deze Ames Classic Car

De VW 412 als trouwauto

De broers waren benieuwd naar de status van de Volkswagen klassieker en ontdekten via internet dat de in originele staat verkerende 412 bij Ames Ridderkerk gevestigd is. Vader Leen Jobse is in 2019 helaas overleden. Gelukkig zijn de broers allen vaak met hun vader op pad geweest met de 412 en koestert men deze prachtige momenten. Misschien wel de meest bijzondere herinnering is toen één van de broers ging trouwen en de 412 als trouwauto diende. Voor die speciale gelegenheid werd de bijrijdersstoel verwijderd zodat de bruid genoeg ruimte had om met de trouwjurk in te stappen en achterin plaats te nemen. Vader Leen Jobse was uiteraard de chauffeur.

Veel mooie herinneringen

Al snel kwamen er nog meer mooie verhalen naar boven, zoals dat er altijd met de auto werd gereden met een grote kei voorin om een betere gewichtsverdeling -en daarmee betere rij eigenschappen- te verkrijgen. Wij hebben een archief aan materiaal van hun vader mogen ontvangen met foto’s, een redactioneel stuk uit de huis-aan-huis krant uit 2010, werkplaatshandboeken en taxatierapporten. Wij danken de familie Jobse zeer voor deze documenten en dit gezellige bezoek. Ze zijn ten allen tijde van harte welkom om de auto te bewonderen. Voor Amega directeur Leen de Koning is dit immers de reden waarom wij onze Ames Classic Cars in de showrooms tentoonstellen. Zodat deze aansprekende klassiekers voor iedereen in het openbaar te bekijken zijn.

Documenten VW 412


Ames ontvangt diverse archief documenten over deze unieke Volkswagen 412.

VW 412 onder doek


Speciaal voor het bezoek van de drie boers is de Classic Car op de prominente plek in de showroom gezet onder het doek.

412 op trailer


De bewuste Volkswagen 412 in het bezit van Leen Jobse in de jaren '90. 

In 2010 verscheen er in de rubriek ''KLASSIEKER'' een artikel in het regionale huis-aan-huis blad over Leen Jobse en zijn Volkswagen 412. 

Download het artikel hier