Nieuwe A3 Limousine

Vanaf € 34.870 of € 415 p.m.*

 Elegante sedan

 Volledig digitaal

 Nu in de showroom

 

De nieuwe Audi A3 Limousine

Natural Beauty: uitgesproken design met coupé-looks

In navolging van de A3 Sportback onthult Audi nu ook de nieuwe A3 Limousine. De compacte sedan is op alle fronten gegroeid, wat zich vertaalt in meer interieurruimte. Stijlvolle, coupé-achtige looks en nieuwe onderstelsetups maken hem duidelijk sportiever dan zijn voorganger. De nieuwe Audi A3 Limousine is verkrijgbaar vanaf € 34.900 of € 415 p.m. via Private Lease. Wij hebben de nieuwe A3 Limousine sinds begin augustus ook in de showroom staan en is per direct beschikbaar voor proefritten!

 

Plan een proefrit

 

Aantrekkelijke Business-uitvoering

Wat uitrusting en uitvoeringen betreft volgt de A3 Limousine de lijn die met de A3 Sportback werd ingezet. Dat betekent dat de A3 Limousine Pro Line in de basis al rijk is uitgerust, maar voor wie meer wil is er de zeer complete Business edition, de sportieve S edition of de exclusieve edition one. Extra aandacht verdient de Business edition, die voor de prijs van een Pro Line extra is uitgerust met bijvoorbeeld het advanced exterieur, aluminium raamlijsten, 17 inch lichtmetalen velgen, Full LED koplampen plus LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, Audi virtual cockpit en de Audi Smartphone Interface (Apple CarPlay).

 

Afmetingen
De nieuwe A3 Limousine is met 4 centimeter gegroeid tot 4,50 meter bij een gelijk gebleven wielbasis. Ook in de breedte (+2 cm tot 1,82 m) en hoogte (+1 cm tot 1,43 m) is de tweede generatie van de A3 Limousine groter geworden, en dat zorgt voor meer ruimte voor de inzittenden. De bagageruimte is met 425 liter ongewijzigd groot.

 

Exterieur
Uiterlijk volgt de A3 Limousine de lijn van de A3 Sportback. Dat betekent een herkenbaar front met een forse Singleframe grille en scherp getrokken koplampen die in het topmodel zijn voorzien van Matrix LED-technologie. En profil loopt de kenmerkende flanklijn op de A3 Limousine in tegenstelling tot de Sportback helemaal door tot in de achterbumper. Dat accentueert de lengte van de Limousine - +15 cm vergeleken met de Sportback – en maakt hem tot een elegante verschijning. De daklijn buigt vanaf de B-stijl naar achteren toe af tot in de opvallende – optioneel ook in carbon beschikbare - achterspoiler, wat de A3 Limousine coupé-achtige looks bezorgt. Dankzij de hogere achterzijde en grote diffuser realiseert hij een Cw-waarde tot zelfs 0,25, een daling van Cw 0,04 ten opzichte van het vorige model.

 

Comfort en sportiviteit in één
Het onderstel van de nieuwe A3 Limousine biedt een uitgekiende balans tussen comfort en dynamiek, maar legt nu wel meer nadruk op sportiviteit vergeleken met zijn voorganger. Naast het standaard onderstel is er tevens keuze uit een sportonderstel of een ophanging met instelbare dempers.

 

Twee motoren bij marktintroductie
De Audi A3 Limousine wordt in eerste instantie leverbaar met een keuze uit een TFSI-benzinemotor en een TDI-diesel. De 35 TFSI levert 110 kW/150 pk en wordt standaard gekoppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Naast cilinderuitschakeling (CoD) beschikt deze 1.5-liter krachtbron over een 48-volt mild-hybridesysteem. Deze technologie wint energie terug bij het afremmen en levert bij acceleraties vanuit stilstand of vanaf lagere toerentallen tot 50 Nm aan extra trekkracht. Bovendien draagt het mild-hybridesysteem bij aan een brandstofbesparing tot 0,4 l/100 km.

De 35 TDI (2,0-liter TDI, 110 kW/150 pk) wordt eveneens gecombineerd met een zeventraps S tronic die voortaan wordt aangestuurd via shift-by-wire technologie.

Enkele weken na de marktintroductie volgen nog twee motoren: een 30 TDI met 85 kW/116 pk en een 30 TFSI driecilinder benzinemotor met 81 kW/110 pk, beide voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak.

Meer informatie

Preview nieuwe A3 Limousine

Op 11, 13 & 14 juli hadden wij alvast een Audi A3 Limousine in de showroom staan voor een exclusieve preview. Wij hebben een hoop geïnteresseerden verspreid over de dagen mogen ontvangen voor een eerste kennismaking met Audi's nieuwe compacte sedan.

 

Aanmelden nieuwsbrief

A3 Limousine preview
A3 Limousine preview
A3 Limousine preview

Nu in de showroom!

De nieuwe Audi A3 Limousine is half april onthuld en is kort daarna ook bestelbaar geworden. Inmiddels hebben wij de A3 Limousine ook in de showroom staan! Bent u benieuwd naar zijn prestaties? Plan nu een proefrit en ervaar 'm zelf! 

Plan een proefrit

Verkrijgbaar vanaf € 34.900

Prijzen van de Audi A3 Limousine beginnen bij € 34.900* voor de A3 Limousine 30 TFSI. De 35 TFSI S tronic wordt leverbaar vanaf € 38.450 voor de Pro Line en de complete Business edition, de 35 TDI S tronic Pro Line en Business edition zijn er vanaf € 44.910*. 

Audi A3 Limousine Private Lease actie

Van € 498 p.m. voor € 435 p.m.

Ames is tijdelijk in staat om de Audi A3 Limousine tegen het actietarief vanaf € 435 per maand private lease aan te bieden. Hierbij profiteert u van maandelijks € 63 voordeel! Wees er snel bij want de actie geldt zolang onze voorraad strekt en op=op!

Bekijk actie

nieuwe a3

Ruime keuze uit krachtige motoren

De Audi A3 Limousine wordt in eerste instantie leverbaar met een keuze uit een TFSI-benzinemotor en een TDI-diesel. De 35 TFSI levert 110 kW/150 pk en wordt standaard gekoppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Naast cilinderuitschakeling (CoD) beschikt deze 1.5-liter krachtbron over een 48-volt mild-hybridesysteem. De 35 TDI (2,0-liter TDI, 110 kW/150 pk) wordt eveneens gecombineerd met een zeventraps S tronic die voortaan wordt aangestuurd via shift-by-wire technologie.

Interesse in de nieuwe Audi A3 Limousine?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.

* De Audi Private Lease actieprijs geldt voor de Audi A3 Limousine en wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Getoond tarief is o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken i.v.m. provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Aanbod geldig tot en met 1 juli 2020, zolang de voorraad strekt. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.