Audi e-tron

Vanaf € 84.100

 Eerste elektrische SUV

 Voorverkoop start 31 januari

 Actieradius van meer dan 400 km

 

De Audi e-tron

Electric had gone Audi.

Gaan en staan waar u wilt en een nieuwe vorm van mobiliteit. Met de 100% elektrisch Audi e-tron is dat heel vanzelfsprekend. Of u nu door de stad rijdt of met vrienden onderweg bent naar de zeilboot, de Audi e-tron is er geschikt voor. De eerste fully electric Audi is niet alleen sportief, maar ook net zo veelzijdig inzetbaar als een auto met brandstofmotor. De twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving van de Audi e-tron zorgen voor opmerkelijke prestaties en goede rijeigenschappen.

Aanmelden nieuwsbrief


Begin 2019 leverbaar

De Audi e-tron wordt geproduceerd in de CO2-neutrale Audi-fabriek in Brussel. De richtprijs voor de Audi e-tron in Nederland bedraagt € 84.100. Op 31 januari start de voorverkoop van de baanbrekende Audi e-tron. Plan daarom nu uw showroombezoek en configureer de Audi e-tron als één van de eersten in Nederland. Ook benieuwd naar alle mogelijkheden? Klik op de onderstaande button en maak snel een showroomafspraak!

Dynamisch rijden met elektrische aandrijving

De Audi e-tron wordt aangedreven door twee elektromotoren. Daarmee versnelt de e-SUV vlot vanuit stilstand. Voluit wegrijden doet denken aan een sportauto. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie van quattro, zorgt daarbij voor optimale tractie en dynamiek. De Audi e-tron voelt zich niet alleen thuis in het drukke Nederlandse verkeer, maar is ook een genot om te rijden op lege, kronkelende wegen. De quattro-aandrijving is actief als de situatie daarom vraagt. Het aandrijfkoppel wordt variabel over de assen en wielen verdeeld.

 

Herkenbare e-tron verlichting

De belangrijkste verlichtingsfuncties van de Audi e-tron functioneren allemaal met matrix-lasertechnologie. Deze nieuwste vorm van autoverlichting werkt met losse pixels, waardoor de lichtbundel van de matrix-laserkoplampen zeer nauwkeurig te vormen is. Onder de koplampen zitten vijf beeldbepalende verlichtingselementen waarin LEDs zijn gecombineerd met zeer platte OLEDs (organic light emitting diodes). Deze OLEDs stralen een homogeen licht uit, ze zijn dimbaar en je kunt er allerlei animaties mee vertonen. De toepassing van matrix-laser-OLED-technologie in de koplampen van de Audi e-tron is een wereldprimeur. Een hoogstandje op het gebied van ‘voorsprong door techniek’ met autoverlichting.

 

Interieur van vertrouwd hoog niveau

De interieuraankleding en de comfortuitrusting van de Audi e-tron zijn van vertrouwd hoog Audi niveau. Het optionele glazen panoramadak maakt het interieur lichter en versterkt de ruimtelijke indruk. Als alternatief voor de standaard dualzone climate control levert Audi een over vier interieurgebieden gescheiden klimaatregeling en het Air Quality-pakket aan. In dit laatste zitten een ionisator en instelbare parfumeur, voor de best mogelijke luchtkwaliteit. Een sensor reageert op luchtvervuiling en zet dan automatisch de luchtrecirculatie aan.

 

Exclusieve offroaduitstraling

De Audi e-tron biedt keuze uit twaalf lakkleuren, waaronder de exclusieve tint Antiguablauw. De e-tron-logo’s op de voorspatborden zijn in opvallend oranje, bekend van de hoogspanningskabels onder de motorkap van elektrische auto’s. Ook de remzadels zijn tegen meerprijs in deze tint leverbaar. De wielkastranden en dorpels zijn in een afwijkende tint uitgevoerd, wat passend is voor de offroaduitstraling.

 

Rekenkracht, slimme toepassingen en veel licht

Design en technologie vormen een perfecte match. Een grote boog, de wrap-around, omspant van deur tot deur het uit horizontale lagen opgebouwde dashboard. Deze wrap-around verbindt op harmonieuze wijze de displays van de optionele camerabuitenspiegels met de overkapping van de Audi virtual cockpit. De Audi e-tron heeft standaard het topinfotainmentsysteem MMI navigatie plus aan boord, inclusief 4G-wifi. De navigatie maakt een bestemming kiezen extra gemakkelijk door vaste routes te herkennen.

Meer informatie

Vooruitstrevende technologie

Ongeveer een derde van die afstand rijdt de e-tron op energie die wordt teruggewonnen uit het nieuwe remsysteem. Slim temperatuurmanagement zorgt dat de actieradius nog verder tot 15% wordt vergroot. Een andere specificatie waar u vast nieuwsgierig naar was: de eerste volledig elektrische Audi heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur, en hij accelereert van 0 tot 100km/h in 5.7 seconden.

Enkele indrukwekkende cijfers:

- Actieradius tot 417 km

- 0-100 km/u in 5,7 seconden

- Topsnelheid 200 km/u

Start voorverkoop 31 januari

Op 31 januari start de voorverkoop van de baanbrekende Audi e-tron. Plan daarom nu uw showroombezoek en configureer de Audi e-tron als één van de eersten in Nederland. Ook benieuwd naar alle mogelijkheden? Klik op de onderstaande button en maak snel een showroomafspraak!


Aanmelden nieuwsbrief

Preview Audi e-tron 18 oktober

Voor een preview hadden wij 18 oktober de Audi e-tron één dag in de showroom van Ames Audi Centrum staan. Deze volledig SUV is vanaf 10 januari bij ons te bestellen en zal begin 2019 bij ons in de showroom te bewonderen zijn. Ook autojournalist Werner Budding nam alvast een kijkje!

Aanmelden nieuwsbrief

De brochure van de Audi e-tron

Alles op een rijtje

Download

De Audi e-tron door de Duitse sneeuw

Binnenkort start de voorverkoop van de Audi e-tron, dé elektrische SUV van de toekomst. Wij reden er alvast mee door het besneeuwde Duitsland. Test geslaagd!

Justplugin laadoplossing

Overweegt u een laadstation aan te schaffen voor uw Audi e-tron? Om de berijder een goede elektrische rij ervaring te geven werken wij met Justplugin.

Meer informatie

De e-tron in de media

In Abu Dhabi heeft de Nederlandse pers voor het eerst op de openbare weg gereden met de eerste 100% elektrische Audi. Onder uitdagende omstandigheden voor elektrische auto's, zoals langdurig rijden met hoge snelheden en grote temperatuurverschillen, werd de e-tron op bergpassen en zandduinen uitvoerig getest. Bent u benieuwd hoe de Nederlandse pers de Audi e-tron beleefde?

Bekijk de reviews

 

Interesse in de nieuwe Audi e-tron?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe baanbrekende model.