Volkswagen Iltis 4WD (1981)


<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating: 06-07-1981

Kenteken: HB-04-LT
Bouwjaar: 1981


Deze auto is te bewonderen in de showroom van Ames Sales Outlet Sliedrecht.
De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop.

De Volkswagen Iltis, ook bekend als Type 183, is een militaire terreinauto, die in eerste instantie door Volkswagen vanaf 1978 tot 1990 werd geproduceerd voor de Duitse Bundeswehr. Het vierwielaandrijving-systeem dat Audi voor deze auto ontwikkelde was de basis voor het quattro-systeem dat later op de civiele auto's van dat merk werd toegepast.

De productie begon in de zomer van 1978, grotendeels bij Volkswagen en deels bij Audi in Ingolstadt.
 Eind 1979 waren er ongeveer 2.000 auto's afgeleverd, waarvan 310 aan de Luftwaffe en 20 aan de Duitse Marine.
Na stopzetting van de productie bij Volkswagen werd de productielijn verkocht aan het Canadese Bombardier dat de auto, met geringe wijzigingen in productie nam voor de Canadese strijdkrachten. België assembleerde, met gebruikmaking van de Canadese onderdelen, de Iltis voor zijn strijdkrachten.
In 1987 ontstond bij de Duitse Bundeswehr de vraag naar een dieseluitvoering van Iltis en werd er op basis van de "Belgische Iltis" een serie geassembleerd voor levering aan Duitsland.

Behalve de meest geproduceerde auto met cabrioletkap en vier uitneembare deuren met plastic ramen, werden er in kleine series nog meer verschillende carrosserievarianten geproduceerd. Zo werden er ook commandovoertuigen, radiowagens, wapendragers en ambulances geproduceerd en tevens auto's voor het gebruik van personenvervoer. 

Amescador Zwijndrecht Volkswagen T2a  
  
Volkswagen T2a  Volkswagen T2a

Downloads


 • Klantenservice

  Heeft u een vraag of opmerking? Wij helpen u graag verder.

  Tel: 078 - 6143322

  Stuur ons een e-mail Werkplaatsafspraak maken Zoek een vestiging
 • Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief

  Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief Highline Business R staat voor 'luxueus, zakelijk en sportief’. De nieuwe Volkswagen Golf en Passat Highline Business R-uitvoeringen zijn niet alleen riant uitgerust, maar ogen van buiten en van binnen extra sportief dankzij het standaard R-Line exterieur- en interieurpakket. De Golf en Passat Highline Business R zijn per direct leverbaar vanaf respectievelijk € 31.150 en € 40.790. Bekijk deze aktie
 • Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition

  Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition De recent vernieuwde Volkswagen Golf Sportsvan heeft alle eigenschappen van de Golf, maar is nog veelzijdiger dankzij een zee aan bagageruimte, een hogere instap en een verschuifbare achterbank. Als nieuwe Highline Edition is hij bovendien uitgerust met alles wat een Volkswagen-rijder zich maar kan wensen. Deze extra luxe uitvoering is er al vanaf € 33.090 en biedt een klantvoordeel tot € 2.890. Bekijk deze aktie
Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2018 Ames Autobedrijf