Volkswagen Iltis 4WD (1981)


<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating: 06-07-1981

Kenteken: HB-04-LT
Bouwjaar: 1981


Deze auto is te bewonderen in de showroom van Ames Sales Outlet Sliedrecht.
De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop.

De Volkswagen Iltis, ook bekend als Type 183, is een militaire terreinauto, die in eerste instantie door Volkswagen vanaf 1978 tot 1990 werd geproduceerd voor de Duitse Bundeswehr. Het vierwielaandrijving-systeem dat Audi voor deze auto ontwikkelde was de basis voor het quattro-systeem dat later op de civiele auto's van dat merk werd toegepast.

De productie begon in de zomer van 1978, grotendeels bij Volkswagen en deels bij Audi in Ingolstadt.
 Eind 1979 waren er ongeveer 2.000 auto's afgeleverd, waarvan 310 aan de Luftwaffe en 20 aan de Duitse Marine.
Na stopzetting van de productie bij Volkswagen werd de productielijn verkocht aan het Canadese Bombardier dat de auto, met geringe wijzigingen in productie nam voor de Canadese strijdkrachten. België assembleerde, met gebruikmaking van de Canadese onderdelen, de Iltis voor zijn strijdkrachten.
In 1987 ontstond bij de Duitse Bundeswehr de vraag naar een dieseluitvoering van Iltis en werd er op basis van de "Belgische Iltis" een serie geassembleerd voor levering aan Duitsland.

Behalve de meest geproduceerde auto met cabrioletkap en vier uitneembare deuren met plastic ramen, werden er in kleine series nog meer verschillende carrosserievarianten geproduceerd. Zo werden er ook commandovoertuigen, radiowagens, wapendragers en ambulances geproduceerd en tevens auto's voor het gebruik van personenvervoer. 

Amescador Zwijndrecht Volkswagen T2a  
  
Volkswagen T2a  Volkswagen T2a

Downloads


Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2017 Ames Autobedrijf