ID. Buzz populairste elektrische bestelwagen van 2023

 

  • 1.395 exemplaren afgeleverd in eerste volledige verkoopjaar
  • Het perfecte visitekaartje: de ID. Buzz staat voor duurzaamheid en valt op
  • Volkswagen Bedrijfswagens ook al 74 jaar marktleider en blijft innoveren

De ID. Buzz was in 2023 de bestverkochte elektrisch aangedreven bestelwagen van Nederland. In zijn eerste volledige verkoopjaar namen het MKB en grote bedrijven in totaal bijna 1.400 exemplaren in gebruik. Voor hen is de ID. Buzz niet alleen praktisch en veelzijdig, maar fungeert ook als duurzaam visitekaartje. Bovendien biedt het sterke design van de ID. Buzz veel mogelijkheden voor een persoonlijke, kleurrijke touch. 

De nummer 1-positie voor de ID. Buzz op de verkoopranglijst van 2023 komt niet uit de lucht vallen. Alleen al met zijn laadruimte van 3,9 m3, een laadvermogen van 650 kg, een trekgewicht van 1.000 kg en extreem korte draaicirkel is het lekker werken met de ID. Buzz. Bovendien sorteren ondernemers met de elektrische bus van Volkswagen Bedrijfswagens voor op een toekomst waarin milieuzones een grote rol gaan spelen in bereikbaarheid en stedelijke mobiliteit. Dankzij zijn elektrische aandrijving is de ID. Buzz overal welkom. Hij komt tot 424** kilometer ver op een volle accu. Een half uur aan de snellader (170 kW) volstaat om het accupakket weer van 5-80% op te laden.

Visitekaartje van elk bedrijf

De keuze voor een ID. Buzz maakt ook aan de buitenwereld duidelijk dat je als bedrijf kiest voor een duurzaam beleid. Tegelijkertijd is de ID. Buzz ook op een andere manier een rijdend visitekaartje. In goede Volkswagen Bedrijfswagens-traditie biedt de ID. Buzz alle ruimte voor bijvoorbeeld opvallende bestickering of een persoonlijke touch. Zeker in combinatie met de optionele two-tone kleurstelling levert dat in het oog springende looks op. 

De ID. Buzz is leverbaar vanaf € 49.250* exclusief BTW. Hij wordt standaard geleverd inclusief 7 jaar onderhoud en APK en 8 jaar garantie op het accupakket.

Innovatief in bewegen

Volkswagen Bedrijfswagens is al 74 jaar marktleider op het gebied van bestelwagens in Nederland. Dat komt vooral doordat Volkswagen met innovatieve producten perfect inspeelt 

op (veranderende) wensen en eisen van ondernemers. De ID. Buzz markeert de overgang naar elektromobiliteit, maar staat daarbij niet op zichzelf: ook de nieuwe Transporter, die later dit jaar op de markt komt, wordt leverbaar met een volledig elektrische aandrijflijn. Deze versie komt in het gamma naast de uitvoering met krachtige en efficiënte plug-in hybridetechnologie. 

Daarnaast is elektrificatie er ook voor de ontspanning: de nieuwe Volkswagen California, die nog dit jaar verschijnt, wordt ook leverbaar met een aandrijflijn inclusief elektromotor. 














De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld exclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie Volkswagenbedrijfswagens.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Elektrische ID. Buzz eerste auto van Volkswagen Groep die ook autonoom rijdt wo, 10 maart
Volkswagen Bedrijfswagens maakt in hoog tempo vorderingen met de ontwikkeling en implementatie van autonoom rijden.
Volkswagen ID. Buzz Cargo International Van of the Year 2023 do, 06 oktober
Tijdens de IAA Transportation vakbeurs in Hannover is de Volkswagen ID. Buzz Cargo uitgeroepen tot International Van of the Year 2023. Daarmee heeft de volledig elektrische bestelbus van Volkswagen Bedrijfswagens – gebaseerd op de iconische Volkswagen T1 van zeventig jaar geleden – nog vóór hij leverbaar is al internationale erkenning van vakspecialisten gekregen.