Volkswagen Scirocco GT (1977)


<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating: 01-03-1977

Kenteken: 53-NU-60
Bouwjaar: 1977


Deze Volkswagen Scirocco is te bewonderen in de showroom van Ames Sales Outlet Sliedrecht. De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop. 


De Volkswagen Scirocco is een sportcoupé die een grote schare fans heeft gekend en nog steeds kent. Het ontwerp van de Italiaanse designer Giorgetto Giugiaro werd uiteindelijk door Volkswagen gekozen om het merk een sportief imago te geven. Hoewel de auto in opdracht van Volkswagen ontworpen was, werd hij gebouwd bij de Fa. Karmann te Osnabrück. De auto is vernoemd naar de Italiaanse sciroccowind. Immers zijn de Golf, Jetta, Bora, Passat en Polo ook vernoemd naar beroemde winden.

Volkswagen Scirocco Volkswagen Scirocco
Volkswagen Scirocco Volkswagen Scirocco

De eerste generatie Scirocco kwam in augustus 1974 op de markt en werd in 1982 opgevolgd door de tweede generatie die tot 1992 leverbaar was. De Scirocco I maakte gebruik van dezelfde bodemplaat als die van Volkswagen Golf I en Volkswagen Jetta, het Volkswagen A1-platform. De auto was voorwielaangedreven door een viercilinder motor met een cilinderinhoud variërend van 1,1 liter tot 1,6 liter (de GTi-versie). Het standaardmodel had een 1.1L 4 cilinder met 50pk en een topsnelheid van 144k/h. De GTi was de meest sportieve variant en had een 1.6L motor met 110pk en een topsnelheid van 186km/h. Over de sprint van 0 naar 100km/h deed de GTi 10 seconden. Van de eerste generatie Scirocco zijn diverse types op de markt gekomen. Behalve de GTi had de Scirocco een verscheidenheid aan motoren zoals de GT, GLI, LS, TS, GL en de Engelse Storm.

In 1982 maakte men kennis met de Scirocco II, door de designers van Volkswagen in eigen huis ontworpen op basis van de Scirocco I. Ook dit model maakte gebruik van de Golf I-bodemplaat. Met het nieuwe model kwamen tevens meer motorvarianten beschikbaar. Aan het einde van de jaren tachtig werd van de Scirocco nog een sportieve coupé gevoerd door Volkswagen, de Corrado. In Duitsland bleef de Scirocco tot 1992 leverbaar.

In juni 2006 werd de nieuwe Scirocco-conceptauto aangekondigd onder de naam "Iroc". De auto werd sinds 2008 geproduceerd in Palmela in Portugal. Al in 2009 veranderde Volkswagen het motorenaanbod vanwege een lagere CO2 uitstoot, namelijk de 1.4 TSI motor met 122 pk. De Scirocco III maakt gebruik van het Volkswagen A5-platform en is beschikbaar met twee 1,4-liter TSI-motoren van 122 en 160 pk en een 2,0-liter TSI turbomotor van 210 pk.


Downloads


 • Klantenservice

  Heeft u een vraag of opmerking? Wij helpen u graag verder.

  Tel: 078 - 6143322

  Stuur ons een e-mail Werkplaatsafspraak maken Zoek een vestiging
 • Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief

  Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief Highline Business R staat voor 'luxueus, zakelijk en sportief’. De nieuwe Volkswagen Golf en Passat Highline Business R-uitvoeringen zijn niet alleen riant uitgerust, maar ogen van buiten en van binnen extra sportief dankzij het standaard R-Line exterieur- en interieurpakket. De Golf en Passat Highline Business R zijn per direct leverbaar vanaf respectievelijk € 31.150 en € 40.790. Bekijk deze aktie
 • Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition

  Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition De recent vernieuwde Volkswagen Golf Sportsvan heeft alle eigenschappen van de Golf, maar is nog veelzijdiger dankzij een zee aan bagageruimte, een hogere instap en een verschuifbare achterbank. Als nieuwe Highline Edition is hij bovendien uitgerust met alles wat een Volkswagen-rijder zich maar kan wensen. Deze extra luxe uitvoering is er al vanaf € 33.090 en biedt een klantvoordeel tot € 2.890. Bekijk deze aktie
Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2018 Ames Autobedrijf