Volkswagen Passat L


<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating: 10-06-1975

Kenteken: 76-FX-01
Bouwjaar: 1975


Deze Volkswagen Passat L is te bewonderen in de showroom van Ames Sales Outlet Sliedrecht. 

De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop

De Volkswagen Passat L is de bekende middenklasse auto van Volkswagen. Het model werd in 1973 geïntroduceerd en in verschillende vormen geproduceerd. De naam Passat is gebaseerd op een wind, de passaatwind. De Passat is het belangrijkste model van Volkswagen, belangrijker dan de Golf. Het model was namelijk in 2006 met 725.000 verkochte auto's zelfs het succesvolste model van de hele Volkswagen Group.

De eerste Passat kwam in 1973 op de markt, met oorspronkelijk vijf carrosserievarianten: een twee- en vierdeurssedan, een drie- en vijfdeurshatchback en vijfdeursstationwagen (variant). Alle sedan- en hatchbacktypen hadden een achtersteven in moderne fastbackstijl, ontworpen door Giorgetto Giugiaro. Het was in feite een fastbackversie van de technisch identieke Audi 80. Het motorgamma bestond uit viercilinder-OHC-motoren afkomstig van de Audi 80 en opgesteld in de lengterichting, zoals kenmerkend was voor Audi. De Passat had voorwielaandrijving met een handgeschakelde viertrapsversnellingsbak of een automatische drietrapsversnellingsbak. Aan de koplampen was te zien welke motorisering de Passat had: de lichtste motor had enkele ronde koplampen, alle S- en LS-uitvoeringen hadden rechthoekige koplampen, en het topmodel, de TS, had dubbele ronde koplampen.

Amescador Zwijndrecht Volkswagen T2a  
  
Volkswagen T2a  Volkswagen T2a

De restauratie van de Volkswagen Passat L

De restauratie van de Volkswagen Passat L heeft plaatsgevonden bij de vestiging van Ames in Zwijndrecht waar de auto is gerestaureerd bij Schadenet Ames en voor onderhoud en technische reparaties bij Ames Autobedrijf. De auto is strak gemaakt en gespoten in zijn oorspronkelijke kleur. 

  
Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
     

Downloads


 • Klantenservice

  Heeft u een vraag of opmerking? Wij helpen u graag verder.

  Tel: 078 - 6143322

  Stuur ons een e-mail Werkplaatsafspraak maken Zoek een vestiging
 • VW take up! al vanaf €169,- per maand

  VW take up! al vanaf €169,- per maand Alleen bij Ames rijdt u 48 maanden een Volkswagen up! voor €169,- per maand private leas. Wees er snel bij, want dit zijn landelijk de laatste 20 beschikbare actiemodellen. Bekijk deze aktie
 • Occasion van de Week

  Occasion van de Week Iedere week selecteren wij speciaal voor u een 'Occasion van de Week'. De Occasion van de Week is een auto die deze week extra scherp geprijsd is. Wees er dus snel bij! Bekijk deze aktie
Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2017 Ames Autobedrijf