Ames Autobedrijf op het NOS journaal

Herkende u ons gisteravond op het NOS journaal van 20:00 uur? De redactie van de NOS kwam bij ons langs om een item te maken over de toenemende files in Nederland en hoe hier op in te spelen. Bereikbaarheid is een belangrijk thema voor ons als mobiliteitspartner in de regio. Voor onze klanten, maar ook voor onze eigen medewerkers. Vanuit onze visie op duurzaam ondernemen zijn we als eerste ambassadeur aangesloten bij het platform Samen Bereikbaar Drechtsteden en BAR gemeenten. Het doel 10% uit de spits hebben we in een convenant ondertekend en daar zetten we actief op in. Dit doen we met mobiliteitsambassadeurs op onze vestigingen en tal van maatregelen om onze mensen te verleiden buiten de spits te reizen. Een voorbeeld is onze fietsvergoeding per kilometer en onze mobiliteitsvouchers voor medewerkers die in één keer 80% uit de spits gaan.

Nu ook Gazelle fietsen als vervangend vervoer di, 24 oktober
Voor diverse vestigingen biedt Ames sinds kort nu ook C02-neutraal vervangend vervoer aan in de vorm van stoere zwarte Gazelle fietsen. Geheel gratis en milieuvriendelijk! In totaal zijn er twintig fietsen beschikbaar gekomen die klanten als vervangend vervoer kunnen aannemen. Daarnaast worden enkele fietsen gebruikt voor intern gebruik, zoals het vervoer van medewerkers van- en naar de werkplaatsen. Op deze manier houdt Amega rekening met het milieu in de regio en probeert zij op een duurzame wijze haar klanten te bedienen.
Gezamenlijk investeren in kwaliteit bedrijventerreinen zo, 17 december
Ondernemers van Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West en de ondernemers van de Handelskade hebben het initiatief genomen voor een "bedrijveninvesteringszone" (BIZ) op de Westelijke Dordtse Oever. In een bedrijveninvesteringszone investeren de ondernemers samen in een aantrekkelijke bedrijfsomgeving. Op 15 december 2017 hebben de ondernemers en gemeente hun handtekening gezet onder de uitvoeringsovereenkomsten.